Alankomaat

Yleistä

Alankomaat, tunnetaan myös nimellä Hollanti, sijaitsee Pohjois-Euroopassa ja on yksi Euroopan pienimmistä maista. Se on tunnettu tuulimyllyistä, kukkuloista ja kanaaleistaan. Alankomaat tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, kuten museoita, historiallisia kaupunkeja, veneilyä ja pyöräilyä. Maassa asuu noin 17 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Amsterdam. Alankomaat on myös kuuluisa taiteestaan, kuten Rembrandtin maalauksista ja Van Gogh -museosta.

Kuvaus

Alankomaat tarjoaa matkailijoille monenlaisia ​​aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Amsterdam, maan pääkaupunki, houkuttelee turisteja upeilla kanava- ja arkkitehtuurillaan. Kaupunki on myös kuuluisa punaisten lyhtyjen alueestaan ​​ja kannabisturismistaan. Amsterdamissa voi vierailla monissa museoissa, kuten Rijksmuseumissa ja Van Gogh -museossa.

Alankomaissa on myös muita mielenkiintoisia kaupunkeja kuten Rotterdam, joka on tunnettu modernista arkkitehtuuristaan ​​ja suuresta satamastaan. Utrecht, Alankomaiden neljänneksi suurin kaupunki, on kuuluisa keskiaikaisista rakennuksistaan ​​ja historiallisesta keskustastaan. Haagi, maan hallinto- ja kuninkaallinen kaupunki, tarjoaa monia kulttuuritapahtumia ja museoita.

Alankomaat on myös tunnettu kukoistavasta pyöräilykulttuuristaan. Maassa on hyvin kehitetty pyöräilyinfrastruktuuri, joten pyöräily on suosittu tapa liikkua. Matkailijat voivat vuokrata polkupyöriä ja tutustua maan upeaan luontoon ja kaupunkeihin pyöräillen.

Historia

Alankomaiden historia ulottuu takaisin roomalaisaikaan. Maasta tuli itsenäinen valtio 1500-luvun lopulla. Alankomaat oli kuuluisa merenkulustaan ​​ja kaupastaan ​​ja se perusti merentakaisten alueiden siirtomaavaltoja. Alankomaat oli myös merkittävä taiteen ja tieteen keskus 17. ja 18. vuosisadalla.

Toisen maailmansodan aikana Alankomaat oli Saksan miehittämänä. Tämä johti holokaustin ja juutalaisten vainojen tapahtumiseen maassa. Alankomaat toipui sodasta ja tuli yhdeksi Euroopan vauraimmista maista. Nykyään Alankomaat on tunnettu sosiaalidemokraattisesta hallituksestaan ​​ja liberaalista ilmapiiristään.

Liikkuminen

Alankomaat on pienikokoinen maa, joten matkustaminen siellä on helppoa. Julkinen liikenne on toimiva ja erittäin tehokas. Matkailijat voivat matkustaa junalla, bussilla ja raitiovaunulla eri kaupunkien välillä. Junaverkosto on laaja ja yhdistää Alankomaat muihin Euroopan maihin.

Pyöräily on suosittu tapa liikkua Alankomaissa, ja maassa on hyvin kehittynyt pyöräilyinfrastruktuuri. Monet kaupungit tarjoavat pyöräilyreittejä, ja matkailijat voivat vuokrata polkupyöriä tutustuakseen ympäristöön.

Alankomaat on myös hyvin saavutettavissa lentäen. Schipholin kansainvälinen lentokenttä Amsterdamissa on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä. Lentoyhtiöt tarjoavat useita lentoja Alankomaihin eri puolilta maailmaa.

Ruoka ja juoma

Alankomaissa ruokakulttuurissa näkyy sen merenkulun ja kaupan historia. Maan tunnetuimpia ruokia ovat kalakakuut (haring), juustot ja pannekoeke -ohukaiset. Maassa on myös paljon erilaisia ​​kansainvälisiä ruokia, kuten indonesialaista ja surinamilaisia ruokia.

Paikalliset pitävät myös leivonnaisten ja makeisten herkkujen, kuten oliebollenin (friteerattu taikinapyörykkä) ja stroopwafelin (siirappivaahtokarkkikeksit), valmistamisesta. Alankomaalaiset nauttivat myös erilaisia ​​kivennäisvesiä ja oluita, kuten Heinekenia.

Alankomaissa on monia laadukkaita ravintoloita, joista voi löytää sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokia. Amsterdamissa on myös paljon kahviloita ja kahvipaikkoja, joissa voi nauttia perinteistä hollantilaista kahvia.

Lasten kanssa matkustaminen

Alankomaat on erinomainen matkakohde lasten kanssa matkustaville perheille. Maassa on monia lastenmuseoita ja puistoja, jotka tarjoavat aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsille. Esimerkiksi NEMO Science Museum Amsterdamissa ja Madurodamin pienoismaailma Haagissa ovat suosittuja perheenähtävyyksiä.

Alankomaissa on myös monia ulkoilma-alueita, kuten Vondelpark Amsterdamissa ja Keukenhofin kukkaniitty Lissessa, missä perheet voivat nauttia ulkoilusta ja piknikistä. Maassa on myös useita eläintarhoja, kuten Amsterdamin eläintarha ja Blijdorpin eläintarha Rotterdamissa.

Pyöräily on suosittu liikkumismuoto Alankomaissa, ja maassa on monia pyöränvuokrauspisteitä, jotka tarjoavat polkupyöriä myös lapsille. Pyörällä voi tutustua kaupunkien nähtävyyksiin ja puistoihin.

Alankomaat on turvallinen ja lapsiystävällinen maa, jossa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä. Maassa on myös monia lastenravintoloita ja perhetapahtumia, kuten lasten teatteri-esityksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat koko perheelle.

Hintataso

Alankomaiden hintataso on keskitasoa verrattuna muihin Euroopan maihin. Ruoka- ja juomahinnat ravintoloissa ja kahviloissa ovat yleensä kohtuullisia, mutta hinnat suurissa kaupungeissa, kuten Amsterdamissa, voivat olla korkeammat. Polkupyörien vuokraushinnat ovat edullisia, ja julkinen liikenne on myös suhteellisen halpaa.

Majoituksen hinta vaihtelee riippuen kaupungista ja hotellista, mutta keskimäärin se on hieman korkeampi kuin muissa Euroopan maissa. Alankomaiden sisäänpääsymaksut museoihin ja nähtävyyksiin voivat myös olla hieman korkeat.

Paras tapa nauttia Alankomaista budjetilla on syödä paikallisissa ravintoloissa ja valita kohtuuhintainen majoitusalue. Julkisen liikenteen käyttäminen ja pyörällä liikkuminen on myös edullista.

Alankomaat Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)
Matkakohteen Alankomaat UKK

Matkakohteen Alankomaat UKK

Kysymys Vastaus
Mitä dokumentteja tarvitsen matkustaessani Alankomaihin? Tarvitset voimassa olevan passin tai henkilökortin.
Tarvitsenko viisumin matkustaessani Alankomaihin? Riippuu kansalaisuudestasi. Monet maat, kuten Suomi, eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän matkoille turismi- tai liikematkustamisen tarkoituksessa.
Mikä on Alankomaiden valuutta? Alankomaiden virallinen valuutta on euro (€).
Onko Alankomaissa turvallista matkustaa? Kyllä, Alankomaat ovat yleisesti ottaen turvallinen matkakohde. On kuitenkin aina hyvä noudattaa yleisiä matkailuturvallisuusohjeita ja olla tarkkana omaisuuden kanssa.
Mitä kieliä Alankomaissa puhutaan? Viralliset kielet ovat hollanti, friisi ja papiamento. Englantia puhutaan kuitenkin laajasti ja tulee toimeen englannilla useimmissa matkailukohteissa.
Milloin on paras aika matkustaa Alankomaihin? Alankomaat ovat kauniita ympäri vuoden, mutta suosituin matkustusaika on keväästä syksyyn. Keväällä on kuuluisa tulppaanien kukinta-aika ja syksy tarjoaa upeita värejä.
Mitä Alankomaissa kannattaa nähdä ja kokea? Alankomaissa kannattaa vierailla esimerkiksi Amsterdamissa, Keukenhofin puutarhassa, Hollannin rannikolla ja perinteisissä tuulimyllyissä.
Miten liikkuminen Alankomaissa onnistuu? Alankomaat ovat erinomaisesti liitettyjä julkinen liikenneverkostolla. Voit liikkua kätevästi junalla tai bussilla eri kaupunkien välillä, ja kaupungeissa on usein myös hyvät pyöräilymahdollisuudet.
Mitä perinteistä alankomaalaista ruokaa kannattaa maistaa? Kannattaa maistaa esimerkiksi haringia (silliä), pannukakkuja, gouda-juustoa ja kaasbolletjesia (kaasupalleroita).
Mitä tuliaisia Alankomaista kannattaa ostaa? Voit hankkia tuliaisiksi esimerkiksi tulppaanisiemeniä, juustoja, puukenkiä, Delftsin posliinia tai aitoja alankomaalaisia valokuvia.
Tarvitaanko Alankomaissa adapteria sähkölaitteille? Kyllä, Alankomaissa käytetään Euroopan tyyppisiä pistorasioita, joten tarvitset adapterin esimerkiksi suomalaisille sähkölaitteille.
Voinko juoda hanavettä Alankomaissa? Kyllä, Alankomaissa hanavesi on juomakelpoista ja turvallista juoda.
Onko Alankomaissa paljon moskeijoita? Kyllä, Alankomaissa on paljon moskeijoita, erityisesti suurissa kaupungeissa.
Mitä aktiviteetteja Alankomaissa on saatavilla? Alankomaissa voit esimerkiksi pyöräillä, vierailla museoissa, veneillä kanavilla, tutustua taidegallerioihin ja nauttia kauniista luonnosta.
Tarvitaanko Alankomaissa matkavakuutus? Matkavakuutus ei ole pakollinen Alankomaissa matkustettaessa, mutta se on kuitenkin suositeltavaa, jotta olet turvattu esimerkiksi sairastumisen tai varkauden varalta.
Voinko käyttää luottokorttia Alankomaissa? Kyllä, luottokortit hyväksytään laajasti Alankomaiden kaupoissa, hotelleissa ja ravintoloissa.
Kuinka turvallisia Alankomaat ovat naisille matkustaa yksin? Alankomaat ovat yleisesti ottaen turvallisia naisille matkustaa yksin, mutta kuten missä tahansa matkakohteessa, on hyvä noudattaa yleisiä matkailuturvallisuusohjeita ja olla tarkkana ympäristössä.
Mitä tehdä, jos tarvitsen lääkärinhoitoa Alankomaissa? Alankomaissa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä. Voit hakeutua hoitoon esimerkiksi lähimmälle päivystyspoliklinikalle tai soittaa hätänumeroon 112.
Pitääkö Alankomaissa antaa tippiä? Alankomaissa ei ole pakollista antaa tippiä, koska ravintoloissa laskuun sisältyy yleensä jo palvelumaksu. On kuitenkin kohteliasta jättää pientä tippiä hyvästä palvelusta.