Senegal

Yleistä

Senegal sijaitsee Länsi-Afrikassa Atlantin valtameren rannalla. Se on yksi Afrikan vakaimmista ja demokraattisesti kehittyneistä maista. Senegal tunnetaan ennen kaikkea vieraanvaraisuudestaan ja rikkaasta kulttuuristaan. Pääkaupunki Dakar on moderni ja vilkas kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Senegalissa on myös upeita hiekkarantoja, luonnonpuistoja ja kansallispuistoja, jotka tarjoavat upeita luontokokemuksia.

Senegalissa on kaksi pääkieltä, ranska ja wolof. Ranska on virallinen kieli ja se puhutaan hallinnon ja kaupan parissa. Wolof on yleisin kieli ja sitä puhuu suurin osa maan asukkaista. Englantia puhutaan joissakin turistikohteissa, mutta muualla ranskan tai wolofin taito on hyödyksi.

Senegalissa vallitsee trooppinen ilmasto, jossa on kaksi vuodenaikaa: kuuma ja kuiva kausi marraskuusta toukokuuhun sekä sadekausi kesäkuusta lokakuuhun. Matkustusaika riippuu siis omista mieltymyksistä, mutta parhaiten matkalle kannattaa lähteä kuivan kauden aikana, jolloin sää on miellyttävä ja sademäärät vähäisemmät.

Kuvaus

Senegal tarjoaa matkailijoille monipuolisen ja jännittävän matkakohteen. Dakarissa voi tutustua mielenkiintoisiin museoihin, kuten tehokoulutusta tarjoavaan Maison des Esclavesiin, joka kertoo orjakaupan historiasta Senegalissa. Kaupungin sykkeeseen voi perehtyä Soumbedioune-torilla, jossa on vilkas satama ja kalamarkkinat. Lisäksi Dakarissa voi rentoutua kauniilla hiekkarannoilla ja nauttia rantaelämästä.

Luonnonystäville Senegal tarjoaa upeita kokemuksia esimerkiksi Niokolo-Koba kansallispuistossa, jossa voi bongailla villieläimiä kuten leijonia, kirahveja ja seeprasaateita. Näiden lisäksi Senegalissa on myös muita kansallispuistoja, kuten Langue de Barbarie ja Djoudj, joissa voi ihailla upeaa lintumaailmaa.

Senegal on myös afrikkalaisen musiikin ja tanssin kehto. Musiikki on vahvasti läsnä päivittäisessä elämässä ja kaduilla voi nähdä paikallisten jammailua ja tanssia. Matkailijat voivat tutustua paikalliseen musiikkiin ja tanssiin esimerkiksi vierailemalla konserteissa tai taidenäyttelyissä.

Historia

Senegalin historia juontaa juurensa aina muinaiseen Egyptiin saakka. Alueelle muodostui erilaisia valtakuntia, kuten Ghana, Mali ja Wolof, jotka olivat rikkaita kauppakeskuksia. Senegal oli myös tärkeä orjakaupan keskus.

Eurooppalaiset saapuivat Senegaliin 1400-luvulla ja alueesta tuli ranskalaisten siirtomaakohde 1800-luvulla. Ranskan siirtomaavallan aikana Senegal toimi tärkeänä kauppakeskuksena. Senegal sai itsenäisyyden Ranskasta vuonna 1960 ja siitä tuli yksi ensimmäisistä Afrikan valtioista, joka itsenäistyi.

Senegalin itsenäistymisen jälkeen maa on kehittynyt demokraattisesti ja taloudellisesti. Senegal on ollut myös poliittinen vakaus ja se on pelannut aktiivista roolia alueellisissa ja kansainvälisissä asioissa. Tärkein taloudenala on maatalous, joka työllistää suurimman osan maan väestöstä.

Liikkuminen

Senegalissa on hyvin kehittynyt liikenneverkosto, joka mahdollistaa helpon liikkumisen maassa. Suurimmissa kaupungeissa on taksit, joiden kyytiin voi hypätä milloin vain. Taksia voi myös vuokrata kokonaiseksi päiväksi, mikä helpottaa nähtävyyksien kiertämistä.

Senegalissa on myös hyvin toimiva julkinen liikenne, jota kannattaa hyödyntää. Bussit kulkevat suurimpien kaupunkien välillä ja niiden aikatauluja kannattaa tarkistaa etukäteen. Junat tarjoavat myös kätevän tavan matkustaa maan eri osien välillä.

Jos haluaa tutustua Senegalin rannikoon, vene on hyvä vaihtoehto. Vesitaksit kuljettavat matkailijoita rantojen ja saarten välillä. Myös risteilyt ovat suosittuja tapoja tutustua rannikon kauniisiin maisemiin.

Dakarista on hyvät lentoyhteydet Euroopan suurimpiin kaupunkeihin, joten sinne on helppo matkustaa eri puolilta maailmaa. Matkustamiseen Senegalin sisällä suositellaan käytettäväksi julkista liikennettä tai taksipalveluja.

Ruoka ja juoma

Senegalin ruokakulttuuri on värikäs ja maistuva sekoitus afrikkalaisia, ranskalaisia ja arabialaisia vaikutteita. Paikallinen ruoka on yleisesti ottaen mausteista ja runsasta. Tyypillisiä ruokia ovat muun muassa senegalilainen kala- ja riisiruoka “thieboudienne”, maapähkinäkastike “maffe” ja paistettu banaani “banane basse”.

Myös bissap-niminen juoma on suosittu Senegalissa. Se on valmistettu hibiskuksen kukista ja maustettu sokerilla. Juoma on raikas ja jääkylmänä nautittuna oiva virkistys kuumana päivänä. Myös palmuviini on suosittua juomaa Senegalissa.

Kaupungeissa on paljon ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja. Ravintolat tarjoavat myös kansainvälisiä ruokia, joten jokainen löytää varmasti mieluisaa syötävää.

Lasten kanssa matkustaminen

Senegal on mainio matkakohde myös lapsiperheille. Lapset ovat tervetulleita lähes kaikkialle Senegalissa ja paikalliset ovat yleisesti ottaen hyvin lapsirakkaita.

Monet hotellit tarjoavat perheystävällisiä palveluja, kuten uima-altaita, lastenhoitopalveluita ja leikkipaikkoja. Rannat tarjoavat monenlaisia aktiviteetteja lapsille, kuten hiekkalinnojen rakentelua, uimista ja leikkimistä.

Senegalissa on myös useita eläintarhoja, luonnonpuistoja ja aktiviteetteja, jotka sopivat hyvin lapsille. Esimerkiksi Djoudj-kansallispuistossa voi tehdä veneretken ja bongata lintuja, mikä on varmasti jännittävä kokemus lapsille.

On kuitenkin hyvä huomioida, että terveys- ja hygieniatasot voivat olla erilaisia kuin Suomessa. Kannattaa varmistaa, että rokotukset ja matkavakuutukset ovat kunnossa ennen matkaa. Hygieniasta kannattaa huolehtia esimerkiksi välttämällä kraanaveden juomista ja pesemällä kädet huolellisesti ennen ateriaa.

Hintataso

Senegalissa hintataso on yleisesti ottaen edullinen verrattuna Suomeen. Perushinta ruoalle ja juomalle on alhainen ja esimerkiksi ravintolassa syöminen on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa.

Taksit ovat myös edullisia, mutta matkustamista suositellaan käytettävän julkista liikennettä, sillä se on vieläkin edullisempaa.

Hotellien hinnat vaihtelevat suuresti riippuen tasoista ja sijainnista. Yleisesti ottaen hotellien hinnat ovat kuitenkin maltillisia, ja hyvätasoinen hotelli voi olla edullinen.

Muista kuitenkin neuvotella hinnoista etukäteen erityisesti markkinoilla ja paikallisissa kaupoissa. Senegalin kulttuuriin kuuluu tinkiminen ja hinnat voivat alentua reilustikin neuvottelemalla.

Senegal Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)Senegal UKK (Usein kysytyt kysymykset)

Kysymys Vastaus
Mikä on Senegal? Senegal on Länsi-Afrikan maa Atlantin valtameren rannalla.
Mitä kieltä puhutaan Senegalissa? Pääkieli on ranska, mutta myös useita paikallisia kieliä puhutaan.
Mikä on Senegalin pääkaupunki? Dakar on Senegalin pääkaupunki.
Mitä voi tehdä Senegalissa? Senegal tarjoaa monia aktiviteetteja, kuten safareita, rantoja, historiallisia kohteita ja kulttuuritapahtumia.
Tarvitaanko Senegaliin viisumia? Kyllä, useimmille matkailijoille tarvitaan viisumi Senegaliin.
Onko Senegal turvallinen matkakohde? Senegal on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde, mutta matkailijoita kehotetaan aina olemaan varovaisia ja seuraamaan viranomaisten ohjeita.
Mitä kannattaa maistaa Senegalissa? Senegalissa kannattaa maistaa paikallisia herkkuja, kuten yassa-kanaa, mafé-pataa ja thiéboudienne-kalaa.
Tarvitaanko Senegaliin rokotuksia? Kannattaa tarkistaa ajantasaiset rokotussuositukset ja keskustella matkailulääkärin kanssa mahdollisista tarvittavista rokotuksista.
Miten pääsee Senegaliin? Senegaliin on mahdollista lentää useista kansainvälisistä lentokentistä. Voit myös saapua naapurimaista maateitse tai laivalla.
Minkä aikavyöhykkeen Senegalissa? Senegalissa on GMT (Greenwich Mean Time) eli Greenwichin normaaliaika.
Täytyykö Senegalissa juoda pullovettä? Koska veden laatu voi vaihdella, suositellaan juomaan pullotettua vettä Senegalissa.
Mikä on Senegalin valuutta? Senegalin valuutta on CFA-frangi, joka on kiinteästi sidottu euroon.
Onko Senegalissa hyvät ostosmahdollisuudet? Kyllä, Senegalissa on monia markkinoita ja kauppoja, joista voi ostaa paikallisia käsitöitä, vaatteita ja elintarvikkeita.
Mikä on sopiva matka-aika Senegaliin? Paras aika matkustaa Senegaliin on kuiva kausi marraskuusta huhtikuuhun, kun sää on viileämpi ja vähemmän sateinen.
Tarvitseeko Senegalissa muuntaja sähköä varten? Senegalissa käytetään pääasiassa 230 V jännitettä ja C- ja E-tyypin pistokkeita. Muuntajan käyttö voi olla tarpeen.
Onko Senegalissa hyviä rantoja? Kyllä, Senegalissa on upeita rantoja, kuten N’Gor Beach, Yoff Beach ja Saly Beach.
Kuinka paljon rahaa tarvitaan Senegalissa? Hintataso Senegalissa on yleisesti ottaen edullinen, ja päivittäiset kulut voivat vaihdella matkailijan tyylin ja mieltymysten mukaan.
Voiko Senegalissa juoda hanavettä? Koska yleinen vesijohtovesi ei ole juomakelpoista, hanavettä ei suositella juotavaksi Senegalissa.
Kuinka kauan lentomatka Suomesta Senegaliin kestää? Lentomatka Suomesta Senegaliin kestää yleensä noin 8-10 tuntia, riippuen reitistä ja välilaskuista.
Onko Senegalissa hyviä hotelleja? Kyllä, Senegalista löytyy laaja valikoima hotelleja eri hintaluokissa, jotka tarjoavat hyvää palvelua ja mukavuutta.