Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Yleistä

Yhdistyneet arabiemiirikunnat, usein lyhennettynä UAE, on Arabiemiraattien muodostama maa Lähi-idässä. Maa sijaitsee Persianlahden rannalla ja rajautuu Saudi-Arabiaan ja Omanii. UAE:n pääkaupunki on Abu Dhabi, mutta tunnetuin kaupunki lienee Dubai. Maan virallinen kieli on arabia, mutta englanti on laajalti puhuttu kieli erityisesti turismin ja liiketoiminnan osalta.

UAE tunnetaan erityisesti moderneista kaupungeistaan, luksushotelleistaan, ostosmahdollisuuksistaan ja upeista rannoistaan. Se on myös yksi maailman nopeimmin kehittyvistä maista ja houkuttelee vuosittain miljoonia matkailijoita ympäri maailman.

Kuvaus

UAE:n kaupungit ovat moderneja ja futuristisia, ja niiden korkeat pilvenpiirtäjät ja eksoottiset rannat houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman. Dubai on erityisen tunnettu kaupunki, jossa sijaitsee maailman korkein rakennus, Burj Khalifa, ja jolla on myös muita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Palm Islands ja Dubai Mall. Abu Dhabi, UAE:n pääkaupunki, on myös suosittu matkailukohde sen kulttuuristen nähtävyyksien, kuten Sheikh Zayedin moskeijan, ja modernin arkkitehtuurin ansiosta.

UAE:n luontokohteista löytyy muun muassa upeita aavikoita, joissa voi kokea perinteistä beduiinikulttuuria ja osallistua erilaisiin aavikkoseikkailuihin, kuten dyynejä pitkin hiekkaharjoitteluihin tai kameliratsastukseen.

Shoppailusta ja elävästä yöelämästä pitävät matkailijat arvostavat varsinkin Dubain monia ostosmahdollisuuksia, kuten Dubai Mallia ja Mall of the Emiratesia, joista löytyy kaikkea luksusbrändeistä paikallisiin design-liikkeisiin.

Historia

Yhdistyneet arabiemiirikunnat perustettiin vuonna 1971 seitsemän eri emiraatin, Abu Dhabin, Dubain, Sharjahin, Ajmanin, Fujairahin, Ras al-Khaimahin ja Umm al-Qawain, yhdistyessä yhdeksi valtioksi. Alueella on kuitenkin ollut asutusta jo tuhansia vuosia ja siellä on ollut tärkeitä kauppapaikkoja varsinkin Itä-Afrikan ja Intian suuntaan.

UAE oli alunperin osa Osmannien valtakuntaa, mutta se joutui jonkin verran Euroopan siirtomaavaltojen vallan alle 1800-luvulta lähtien. Islamin vaikutus on kuitenkin aina ollut vahva, ja sitä noudatetaan edelleen vahvasti UAE:ssa. Maan historiaan liittyy myös Afganistanin, Persian ja erityisesti Arabimaailman välinen eurooppalaisten maiden kilpajuoksu hallintaan.

UAE:n huomattava taloudellinen kehitys ja modernisaatio ovat tapahtuneet viimeisten 50 vuoden aikana. Maasta on tullut tärkeä taloudellinen toimija erityisesti öljyteollisuuden myötä. Tämä on mahdollistanut uskomattoman nopean kasvun ja luksuksen leviämisen pitkin maata.

Liikkuminen

UAE:ssa on hyvä liikenneinfrastruktuuri, joka mahdollistaa helpon liikkumisen kaupunkien välillä. Kaupungeissa on hyvät taksipalvelut, ja myös julkinen liikenne on käytettävissä. Dubai tarjoaa myös monille tutun ja suositun metroverkoston, joka kattaa suuren osan kaupunkia.

Autonvuokraus on myös yleistä UAE:ssa, ja useat suuret kansainväliset autonvuokrausyritykset ovat läsnä eri kaupungeissa. Vuokra-autolla on helppo liikkua ja tutustua maan eri osiin, ja maan tieverkosto on laadukas ja hyvin hoidettu.

Lisäksi, UAE:ssa tapahtuva matkustaminen on helppoa ja vaivatonta, sillä useat kansainväliset lentoyhtiöt lentävät UAE:n suurimpiin kaupunkeihin säännöllisesti. Maa onkin tunnettu erinomaisesta lentoyhteyksien verkostostaan ja sillä on myös erittäin modernit ja hyvin hoidetut lentokentät.

Ruoka ja juoma

UAE:ssa on tarjolla monipuolinen valikoima ruokaa ja juomaa niin paikallisesta kuin kansainvälisestäkin keittiöstä. Perinteinen arabiemiraattilainen ruoka keskittyy yleensä riisiin, lihaan ja kaloihin, ja se on yleensä mausteista ja täynnä erilaisia ​​makuja ja tuoksuja.

Yleisesti ottaen ruoka on erittäin hygieenistä ja turvallista, erityisesti kansainvälisissä hotelleissa ja ravintoloissa. On kuitenkin syytä muistaa välttää raakaruokaa ja nauttia vain kypsennettyjä ruokia, jotta ruokaan liittyvät terveysriskit saadaan minimoitua.

Paikalliset herkut, kuten mansaf, makbous ja harees, ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Mansaf on Jordanian alkuperäinen herkku, jossa on lampaanviulua, jogurttia ja riisiä. Makbous on paikallinen versio paahdettua lihaa, joka on maustettu kumina, sahrami ja muut mausteet. Harees on muussattu vehnä- ja lihamassa, joka on keitetty tunti ja tarjoillaan sitten rasvattomalla jogurtilla.

Lasten kanssa matkustaminen

UAE on suosittu matkakohde myös perheille, sillä siellä on runsaasti aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsille. Esimerkiksi luksushotelleilla, kuten Atlantis The Palm, on omia vesipuistoja ja muita aktiviteetteja, jotka tarjoavat hauskaa ajanvietettä koko perheelle. Dubai Mallissa sijaitseva Dubai Aquarium and Underwater Zoo on myös suosittu kohde lapsiperheille, samoin kuin LegoLand Dubai ja Ferrari World Abu Dhabi.

Koska UAE:ssa on usein kuumaa, on tärkeää varmistaa, että lapsille tarjotaan riittävästi nestettä ja että heidät suojaavat auringolta. Suositellaan myös sopivaa pukeutumista, jotta lapsille on mukava olla koko päivän seikkailujensa parissa.

UAE:ssa on myös lukuisia lapsiystävällisiä ravintoloita, joissa on tarjolla lasten ruokia ja leikkipaikkoja. Lapsille on tärkeää myös huomioida paikalliset kulttuuriset normit ja käyttäytyä asianmukaisesti julkisilla paikoilla.

Hintataso

UAE:n hintataso on hieman korkeampi kuin useissa muissa maissa. Dubai on kuitenkin tunnettu ostosparatiisi, ja sieltä voi löytää myös kohtuuhintaisempia vaihtoehtoja.

Majoitus UAE:ssa voi vaihdella huomattavasti luksushotelleista ja huoneistoista edullisempiin hostelleihin ja budjettihotelleihin. Dubai on yleisesti ottaen hieman kalliimpi kuin muut kaupungit.

Ruoka UAE:ssa voi olla myös hieman kalliimpaa kuin monissa muissa maissa. Kuitenkin paikallisissa ravintoloissa voi saada hyviä hintatarjouksia ja edullisia lounaita.

Julkisen liikenteen hinnat UAE:ssa ovat yleisen hintatason mukaisesti kohtuullisia, ja esimerkiksi taksimatkat ovat yleensä edullisia. Autonvuokraus voi olla hieman kalliimpaa, mutta se on silti yleensä edullisempi vaihtoehto kuin taksimatkat.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)
Yhdistyneet arabiemiirikunnat UKK

Kysymys Vastaus
Mitä kieliä puhutaan Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa? Virallinen kieli on arabia, mutta englanti on laajasti käytössä.
Mikä on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupunki? Pääkaupunki on Abu Dhabi.
Mitä uskontoa enemmistö Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa harjoittaa? Enemmistö harjoittaa islamin uskontoa.
Millainen on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ilmasto? Ilmasto on pääosin aavikkoilmasto, jossa on kuuma ja kuiva kesä ja leuto talvi.
Missä sijaitsee Jumeirah Beach? Jumeirah Beach sijaitsee Dubain kaupungissa.
Mitä muita suosittuja matkakohteita Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa on? Suosittuja matkakohteita ovat muun muassa Burj Khalifa, Palm Jumeirah ja Sheikh Zayedin moskeija.
Tarvitaanko Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin matkustettaessa viisumia? Kyllä, Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaessaan Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin.
Missä Yhdistyneet arabiemiirikunnat sijaitsevat? Yhdistyneet arabiemiirikunnat sijaitsevat Lähi-idässä Arabian niemimaan itäosassa.
Mitä valuuttaa käytetään Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa? Valuuttana käytetään Arabiemiraattien dirhamia (AED).
Mitä aikavyöhykettä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa noudatetaan? Yhdistyneet arabiemiirikunnat noudattavat Arabian Standard Time (AST) -aikavyöhykettä.
Mikä on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansallislintu? Kansallislintu on pikkusiili.
Onko Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa turvallista matkustaa? Kuten kaikissa matkakohteissa, myös Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa tulee noudattaa tavanomaista matkailijan varovaisuutta.
Mitä on dubaimilainen souk? Souk on perinteinen arabialainen markkina-alue, jossa voi ostaa mm. mausteita, koruja ja matkamuistoja.
Mitä on falafel? Falafel on paikallinen kasvispohjainen ruokalaji, joka on erityisen suosittu Lähi-idän alueella.
Voiko Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa juoda alkoholia? Alkoholin kulutus on tiukasti säänneltyä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja se on sallittua vain hotellien ja lisensoitujen ravintoloiden sisällä.
Mitä erikoisuuksia Yhdistyneillä arabiemiirikunnilla on? Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat tunnettuja esimerkiksi pilvenpiirtäjistään, hiekkadyyneistään ja luksusostosmahdollisuuksistaan.
Mitä perinneruokia Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa voi maistaa? Perinneruokia ovat esimerkiksi mansaf, machboos ja harees.
Kuinka monta emiraattia Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa on? Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa on seitsemän emiraattia: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah ja Fujairah.
Milloin on paras aika vierailla Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa? Paras aika vierailla on talvikaudella, jolloin päivälämpötilat ovat hieman leudompia ja ilmankosteus matalampi.