Luxemburg

Yleistä

Luxemburg on pieni mutta rikas maa Keski-Euroopassa. Se tunnetaan parhaiten talouskeskuksena ja pankkimaailman pääkaupunkina, mutta myös sen upea luonto ja historialliset nähtävyydet houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Luxemburg on yksi Euroopan pienimmistä valtioista, ja sen pääkaupunki, myös nimeltään Luxemburg, on jaettu kahteen osaan: yläkaupunkiin ja alakaupunkiin.

Luxemburgissa on kolme virallista kieltä: luxemburgin kieli, saksa ja ranska. Suurin osa kommunikaatiosta tapahtuu ranskaksi, mutta englantia puhutaan myös laajalti erityisesti liiketoiminnassa ja matkailualalla. Luxemburgin ilmasto on lauhkea, ja se tarjoaa miellyttävät olosuhteet matkailijoille ympäri vuoden, vaikka talvella voi olla hieman viileämpää.

Kuvaus

Luxemburgin kaupunki on viehättävä sekoitus vanhaa ja uutta. Yläkaupungin vanhan kaupungin idylliset kadut, linnoitus ja historialliset rakennukset tarjoavat upeita näkymiä kaupungin yli. Alakaupungissa taas on moderneja pilvenpiirtäjiä, ostoskeskuksia ja kansainvälisiä ravintoloita, jotka täyttävät matkailijan jokaisen tarpeen.

Maaseudulla Luxemburg tarjoaa upeaa luontoa ja rauhallisia maisemia. Matkailijat voivat tutustua viinialueisiin, metsiin, jokilaaksoihin ja historiallisiin kyliin. Ei ole harvinaista nähdä vihreitä niittyjä, jyrkkiä harjanteita ja vesiputouksia matkailijan kulkureitillä. Luxemburgin luonnonpuistot tarjoavat myös mahdollisuuden harjoittaa erilaisia ​​ulkona tapahtuvia aktiviteetteja, kuten patikointia, pyöräilyä ja kiipeilyä.

Historia

Luxemburgin historia on pitkä ja monimutkainen. Se oli alun perin osa Pyhää Rooman valtakuntaa, mutta tuli myöhemmin osaksi Ranskaa ja sitten osaksi Alankomaita. Luxemburg itsenäistyi 1800-luvulla ja muutettiin puolustuslinnaksi, joka oli suunniteltu suojelemaan maata ulkomaisilta hyökkäyksiltä. Tänä aikana rakennettiin monia linnoituksia ja vahvoja muureja, jotka ovat edelleen nähtävissä tänään.

Luxemburg oli myös strateginen paikka ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa, ja sen linnoitukset toimivat tärkeinä paikkoina taisteluissa. Tänään Luxemburgia pidetään yhtenä Euroopan perustajavaltioista ja se on aktiivinen jäsen Euroopan unionissa.

Liikkuminen

Luxemburgin pääkaupunkiin on helppo matkustaa lentäen, junalla tai autolla. Lentokenttä sijaitsee lähellä kaupunkia ja tarjoaa yhteyksiä moniin Euroopan kaupunkeihin. Junat ovat myös suosittu tapa matkustaa Luxemburgiin, ja sekä Ranskan että Saksan junaverkostot tarjoavat suoria yhteyksiä kaupunkiin.

Luxemburgin kaupungissa liikkuminen on helppoa kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Kaupunki on suhteellisen pieni, joten tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Julkinen liikenne on hyvin järjestetty ja turvallinen, ja busseja ja junia kulkee säännöllisesti eri puolilla kaupunkia ja maata.

Ruoka ja juoma

Luxemburgin ruoka on rikasta ja monipuolista, ja se on vaikuttanut niin ranskalaiseen kuin saksalaiseenkin keittiöön. Paikalliset ruoat perustuvat usein lihaan, erityisesti sianlihaan, mutta myös kalat ja äyriäiset ovat suosittuja ruoka-aineita. Juustot ja viinit ovat myös tärkeä osa luxemburgilaista ruokakulttuuria.

Luxemburgin kansallisruoka on judd mat gaardebounen, joka on savustettua sianlapaa, joka on maustettu vihreiden papujen, sipulin ja perunoiden kanssa. Toinen suosittu ruoka on quetschentaart, luumukakku, joka täytetään paikallisilla luumuilla.

Luxemburgissa on myös monia kansainvälisiä ravintoloita, joissa on tarjolla eri maailman keittiöitä, kuten italialaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa.

Lasten kanssa matkustaminen

Luxemburg on loistava matkakohde myös lasten kanssa. Kaupungissa on paljon puistoja, leikkipaikkoja ja muita lapsiystävällisiä aktiviteetteja. Monet museot ja nähtävyydet tarjoavat myös erityisiä opetusohjelmia ja aktiviteetteja lapsille.

Luonnonpuistot ja maaseutu tarjoavat myös monia ulkoilumahdollisuuksia lapsille. On mahdollista tehdä retkiä patikoiden, pyöräillen tai jopa ratsastaen. Luxemburgin eläintarha, joka sijaitsee 25 km päässä pääkaupungista, on suosittu vierailukohde lapsiperheille.

Hintataso

Luxemburgin hintataso on yleisesti ottaen korkea, erityisesti pääkaupungissa. Majoitus, ruoka ja juoma sekä julkisen liikenteen hinnat voivat olla hieman korkeampia kuin muissa Euroopan maissa. On kuitenkin mahdollista päästä käsiksi edullisiin vaihtoehtoihin, kuten halpoihin ravintoloihin ja hostelleihin.

Edullinen tapa tutustua kaupunkiin on kävellä tai pyöräillä sen sijaan, että käyttäisi julkista liikennettä tai taksia. Monet nähtävyydet ovat myös ilmaisia tai tarjoavat alennuksia lapsille, opiskelijoille ja eläkeläisille.

Luxemburg Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mikä on Luxemburgin pääkaupunki? Luxemburg
Mitä kieliä puhutaan Luxemburgissa? Luxemburgin, ranskan ja saksan kieliä
Mitä valuuttaa käytetään Luxemburgissa? Euro
Mikä on Luxemburgin väkiluku? Noin 600 000
Mitä uskontoja harjoitetaan Luxemburgissa? Pääasiassa kristinuskoa
Mitä nähtävyyksiä Luxemburgissa kannattaa käydä katsomassa? Luxemburgin linna, Notre-Dame-katedraali, Mierscher Schäin, Bockin luola
Kuinka pitkä on Luxemburgin rautatieverkosto? Noin 275 km
Mitä perinteisiä ruokia kannattaa maistaa Luxemburgissa? Judd mat Gaardebounen (savustettua sianlihaa pavuilla), F’rell Am Bach (paistettuja ahvenia), Rieslingspaschtéit (riisiryynipasteija)
Mikä on Luxemburgin ilmasto? Keskimäärin lauhkea meri-ilmasto
Mitä aktiviteetteja Luxemburgissa voi harrastaa? Vaellus, pyöräily, viinitilavierailut, museokäynnit
Mitä matkamuistoja Luxemburgista voi ostaa? Suklaata, viiniä, keramiikkaa, lasitavaroita
Tarvitseeko Luxemburgiin matkustaessa viisumin? Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia jäädessään alle 90 päiväksi
Mitä etikettiä tulisi noudattaa Luxemburgissa? Kohteliaisuus ja hyvät käytöstavat ovat tärkeitä
Mitä paikallisia tapoja tulisi tietää Luxemburgissa? Tervehtiminen kättelyllä on yleistä, puhuminen ääneen julkisissa paikoissa tulisi välttää
Onko Luxemburg turvallinen matkakohde? Kyllä, Luxemburg on yksi Euroopan turvallisimmista maista
Mikä on Luxemburgin aikaero Suomeen verrattuna? Luxemburg on tunnin edellä Suomea
Onko englannin kielen osaaminen tarpeen Luxemburgissa? Kyllä, useimmat puhuvat ainakin jonkin verran englantia
Mitä suomalaista ruokaa voi löytää Luxemburgissa? Pitkään kypsytettyä juustoa eli Oltermanni-juustoa
Tarvitseeko Luxemburgissa vuokra-autoa? Riippuu matkasuunnitelmista, kaupungeissa on hyvä julkinen liikenne, mutta maaseudulle liikkuminen voi vaatia vuokra-auton
Kuinka paljon rahaa kannattaa varata päiväbudjettiin Luxemburgissa? Riippuu matkustajan elintasosta ja suunnitelmista, mutta noin 100-150 euroa päivässä voi olla suuntaa-antava summa