Yleistä

Venezuela on Etelä-Amerikan pohjoisosassa sijaitseva matkakohde, joka tarjoaa upeita maisemia, kiehtovaa kulttuuria ja monipuolisia aktiviteetteja. Maa on tunnettu kauniista rannoistaan, vuoristoisista maisemistaan sekä Amazonin sademetsästä. Venezuelassa on myös monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja kirkkoja, linnoituksia ja museoita.

Maan pääkaupunki Caracas on vilkas ja elinvoimainen kaupunki, jossa on paljon ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja yöelämää. Muita suosittuja matkakohteita Venezuelassa ovat esimerkiksi Isla Margarita, joka tarjoaa upeita rantoja ja mahdollisuuden harrastaa vesiurheilua, sekä Canaima kansallispuisto, jossa sijaitsee kuuluisa Angelin putous.

Venezuelassa puhutaan pääasiassa espanjaa, joten perusosaaminen espanjan kielestä voi olla hyödyksi matkailijalle. Maan valuutta on bolívar, mutta Yhdysvaltain dollareilla voi myös maksaa monissa paikoissa.

Kuvaus

Venezuela tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia elämyksiä luonnon ja kulttuurin parissa. Maassa on upeita kansallispuistoja, kuten Canaima kansallispuisto, jossa sijaitsee maailman korkein vesiputous Angelin putous. Täältä löytyy myös monia muita vesiputouksia, laguuneja ja vuoristoja, jotka tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden erilaisiin aktiviteetteihin, kuten patikointiin ja maastopyöräilyyn.

Venezuelasta löytyy myös upeita rantoja, kuten Isla Margaritan hiekkarannat. Täällä voi rentoutua auringon alla, snorklata koralliriutoilla tai harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten surffausta tai purjelautailua.

Maan pääkaupungissa Caracasissa voi tutustua mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin, kuten kauniisiin kirkoiksiin ja museoihin. Caracasissa on myös vilkas yöelämä ja lukuisia ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja.

Historian harrastajille maassa on tarjolla monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja linnoituksia, kuten Castillo de San Felipe de Barajas, ja historiallisia kaupunkeja, kuten Coro.

Historia

Venezuelan historia juontaa juurensa inkavaltakuntaan ja espanjalaisten valloittajien saapumiseen alueelle 1500-luvulla. Espanjan vallan aikana Venezuela oli osa espanjalaista siirtomaavaltakuntaa, ja siitä tuli itsenäinen valtio vasta vuonna 1830.

Venezuela on kokenut poliittisia levottomuuksia ja sisäisiä konflikteja läpi historiansa, ja maassa onkin ollut useita vallankaappauksia ja poliittisia kriisejä. Kuuluisimpia vallankaappauksia oli Hugo Chávezin johtama vallankaappaus vuonna 1992, joka johti Chávezin myöhemmään nousuun presidentiksi.

Nykyään Venezuela onkin poliittisesti ja taloudellisesti epävakaassa tilassa, ja siksi matkustamisessa maahan on hyvä olla varovainen ja seurata ulkoministeriön matkustustiedotteita.

Liikkuminen

Venezuelaan voi matkustaa lentäen useiden kansainvälisten lentoyhtiöiden välityksellä. Maassa on myös hyvät lentoyhteydet eri kaupunkien välillä, mikä tekee liikkumisen paikan sisällä helpoksi.

Paikan päällä voi liikkua julkisilla liikennevälineillä, kuten busseilla ja metrolla, mutta näiden käyttö voi olla välillä hankalaa ja hidasta. Siksi monet matkailijat suosivatkin taksia tai vuokra-autoa liikkumiseen.

Maassa on myös mahdollista matkustaa vesiteitse, esimerkiksi Isla Margaritan risteilyllä tai Amazonin alueella kanootilla. Näin pääsee tutustumaan maan upeaan luontoon ja maisemiin.

Ruoka ja juoma

Venezuelan ruokakulttuuri on monipuolinen ja maistuva. Tyypillisiä ruokia ovat arepas, joita voi maistella lähes jokaisella kadunkulmalla. Arepat ovat maissileivästä valmistettuja leipäsiä, jotka täytetään erilaisilla täytteillä, kuten lihalla, juustolla tai kasviksilla.

Toinen suosittu ruoka on hallaca, joka on maissitaikinasta valmistettu piirakka, joka täytetään lihalla, oliiveilla ja rusinoilla. Tämä ruoka kuuluu myös usein venezuelalaisen jouluruokavalioon.

Venezuelassa kannattaa myös maistella paikallisia mehuja ja cocktaileja, kuten jugo de parchita tai cocuy. Viinin ystäville maassa valmistetaan myös omaa viiniä, jota voi maistella jossain paikallisessa viinitilalla.

Lasten kanssa matkustaminen

Venezuela voi olla hyvä matkakohde myös lapsiperheille, sillä maassa on paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat myös lapsille. Esimerkiksi Canaima kansallispuisto tarjoaa upeita maisemia ja luontoseikkailuja koko perheelle. Täällä voi patikoida vesiputouksille, tehdä veneretkiä laguuneille tai nauttia piknikistä kauniissa ympäristössä.

Isla Margarita on myös suosittu lapsiperheiden matkakohde, sillä täällä on paljon aktiviteetteja, kuten ranta- ja vesiurheilua sekä huvipuistoja.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että Venezuela voi olla poliittisesti epävakaa maa, ja siksi matkustamisessa kannattaa olla varovainen ja seurata matkustustiedotteita ennen matkaa.

Hintataso

Venezuelan hintataso on yleisesti ottaen edullinen, mutta hintataso vaihtelee suuresti eri paikoissa maassa. Suurissa kaupungeissa ja turistikohteissa hinnat ovat korkeammat kuin maaseudulla.

Majoituksen hinta vaihtelee suuresti riippuen tasosta ja kaupungista. Halvimmat vaihtoehdot ovat hostelleissa, jotka voivat olla joitain euroja per yö. Hotellihuoneet maksavat keskimäärin 30-60 euroa yöltä.

Ruoan ja juoman hinnat ovat yleisesti ottaen edullisia, erityisesti paikallisissa ravintoloissa ja katukojuissa. Hintataso voi kuitenkin olla hieman korkeampi turistikohteissa ja ravintoloissa.

Muut kulut, kuten julkinen liikenne ja aktiviteetit, ovat yleensä edullisia, mutta taksit voivat olla hieman kalliimpia.

Yleisesti ottaen rahaa kannattaa olla käteisenä, sillä luottokortit eivät välttämättä käy kaikkialla. On kuitenkin tärkeää olla varovainen ja pitää rahat ja arvotavarat turvassa matkustaessaan Venezuelassa, sillä maassa voi olla paljon taskuvarkaita.

Venezuela Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
1. Missä Venezuela sijaitsee? Etelä-Amerikassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikan rajalla.
2. Mikä on Venezuelan pääkaupunki? Caracas.
3. Mihin aikavyöhykkeeseen Venezuela kuuluu? Venezuelan aikavyöhyke on UTC -4:00.
4. Mikä on Venezuelan virallinen kieli? Espanja.
5. Mikä on Venezuelan valuutta? Venezuelan bolivar.
6. Tarvitseeko Venezuelassa viisumin? Kyllä, useimmissa tapauksissa viisumi tarvitaan ennen matkalle lähtöä.
7. Onko Venezuela turvallinen matkakohde? Venezuela tunnetaan korkeasta rikollisuudestaan, joten matkailijoiden tulee olla varovaisia ja noudattaa tiukkoja turvatoimia.
8. Miten pääsee Venezuelasta ympäröiviin maihin? Naapurimaita ovat Kolumbia, Brasilia ja Guyana, ja niihin pääsee junalla, bussilla tai lentokoneella.
9. Mitä nähtävyyksiä Venezuelassa kannattaa vierailla? Venezuelassa on paljon luonnonkauniita paikkoja, kuten Angelin putoukset, Isla Margarita ja Los Roquesin saaret.
10. Mikä on Venezuelan ilmasto? Venezuelassa vallitsee lämmin trooppinen ilmasto.
11. Mikä on Venezuelan keskilämpötila? Keskimääräinen lämpötila on noin 25-30 astetta Celsius-asteikolla.
12. Onko Venezuela suosittu kohde häämatkailijoille? Kyllä, Venezuela tarjoaa upeita paratiisirantoja ja romanttisia lomakohteita häämatkailijoille.
13. Kuinka kauan matka kestää Suomesta Venezuelaan? Lento kestää yleensä noin 12-16 tuntia riippuen reitistä ja välilaskuista.
14. Onko Venezuelaan suoria lentoja Suomesta? Ei, suoria lentoja Suomesta Venezuelaa ei ole, mutta useat lentoyhtiöt tarjoavat yhteyksiä välilaskun kautta.
15. Mikä on Venezuelan sähköjännite? Sähköjännite on 120/240 volttia ja 60 hertsiä.
16. Miten saan yhteyden internetiin Venezuelassa? Useimmissa kaupungeissa on saatavilla langaton internet ja matkapuhelinverkko on hyvin kehittynyt.
17. Onko Venezuelan vesijohtovesi juomakelpoista? Ei, vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Suositeltavaa on juoda pullotettua vettä.
18. Mitä kannattaa ostaa matkamuistoksi Venezuelan matkalta? Tyypillisiä matkamuistoja ovat esimerkiksi käsitöitä, koruja ja paikallisia herkkuja.
19. Mikä on Venezuelan kansallispäivä? Venezuelan kansallispäivä on 5. heinäkuuta, jolloin maan itsenäisyyttä juhlistetaan.
20. Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen matkaa? Ennen matkaa on suositeltavaa tarkistaa matkustustiedotteet, hankkia tarvittavat rokotukset ja ottaa matkavakuutus.