Yleistä

Bahama on saarivaltio Atlantin valtamerellä Karibianmeressä. Se koostuu 700 saaresta ja luodosta, joista noin 30 on asuttuja. Bahama sijaitsee noin 80 kilometriä Floridan rannikon länsipuolella ja kuuluu Pohjois-Amerikkaan. Pääkaupunki on Nassau, joka sijaitsee New Providencen saarella.

Bahama on tunnettu kauniista valkoisista hiekkarannoistaan, turkoosista merestään ja upeasta koralliriutastaan. Se tarjoaa upeita mahdollisuuksia snorklaukseen, sukellukseen, purjelautailuun ja kalastukseen. Myös golf ja tenniksen harrastajille on paljon tarjontaa. Bahaman luonto on monimuotoinen ja siellä voi tutustua mm. kansallispuistoihin ja mangrovemetsiin. Matkailijat voivat rentoutua luksushotelleissa, nauttia all-inclusive-palveluista tai tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan.

Bahama on englanninkielinen maa, ja sen virallinen kieli on englanti. Yhdysvallat on vaikuttanut paljon Bahaman kulttuuriin, mutta paikallisessa kulttuurissa voi nähdä myös afrikkalaisia, espanjalaisia ja intialaisia vaikutteita. Bahamalla vallitsee trooppinen ilmasto ja se on suosittu matkailukohde ympäri vuoden.

Kuvaus

Bahama on tunnettu upeista rannoistaan ja turkoosista vedestään. Matkailijat voivat rentoutua valkoisilla hiekkarannoilla, katsella maisemia rantapalmoilta ja nauttia auringonlaskuista meren äärellä. Aktiivilomailijat voivat harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten snorklausta, sukellusta, purjelautailua ja kalastusta. Bahamalla on myös upea koralliriutta, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa ja tutustua meren elämään.

Bahama on myös monipuolinen kohde luontomatkailusta kiinnostuneille. Siellä voi tutustua kansallispuistoihin, kuten Lucayan, Androsin ja Abacon kansallispuistoihin. Näissä puistoissa voi patikoida, seurata lintuja ja tutustua alueen rikkaaseen biodiversiteettiin. Mangrovemetsät tarjoavat uskomattomat puitteet luontoretkeilyyn ja eläinten bongailuun.

Bahaman kulttuuri on hyvin monimuotoinen ja siihen vaikuttavat afrikkalaiset, espanjalaiset, englantilaiset ja intialaiset perinteet. Matkailijat voivat tutustua paikalliseen musiikkiin, tanssiin, käsityötaitoihin ja ruokakulttuuriin. Kirkkaanväriset talot ja ystävälliset paikalliset tuovat oman lisänsä matkailijoiden kokemukseen.

Historia

Bahamaa asuttivat alun perin intiaanit, mutta espanjalaiset olivat ensimmäiset eurooppalaiset, jotka saapuivat saarille 1500-luvulla. Sen jälkeen Bahama joutui monien eri valtioiden siirtomaavaltaan, kuten brittien, espanjalaisten ja amerikkalaisten. Lopulta Bahama sai itsenäisyyden Britanniasta vuonna 1973.

Neitsytlähdet olivat merirosvojen tärkeä tukikohta 1600-luvulla, ja se houkutteli myös salakuljettajia kieltolain aikana. Bahama oli myös tärkeässä roolissa Yhdysvaltain historian kannalta, sillä siellä järjestettiin monia isoja poliittisia tapahtumia, kuten Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen valmistelut.

Bahaman nykyinen talous perustuu suurelta osin matkailuun ja offshore-pankkitoimintaan. Matkailu on tärkeä tulonlähde ja se houkuttelee vuosittain miljoonia turisteja ympäri maailmaa. Offshore-pankkitoiminta tarjoaa taloudellista vakautta Bahamalle ja houkuttelee sijoittajia kaikkialta maailmasta.

Liikkuminen

Bahama on saarivaltio, joten liikkuminen saarten välillä tapahtuu pääasiassa lentäen tai veneillen. Pääkaupunki Nassauun pääsee suoraan useista kansainvälisistä lentokentistä, ja sieltä onkin helppo jatkaa muille Bahaman saarille sisäisillä lennoilla. Bahamalla on myös laajat purjehdusmahdollisuudet, ja moni matkailija saapuu saarille omalla veneellään.

Saarten sisäinen liikkuminen onnistuu hyvin takseilla, busseilla ja vuokra-autoilla. Takseja on helppo saada kiinni pääkaupungissa ja suurimmilla turistikohteilla. Bussireitit ovat kattavat ja bussilla on edullista matkustaa. Vuokra-auto on hyvä vaihtoehto, jos haluaa tutustua saareen omassa tahdissa ja vierailla myös vähemmän tunnetuilla alueilla.

Bahama on myös suosittu purjehduskohde, ja moni turisti vuokraa purjeveneen tai moottoriveneen tutkiakseen saariston kauniita merimaisemia. Itse voi myös osallistua järjestetyille purjehdusretkille ja saariston kiertomatkalle.

Ruoka ja juoma

Bahaman ruokakulttuuri on sekoitus brittiläisiä, afrikkalaisia, espanjalaisia ja intialaisia vaikutteita. Paikallisissa ravintoloissa tarjoillaan monipuolisia ruokalajeja, kuten kala- ja äyriäisruokia, grillattua kanaa, tuhtia keittoa, trooppisia juomia ja erilaisia hedelmiä. Yksi Bahaman tunnetuimmista ruokalajeista on conch-simpukka, josta valmistetaan esimerkiksi cevicheä ja keittoa.

Myös kalastus on tärkeä osa Bahamalaista ruokakulttuuria. Kalastajat tuovat päivittäin tuoretta kalaa rannalle, ja sitä voi ostaa suoraan heiltä. Kalaa tarjoillaan usein grillattuna tai sautéedina, ja se maustetaan paikallisilla yrteillä ja mausteilla. Suosittuja kalalajeja Bahamalla ovat muun muassa grouper, snapper ja mahi-mahi.

Bahama on myös tunnettu erinomaisista drinkkiruusistaan. Pina colada, Bahama Mama ja Goombay Smash ovat suosittuja drinkkejä, joita kannattaa maistaa. Paikalliset oluet, kuten Kalik ja Sands, ovat myös suosittuja.

Lasten kanssa matkustaminen

Bahama on lapsiystävällinen matkakohde, ja siellä on paljon aktiviteetteja ja nähtävää myös perheiden kanssa matkustettaessa. Perheet voivat nauttia upeista rannoista, käydä huvipuistoissa tai osallistua kiinnostaviin luontoretkiin.

Monet hotellit ja lomakohteet ovat tarjolla all-inclusive-paketteja, jotka sisältävät ruuat ja juomat sekä monipuolista viihdettä koko perheelle. Näissä hotelleissa on lastenkerhoja, uima-altaita ja monia muita aktiviteetteja. Lisäksi hotellit tarjoavat lastenhoitopalvelua, joten vanhemmat voivat rentoutua, kun lapset ovat hyvissä käsissä.

Bahama on myös täydellinen paikka lapsille, jotka rakastavat eläimiä. Saarilta löytyy eläintarhoja, delfinaarioita ja jopa merieläinten interaktiivisia ohjelmia, joissa lapset pääsevät uimaan delfiinien ja merileijonien kanssa. Nämä aktiviteetit tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia koko perheelle.

Hintataso

Bahaman hintataso on keskitasoa verrattuna muihin Karibian suosittuihin matkakohteisiin. Hotellit ja lomakohteet voivat olla hieman kalliimpia, mutta tarjoavat usein erinomaisia palveluita ja upeat puitteet lomalle. Ravintolat ja baarit ovat hinnoiltaan keskitasoa.

Julkisen liikenteen hinnat ovat edullisia, ja busseilla matkustaessa voi säästää rahaa liikkumiseen. Taksit ovat hieman kalliimpia, mutta tarjoavat nopean ja kätevän tavan siirtyä paikasta toiseen.

Muista käyttää paikallista valuuttaa, Bahamian dollaria, joka on sidottu yhteen Yhdysvaltain dollarin kanssa. Kannattaa pitää mielessä, että jotkut pienemmät kaupat ja liikkeet hyväksyvät vain käteismaksuja, joten on hyvä pitää pieni määrä käteistä mukana. Pankkiautomaatteja on saatavilla ympäri saarta ja usein myös hotelleissa.

Bahama Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mitä kieltä puhutaan Bahamalla? Virallinen kieli on englanti.
Mitä aikavyöhykettä Bahama kuuluu? Bahama kuuluu Itä-Amerikan aikavyöhykkeeseen (GMT-5).
Tarvitaanko Bahamalle viisumia? Kyseessä on viisumivapaa matkakohde Suomen kansalaisille. Matkustusasiakirjana tarvitaan voimassa oleva passi.
Mitä on Bahaman valuutta? Bahaman dollari (BSD).
Mitä on Bahaman pääkaupunki? Nassau.
Mitä Bahamalla kannattaa kokeilla ruokailun osalta? Kannattaa maistaa paikallisia herkkuja, kuten grillattua kalaa, katkarapuja ja Bahama-keittoa.
Millainen on Bahaman ilmasto? Ilmasto on trooppinen, lämmin ja kostea ympäri vuoden. Lämpötila vaihtelee 24-29 asteen välillä.
Milloin on parasta aikaa matkustaa Bahamalle? Paras aika matkustaa Bahamalle on talvikuukausina joulukuusta huhtikuuhun, jolloin sää on viileämpi ja vähemmän sateinen.
Onko Bahama turvallinen matkakohde? Bahama pidetään yleisesti turvallisena matkakohteena, mutta matkailijoita kehotetaan aina noudattamaan yleisiä matkustusohjeita ja olemaan varovaisia.
Mitä aktiviteetteja Bahamalla voi harrastaa? Bahamalla voi harrastaa esimerkiksi sukeltamista, snorklaamista, veneretkiä, kalastusta ja golfia.
Tarvitaanko Bahamalla adapteria sähkölaitteisiin? Bahamalla käytetään samaa sähköjännitettä ja pistoketyyppiä kuin Yhdysvalloissa, joten tarvittaessa tarvitaan sovitin.
Kuinka pitkä on lentomatka Suomesta Bahamalle? Lentomatka Suomesta Bahamalle kestää yleensä noin 12-15 tuntia, mutta reittivalinnasta riippuen aika voi vaihdella.
Mitä matkavakuutus kattaa Bahamalla? Matkavakuutus kattaa esimerkiksi sairaanhoitokulut, matkatavaravakuutuksen ja matkan peruuntumisen, mutta kannattaa tarkistaa vakuutusehdot ennen matkaa.
Mikä on Bahaman puhelinkoodi? Bahaman puhelinkoodi on +1.
Täytyykö Bahamalla juomaveden pullottaa? Bahamalla juomaveden voi juoda hanasta, mutta joissain hotelleissa suositellaan juomaveden pullottamista.
Onko Bahama hyttysten riesana? Bahamalla voi olla hyttysiä etenkin kosteina aikoina, joten hyttyskarkote kannattaa ottaa mukaan.
Mitä Bahamalla kannattaa ostaa tuliaisiksi? Bahamalta kannattaa ostaa tuliaisiksi esimerkiksi koruja, käsityötuotteita, tupakkaa, rommia ja skottilaista viskiä.
Mitä Bahamalle kannattaa pakata mukaan? Mukaan kannattaa pakata kevyitä, ilmavia vaatteita, uimapukuja, aurinkosuojavoiteita ja hyttyskarkotetta.
Tarvitaanko Bahamalla rokotuksia? Yleensä Bahamalle matkustettaessa ei tarvita erityisiä rokotuksia, mutta kannattaa tarkistaa ajantasaiset rokotussuositukset terveyskeskuksesta tai matkailuklinikalta.
Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon matkustaessa Bahamalle? Matkustaessa Bahamalle kannattaa ottaa huomioon paikalliset tulli- ja verosäännöt sekä veden- ja aurinkosuojan käyttö.