Eurooppa

Tietoa Euroopan (pl Pohjoismaat) valtioista ja tärkeimmistä matkailukohteista. Linkkejä asiallisille sivuille.

Pääosa suomalaisten turistimatkoista suuntautuu Eurooppaan. Rantalomalle mennään Välimerelle tai Kanarian saarille. Kaupunkikohteeksi valitaan usein Pariisi, Lontoo, Rooma, Barcelona tai Praha.

Eurooppa kategorian alasivuja ovat:

Espanja Välimeren ja Atlantin kohteita. Saaria ja mannerta. Kohteina Aurinkorannikko (Costa del Sol), Välimeren saaret (Mallorca, Menorca ja Ibiza), Manner Espanjan kaupunkikohteet (Madrid, Barcelona) ja tietysti talvella Kanarian saaret.

Italia Italiassa sijaitsevat Euroopan parhaat kaupunkikohteet: Rooma, Napoli, Milano ja Venetsia.

Kreikka Kreikka eli Hellas tarjoaa lukuisia saarikohteita niin rantalomailijalle, historiasta kiinnostuneille kuin vesiurheilua harrastavillekin. Ateena on lisäksi mainio kaupunkiloman kohde.

Portugali Portugali sijaitsee Atlantin rannalla ja Portugalin hallintaan kuuluu myös muutamia suosittuja turistisaaria Atlantin valtameressä.

Ranska Pariisin nähtävyyden ovat tuttuja jokaiselle: Louvre, Eiffel torni, Notre dame, … listaa voisi jatkaa loputtomasti. Kaunista maaseutua ja Nizza ja Riviera Välimeren rannalla.

Saksa Meille vähän tuntematon Saksa on ihanteellinen automatkakohde. Lisäksi siellä on useita mukavia kaupunkikohteita.

Lisäksi on joukko pienempiä valtiota ja Välimeren lomakohteita, joille ei ole ainakaan vielä omaa alasivua: Malta, Kypros, Monaco, Kroatia. Tehdään kun ehditään.

Sitten puuttuu vielä suurempia kaupunkikohteita kuten Lontoo, Pariisi ja Rooma. Näille ja vastaaville pitää ehdottomasti olla oma sivunsa vaikka niistä olisikin maininta ”valtiosivuilla”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *