Yleistä

Djibouti on itäisessä Afrikassa sijaitseva valtio, joka rajoittuu Etiopiaan, Eritreaan ja Somalian. Se sijaitsee Punaisenmeren rannalla ja on tärkeä kauppapaikka kansainväliselle meriliikenteelle. Djiboutissa asuu noin 900 000 asukasta, joista suurin osa puhuu arabiaa tai ranskaa. Matkailu Djiboutissa on vielä melko vähäistä, mutta maan upeat luonnonmaisemat ja rikas kulttuuri tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä matkailijoille.

Kuvaus

Djibouti on tunnettu upeista maisemistaan, kuten koralliriutoista, tulivuorista ja aavikoistaan. Maan kansallispuistot tarjoavat loistavia mahdollisuuksia retkeilyyn, safareille ja lintubongaukseen. Djiboutin rannikko on myös suosittu kohde sukellukselle ja snorklaukselle. Maan pääkaupunki Djibouti City on vilkas ja kosmopoliittinen kaupunki, jossa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin, nauttia herkullisesta ruuasta ja shoppailla paikallisilla markkinoilla.

Historia

Djibouti on ollut tärkeä kauppapaikka jo vuosisatojen ajan, ja se on kokenut monia valloituksia ja hallitsijoita. Alueella ovat vaikuttaneet muun muassa egyptiläiset, roomalaiset, arabit ja ranskalaiset. Djibouti julistautui itsenäiseksi vuonna 1977 ja on tänä päivänä yksi Afrikan pienimmistä valtioista. Djiboutin historialliset ja kulttuuriset nähtävyydet, kuten museot ja historialliset rakennukset, kertovat paljon maan monikerroksisesta historiasta.

Liikkuminen

Djiboutiin voi matkustaa lentäen, ja maassa liikkuminen tapahtuu parhaiten autolla tai julkisilla liikennevälineillä. Pääkaupungissa Djibouti Cityssä on hyvät taksipalvelut, ja muissa suuremmissa kaupungeissa on tarjolla myös minibusseja. Maassa on myös junaliikennettä, joka ulottuu Etiopian rajalta Djiboutin satamaan. Retkeilyä varten on hyvä varustautua hyvin ja ottaa huomioon maan kuuma ilmasto.

Ruoka ja juoma

Djiboutin ruokakulttuuri on sekoitus erilaisia vaikutteita, kuten arabi-, somali- ja etiopialaista keittiötä. Perinteisiä ruokalajeja ovat esimerkiksi lahoh, joka on suosittu linssikeitto, ja xalwo, makeinen joka valmistetaan muun muassa seesaminsiemenistä ja sokerista. Paikalliset ruokapaikat, kuten kahvilat ja ravintolat, tarjoavat myös laajan valikoiman kansainvälisiä ruokia. Djiboutissa kannattaa maistaa paikallisia erikoisuuksia ja nauttia ateriat perinteisissä ympäristöissä.

Lasten kanssa matkustaminen

Djibouti sopii hyvin matkakohteeksi myös perheille. Maassa on paljon luonto- ja eläinaiheisia aktiviteetteja, kuten retkeilymahdollisuuksia ja safareita, jotka tarjoavat mielenkiintoista tekemistä lapsille. Djibouti Cityssä on myös erilaisia viihdekeskuksia, kuten elokuvateatterit ja huvipuistot, jotka ovat suosittuja perheiden keskuudessa. Lasten kanssa matkustettaessa on kuitenkin tärkeää varmistaa hyvät turvallisuus- ja terveysolosuhteet sekä ottaa huomioon lapsille sopiva ruokavalio ja vaatetus lämpimään ilmastoon.

Hintataso

Djibouti on yksi maailman hintavimmista matkakohteista, mutta rahan voi saada riittämään noudattamalla paikallista budjettia ja valitsemalla edullisia majoitusvaihtoehtoja. Ruoka ja juoma ovat yleensä kohtuuhintaisia, mutta ulkomailta tuodut tuotteet ja palvelut voivat olla kalliita. Djiboutin hintataso vaihtelee myös alueittain, ja suositummilla matkailualueilla hinnat voivat olla korkeammat. Matkaan kannattaa varata mukaan käteistä rahaa, sillä korttimaksaminen ei ole kaikkialla mahdollista.

Djibouti Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
1. Mikä on Djiboutin pääkaupunki? Djiboutin pääkaupunki on Djibouti.
2. Mikä on Djiboutin virallinen kieli? Djiboutin viralliset kielet ovat arabia ja ranska.
3. Mikä on Djiboutin valuutta? Djiboutin valuutta on Djiboutin frangi.
4. Mikä on Djiboutin pinta-ala? Djiboutin pinta-ala on noin 23 200 neliökilometriä.
5. Mikä on Djiboutin väkiluku? Djiboutin väkiluku on noin 900 000.
6. Mikä on Djiboutin uskontojen jakauma? Islam on vallitseva uskonto, noin 94% väestöstä tunnustaa islaminuskontoa.
7. Mikä on Djiboutin ilmasto? Djiboutissa vallitsee pääosin kuiva aavikkoilmasto.
8. Onko Djibouti itsenäinen valtio? Kyllä, Djibouti itsenäistyi Ranskasta vuonna 1977.
9. Mikä on Djiboutin sijainti? Djibouti sijaitsee Itä-Afrikassa Punaisenmeren ja Afarsuon välissä.
10. Mikä on Djiboutin korkein kohta? Mount Moussa on Djiboutin korkein kohta, sen korkeus on noin 2 028 metriä.
11. Onko Djiboutissa vesiputouksia? Kyllä, Djiboutissa on vesiputous nimeltään Goda Falls
12. Mikä on Djiboutin kansalliseläin? Djiboutin kansalliseläin on gepardi.
13. Onko Djiboutissa kansallispuistoja? Kyllä, Djiboutissa on Day Forest National Park ja Foret du Day National Park.
14. Onko Djiboutilla rannikkoa? Kyllä, Djiboutilla on noin 372 kilometriä pitkä rantaviiva Punaisella merellä ja Adeninlahdella.
15. Mitkä ovat Djiboutin naapurimaat? Djiboutin naapurimaat ovat Eritrea, Etiopia ja Somalia.
16. Mikä on Djiboutin kansallisurheilulaji? Djiboutin kansallisurheilulaji on jalkapallo.
17. Onko Djiboutissa UNESCO:n maailmanperintökohteita? Kyllä, Djiboutilla on yksi maailmanperintökohde nimeltään Goda Massif.
18. Mikä on Djiboutin aikavyöhyke? Djiboutin aikavyöhyke on Itä-Afrikan aikavyöhyke (UTC+3).
19. Minkä suuruinen Djiboutin talous on? Djiboutin talous on pieni ja palveluihin perustuva. BKT oli vuonna 2020 noin 1,9 miljardia dollaria.
20. Mikä on Djiboutin maamerkki? Djiboutin maamerkki on Afrikan unionin päämaja, joka sijaitsee Djiboutin pääkaupungissa.