Pohjois- ja Etelä-Amerikan valtiot ja matkakohteet. Vaikka televisiosta tulvii ohjelmia USA:sta ja niin kovin harva on siellä itse käynyt. Yhdysvalloissa kävijä voi heti matkan aluksi jättää kaikki ennakko asenteet. Maa on turvallinen ja ihmiset ystävällisiä. Turistia ei kummastella ja vierasta kieltä puhuva matkaaja on niin normaali ilmiö, ettei kukaan jaksa kiinnittää siihen mitään huomiota.

Kanada on melkein USA:n kopio. Hintataso on siellä hieman korkeampi ja kulttuuri vähän europopalaisempi. Monteralin ja Quebec:n alueella puhutaan mieluummin ranskaa kuin englantia.
Meksiko on jo ihan toista maata. Englantia osataan vain siellä missä päätyökseen palvellaan ulkomaisia turisteja ja sielläkin kielitaidossa olisi parantamisen varaa.
Etelä-Amerikassa on lukuisia hyviä turistikohteita. Kaikkialla muualla Etelä- ja Väli-Amerikassa puhutaan pääkielenä Espanjaa paitsi Brasiliassa, jossa puhutaan Portugalia.

Kaiken hyvän ja pahan sanotaan tulevan Eurooppaan juuri Amerikasta. Uusin muoti ja musiikki syntyy tänä päivänä juuri siellä. Esimerkiksi palkkapäivän lainat olivat arkipäivää siellä jo silloin kun meillä ei pikavipeistä tiedetty mitään. Ainoa tapa saada lainaa oli mennä hattu kourassa koputtamaan pankinjohtajan ovelle. Nykyään voi vain avata jonkun pikalaina vertailu sivuston ja poimia lainan omalle tililleen. Usassa tämä oli tavallista jo ennen nettiaikaa, silloin mentiin ennen palkkapäivää hakemaan lainaa tulevaa palkkaa vastaan.


Kommentit

Amerikka — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>