Ranska

Ranskan (France) kulttuuri- ja lomakohteita. Pariisi on maailman suosituin kaupunkiloma kohde.

Pariisin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Notre Dame, Eiffel torni ja Louvren taidemuseo. Auringonpalvojille Ranska tarjoaa etelässä Välimeren rannalla Ranskan Rivieran uskomattoman kauniit hiekkarannat.
Pariisissa vierailevan kannattaa muistaa muutama seikka:

  • Suosittuihin turistikohteisiin kuten Eiffel torniin tai Louvreen saattaa sesonkiaikana olla tuntikausien jono. Kannattaa saapua paikalle ajoissa mielellään vähän ennen kohteen aukeamista.
  • Sateella Pariisissa on lähes mahdotonta saada taksia.
  • Lakkoja saattaa ilmaantua yllättäen ja yllättävissä paikoissa.
  • Kaikissa suurkaupungeissa on taskuvarkaita ja Pariisi on niistä pahimpia. Jätä hotellille ja mielellään tallelokeroon kaikki mitä et kaupungilla tarvitse. Suurempiin heräteostoksiin ehdit kyllä hakea rahat hotellilta ja saat samalla miettimisaikaa.
  • Kahviloissa kahvin hinta saattaa tuntua yllättävän kalliilta. Maksu ei ole pelkästä kahvikupista vaan asiakkaan oletetaan istuvan kahvilassa pitkään yhden kahvikupin ääressä.
  • Ranskalaiset eivät juuri puhu englantia, eivätkä aina vaikuta kovin palvelualttiilta.

Nykyään Pariisin Disneyland (Eurodisneyland) on yksi merkittävimmistä Pariiisin ja koko Ranskan vetonauloista. Disneyland sijaitsee kaupungin ulkopuolella, mutta sinne pääsee kätevästi junalla. Lisäksi Disneylandin läheisyydessä on lukuisia hotelleja, joiden hintataso on selvästi halvempi kuin Pariisin keskustan hotelleissa. Jos matkan aikana on tarkoitus käydä katsomassa ”Ankkalinnaa” niin hyvä vaihtoehto on varata hotelli Disneylandin läheltä ja käydä Pariisissa junalla. Hotellialueen lähellä on myös suurehko ostoskeskus. Niille jotka ovat käyneet Anaheimin Disneylandissa kerrottakoon, että Pariisin puiston pohjakaava on melko identtinen Kalifornissa olevan kanssa. Siis nimenomaan sen perinteisen puiston osalta. Molemmissa paikoissahan on kaksi puistoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *