Kuwait

Yleistä

Kuwait on pieni ja rikas maa Persianlahden rannalla Lähi-idässä. Se on yksi Arabiemiraattien neuvostossa olevista kuudesta arabivaltiosta. Kuwaitin pääkaupunki, Kuwait City, on vilkas kaupunki, jossa on modernia arkkitehtuuria ja ylväitä pilvenpiirtäjiä. Maa on tunnettu öljyn tuotannostaan ja se on myös yksi maailman suurimmista öljyntuottajista.

Kuwait sijaitsee Arabian niemimaalla Irakin ja Saudi-Arabian välissä. Maa on suosittu matkakohde erityisesti liikematkailijoiden keskuudessa. Kuwait tarjoaa myös upeat rannat, viihdyttävät ostosmahdollisuudet ja mielenkiintoisen kulttuurin. Kuwaitin ilmasto on lämmin ja kuiva, erityisesti kesällä lämpötilat voivat nousta hyvin korkeiksi.

Kuvaus

Kuwaitin kulttuuri on vahvasti islamilainen ja perinteisiä tapoja ja arvoja kunnioitetaan suuresti. Kuningashuoneella on merkittävä rooli maan päätöksenteossa ja sen suvun jäsenet nauttivat suurta kunnioitusta kansan keskuudessa. Kuwaitin museossa voi oppia enemmän maan historiasta ja kulttuurista.

Kaupunkia ympäröivät hiekka-aavikot, joiden keskellä esiintyy myös upeita hiekkadyynejä. Matkailijat voivat nauttia hiekkadyyneillä vaeltamisesta ja harrastaa hiekkalautailua. Rannat tarjoavat myös mahdollisuuksia rentoutumiseen, ja monissa hotelleissa on yksityiset ranta-alueet vieraiden käytettävissä.

Kuwaitin ruokakulttuuri koostuu perinteisistä arabialaisista ruoista, kuten houmousista, kebabeista ja arabialaisesta kahvista. Paikalliset markkinat, kuten Souq Al-Mubarakiya, tarjoavat mahdollisuuden maistella erilaisia ​​paikallisia herkkuja ja kokea vilkkaan kauppakulttuurin.

Historia

Kuwaitin historia juontaa juurensa tuhansia vuosia taaksepäin. Alkuperäiset asukkaat olivat merenkulkijoita ja kalastajia, ja Kuwaitin aluetta käytettiin kauppareittinä. 1700-luvulla Kuwaitista tuli itsenäinen emiraatti, jonka hallitusjärjestelmä perustui heimoperinteisiin.

1900-luvun alussa Kuwaitissa tehtiin öljylöydös, mikä muutti maan talouden. Öljyteollisuus toi suuria tuloja maalle ja sen talous kasvoi nopeasti. Kuwait itsenäistyi Britannian suojelusvaltiosta vuonna 1961 ja siitä tuli itsenäinen valtio.

Kuwaitin moderni historia on myös ollut haastava. Irakin johtaja Saddam Hussein miehitti Kuwaitin vuonna 1990, mikä johti Persianlahden sotaan. Kuwait on kuitenkin onnistunut toipumaan sodasta ja tulemaan vauraaksi ja vakaa valtio.

Liikkuminen

Kuwaitissa on hyvät liikenneverkot ja liikkuminen maassa on helppoa. Kuwait Cityn keskustassa on moderneja maanalaisia ​​ja bussiliikenteen pysäkkejä, joista voi matkustaa eri puolille kaupunkia. Taksit ovat myös hyvin saatavilla ja kätevä tapa liikkua kaupungissa.

Monet matkailijat valitsevat vuokra-auton, mikä antaa heille vapauden kulkea kaupunkia ja sen ympäristöä omalla aikataulullaan. Liikenteessä on noudatettava maan liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia.

Kuwaitista on myös helppo matkustaa muihin lähialueen maihin, kuten Saudi-Arabiaan tai Bahrainiin, sillä maalla on hyvä lentoyhteydet naapurimaihin.

Ruoka ja juoma

Kuwaitin ruokakulttuuri on vahvasti vaikuttunut arabialaisesta keittiöstä. Perinteisiä ruokia ovat kuwaitilaiset keitot, grillatut lihat ja erilaiset leivät ja pasteijat. Al-Machboos on tunnettu perinteinen ruoka, joka valmistetaan lampaasta, riisistä ja mausteista.

Kuwaitilaiset nauttivat myös erilaisista juomista, kuten arabialaisesta kahvista, minttuteestä ja tuoreista mehuista. Alkoholijuomat eivät ole laillisia Kuwaitissa, ja maassa vallitsevat islamilaiset perinteet.

Paikalliset markkinat, kuten Souq Al-Mubarakiya, tarjoavat monenlaisia ​​ruokia ja juomia, joita matkailijat voivat kokeilla. Monissa ravintoloissa tarjoillaan myös kansainvälisiä ruokia, joten matkailijat voivat kokeilla eri keittiöiden herkkuja.

Lasten kanssa matkustaminen

Kuwait on turvallinen matkakohde lasten kanssa matkustettaessa. Kaupungissa on runsaasti lapsiystävällisiä aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, kuten vesipuistoja, eläintarhoja ja hiekkarantoja. Hotelleissa on yleensä myös lastenallas ja ohjattua lasten toimintaa.

Kuwaitin ravintoloissa on usein tarjolla lasten ruokalistoja ja pienille matkailijoille on saatavilla erilaisia ​​lasten ruoka- ja juomavaihtoehtoja. Kaupunkiin saavuttaessa kannattaa myös ottaa tarvittaessa mukaan lasten kanssa matkustamiseen tarvittavat tarvikkeet ja mukavat vaatteet.

Hintataso

Kuwaitin hintataso voi olla korkeampi kuin monissa muissa Lähi-idän maissa. Hotellihinnat ja ravintoloiden hinnat ovat yleensä korkeammat, mutta on myös edullisempia vaihtoehtoja saatavilla. Paikalliset markkinat, kuten Souq Al-Mubarakiya, tarjoavat edullisia ostosmahdollisuuksia.

Matkailijoille voi olla hyödyllistä ottaa mukaan käteistä rahaa, sillä kaikissa paikoissa ei välttämättä hyväksytä maksukortteja. Kuwaitin valuutta on Kuwaitin dinaari. Valuutanvaihtopisteitä löytyy helposti, ja niissä voi vaihtaa ulkomaista valuuttaa Kuwaitin dinaariksi.

Kuwait Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mitä on Kuwaitin pääkaupunki? Kuwaitin pääkaupunki on Kuwait City.
Mitä kieltä Kuwaitissa puhutaan? Kuwaitin virallinen kieli on arabia.
Mitä valuuttaa Kuwaitissa käytetään? Kuwaitin valuutta on Kuwaitin dinaari (KWD).
Mikä on Kuwaitin sää? Kuwaitissa on kuuma aavikkosää, ja kesällä lämpötilat voivat nousta hyvin korkeiksi.
Milloin on parasta matkustaa Kuwaitiin? Paras aika matkustaa Kuwaitiin on talvikuukausina, kun lämpötilat ovat hieman viileämpiä.
Tarvitaanko Kuwaitiin viisumia? Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kuwaitiin. Viisumin voi saada etukäteen tai maahan saavuttaessa.
Mitä nähtävää Kuwaitissa on? Kuwaitissa voi vierailla esimerkiksi Kuwait Towers -tornissa, Grand Mosque -moskeijassa ja Souq Al Mubarakiya -markkinoilla.
Mitä tulisi ottaa matkalle mukaan Kuwaitiin? Mukaan kannattaa ottaa kevyitä ja ilmavia vaatteita, aurinkosuojaa, vesipullo sekä mukavat kengät kävelyä varten.
Onko Kuwaitissa turvallista matkustaa? Kuwait on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde, mutta matkailijoiden tulee pitää huolta omasta turvallisuudestaan ja välttää alueita, joissa on poliittisia levottomuuksia.
Voiko Kuwaitissa juoda hanavettä? Hanavesi Kuwaitissa ei ole juomakelpoista, joten pullovettä suositellaan juotavaksi.
Mitä paikallista ruokaa Kuwaitissa kannattaa maistaa? Kannattaa maistaa esimerkiksi machboosia (riisi- ja liharuoka), hareesia (lihakeittoa) ja falafelia (kikherneistä valmistettuja pyöryköitä).
Tarvitaanko Kuwaitissa rokotuksia? Ei ole pakollisia rokotuksia Kuwaitiin matkustettaessa, mutta tiettyjä rokotuksia suositellaan, kuten hepatiitti A ja B sekä jäykkäkouristus.
Mitä ostoksia Kuwaitista kannattaa tuoda mukaan? Kuwaitista voi ostaa esimerkiksi arabialaisia mausteita, käsintehtyjä mattoja, koruja ja perinteisiä arabialaisia vaatteita.
Mitä kulttuurieroja Kuwaitissa kannattaa huomioida? Kannattaa huomioida paikalliset kulttuuriset käytännöt, kuten pukeutumissäännöt ja islamilaiset uskonnolliset perinteet.
Onko tupakointi sallittua Kuwaitissa? Tupakointi on sallittua tietyillä ulkoalueilla Kuwaitissa, mutta julkisissa sisätiloissa ja sisätiloissa olevilla ulkoalueilla tupakointi on kielletty.
Miten liikkuminen Kuwaitissa onnistuu parhaiten? Liikkuminen Kuwaitissa onnistuu parhaiten taksilla tai vuokra-autolla. Julkista liikennettä on vähän, mutta kaupungissa on myös muutamia bussilinjoja.
Mitä matkailijan tulisi tietää Kuwaitin uskonnosta? Kuwaitissa valtaosa ihmisistä on muslimeja, ja islamilaiset uskonnolliset perinteet ovat vahvasti läsnä arkielämässä.
Mitä aktiviteetteja Kuwaitissa voi harrastaa? Kuwaitissa voi harrastaa esimerkiksi shoppailua, aavikkosafareita, uintia ja vesilajeja sekä vierailuja historiallisissa nähtävyyksissä.
Mitä turistit voivat tehdä Kuwaitissa paikallisten tapojen mukaan? Turistit voivat noudattaa paikallisia tapoja ja kunnioittaa islamilaisia perinteitä. Kannattaa käyttää kohteliaisuutta ja välttää loukkaavia tai sopimattomia käytäntöjä.
Onko Kuwaitissa hyvät ostosmahdollisuudet? Kuwaitissa on monia ostosmahdollisuuksia, kuten moderneja ostoskeskuksia, markkinoita ja basaareja, joissa voi tehdä ostoksia.