Malediivit

Yleistä

Malediivit on saarivaltio Intian valtameressä Etelä-Aasiassa. Se koostuu 26 atollista, joista jokainen on kuin oma pieni paratiisisaarensa. Malediivit on tunnettu maailman kauneimmista valkohiekkaisista rannoista, turkoosista merestä, upeasta koralliriutasta ja monipuolisesta vedenalaisesta elämästä. Saarivaltiossa vallitsee trooppinen ilmasto ympäri vuoden, mikä tekee siitä suositun matkakohteen ympäri vuoden.

Malediivit tarjoaa matkailijoilleen loistavat puitteet rentoutumiseen ja luonnonkauniiden maisemien ihailuun. Useimmissa lomakohteissa on tarjolla myös erilaisia luontoon ja vesiaktiviteetteihin liittyviä harrastuksia, kuten sukellusta, snorklausta, purjelautailua ja kalastusta.

Kuvaus

Malediivit on tunnettu upeista all inclusive -luksuslomakohteista, jotka usein sijaitsevat omilla saarillaan. Matkailijoille tarjotaan yleellistä majoitusta hulppeissa huviloissa, jotka usein ovat suoraan rannalla tai meressä. Huviloihin kuuluu usein myös oma uima-allas tai kylpytynnyri, jonka vierestä voi ihailla kaunista auringonlaskua.

Malediivit tarjoaa matkailijoilleen myös upeita mahdollisuuksia tutustua elämään veden alla. Monilla lomakohteilla on omia sukelluskeskuksia, joista voi lähteä tutkimaan upeaa koralliriuttaa ja sen värikkäitä asukkaita. Malediiveilla voi myös osallistua delfiinisafariin, jossa voi bongata näitä iloisia otuksia luonnollisessa ympäristössään.

Malediivit tarjoaa myös loputtoman valikoiman ravintoloita, joissa voi herkutella niin paikallisella kuin kansainväliselläkin ruoalla. Alkoholinkulutusta rajoitetaan islaminuskon vuoksi ja alkoholijuomia on saatavilla vain hotellien ja lomakeskusten baareissa.

Historia

Malediivit on ollut asuttuna jo tuhansien vuosien ajan, mutta sen kirjallinen historia ulottuu 1200-luvulle asti. Saarivaltio on ollut Intian ja Lähi-idän kauppareittien risteyspaikka, mikä on vaikuttanut sen kulttuuriin ja historiaan.

Malediivit oli brittien siirtomaa vuoteen 1965 asti, jonka jälkeen se itsenäistyi. Saarivaltio onnistui säilyttämään perinteiset yhteiskuntarakenteensa ja kulttuurinsa pitkän siirtomaavallan aikana ja se onkin yksi maailman harvoista muslimisista saarivaltioista.

Liikkuminen ja matkustaminen

Malediiveille matkustetaan pääasiassa lentäen. Maan ainoa kansainvälinen lentokenttä, Velanan kansainvälinen lentokenttä, sijaitsee pääkaupunki Malén lähellä. Useat lentoyhtiöt tarjoavat suoria lentoja Malediiveille eri puolilta maailmaa.

Kun saavut Malediiveille, siirtyminen lomakohteiden saarille tapahtuu yleensä vesitasolla tai pikaveneellä. Vesitasot kuljettavat matkustajat lomakohteisiin nopeasti ja tarjoavat upeat näkymät saarivaltion upeille maisemille. Pikaveneet puolestaan ovat edullisempi vaihtoehto, mutta matka lomakohteeseen voi olla hieman pidempi.

Lomalta toiselle saarelle liikkuminen tapahtuu useimmiten veneellä tai soutuveneellä. Lomalta toiselle saarelle siirtyessä on hyvä huomioida, että Malediivit on muslimimaa ja paikalliseen kulttuuriin kuuluu pukeutua säädyllisesti, etenkin vieraiden saarilla.

Ruoka ja juoma

Malediivit tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen ja maukkaan ruokakulttuurin. Saarivaltion ruokaperinteeseen kuuluu pääasiassa merenelävät, kuten kala ja äyriäiset. Yleisiä ruokalajeja ovatkin esimerkiksi kala- ja katkarapucurryt, grillattu kala ja kalakeitot.

Malediivien ruokakulttuuri on vahvasti vaikuttanut myös lomakohteisiin, joissa tarjoillaan kansainvälisen keittiön herkkuja aina italialaisesta, japanilaisesta ja intialaisesta ruoasta länsimaiseen grilliruokaan. Paikalliset hedelmät, kuten papaija, mango ja banaani, kuuluvat myös olennaisena osana Malediivien ruokavalioon.

Alkoholijuomia on saatavilla vain hotellien ja lomakeskusten baareissa. Malediivit on islamilainen maa, jossa alkoholin kulutusta rajoitetaan.

Lasten kanssa matkustaminen

Malediivit on erinomainen kohde myös lasten kanssa matkustaville perheille. Useimmissa lomakohteissa on tarjolla erilaisia aktiviteetteja ja ohjelmaa lapsille, kuten lastenkerhoja, leikkipaikkoja ja allasalueita. Monet lomakohteet tarjoavat myös perhehuoneita tai sviittejä, joissa on tilaa koko perheelle.

Koska Malediivit on islamilainen maa, on hyvä huomioida paikalliset käytännöt ja käyttäytyä kunnioittavasti. Esimerkiksi sopimattomasti pukeutuminen voi olla paikallisille loukkaavaa. On myös hyvä huomioida, että Malediivit tarjoaa upeat mahdollisuudet vedenalaisten aktiviteettien harrastamiseen, mutta lasten kanssa matkustettaessa on turvallisinta harrastaa vain ohjattuja aktiviteetteja.

Hintataso

Malediivien hintataso on yleisesti ottaen korkeampi kuin monissa muissa matkakohteissa. Suurin osa lomakohteista on luksusluokkaa ja tarjoaa täyden palvelun mökkejä, illallisia ja aktiviteetteja kauniissa ympäristössä.

Ruoka ja juoma lomakeskuksissa voi olla hintavaa, mutta yleensä ateriat sisältyvät lomakohteen hintaan. Paikallisilla toreilla ja ravintoloissa hinnat ovat yleensä edullisempia.

Malediiveilla ei tarvitse liikkua paljoakaan, joten matkustuskulut voivat jäädä melko pieniksi. Malediiveilla vallitseva all inclusive -konsepti myös helpottaa matkustajan budjetin suunnittelua, koska suurin osa palveluista on jo sisällytetty lomakohteen hintaan.

Malediivit Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)
Malediivit – UKK

Malediivit – Usein kysytyt kysymykset

Kysymys Vastaus
Mitä ovat Malediivit? Malediivit on saarivaltio Intian valtameressä.
Mikä on Malediivien pääkaupunki? Malediivien pääkaupunki on Malé.
Tarvitseeko Malediiveille viisumin? Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Malediiveille, jos oleskelu ei ylitä 30 päivää.
Mitä kieliä Malediiveilla puhutaan? Viralliset kielet ovat dhivehi ja englanti.
Mikä on Malediivien valuutta? Malediivien valuutta on rufiyaa (MVR).
Milloin on paras aika matkustaa Malediiveille? Parasta aikaa matkustaa Malediiveille on kuiva kausi, joka kestää marraskuusta huhtikuuhun.
Mitä aktiviteetteja Malediiveilla voi harrastaa? Malediiveilla voi harrastaa esimerkiksi sukellusta, snorklausta, purjelautailua ja kalastusta.
Kuinka pitkä on lentomatka Suomesta Malediiveille? Lentomatka kestää yleensä noin 10–14 tuntia välilaskusta riippuen.
Tarvitseeko Malediiveilla rokotuksia? Tarkista ajantasaiset rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai matkailuklinikalta ennen matkaa.
Onko Malediivit turvallinen matkakohde? Malediivit on yleisesti turvallinen matkakohde, mutta kannattaa noudattaa normaalia varovaisuutta.
Minkälainen on Malediivien ilmasto? Malediiveilla on trooppinen ilmasto, jossa lämpötila pysyttelee ympäri vuoden noin +25 ja +30 asteen välillä.
Mitä kannattaa pakata mukaan Malediiveille? Tärkeimpiä pakkauslistalla ovat uima-asut, sandaalit, aurinkorasva, hattu, hyttyskarkote ja kevyet vaatteet.
Tarvitseeko Malediiveilla adapterin sähkölaitteille? Kannattaa varata mukaan kansainvälinen adapteri, sillä pistorasiat ovat yleensä G-tyypin kolmen reiän pistorasioita.
Voiko Malediiveilla juoda hanavettä? Hanavesi ei ole juomakelpoista Malediiveilla. Juo aina pullovesi tai käytä vettä, joka on keitetty tai suodatettu.
Miten liikkua Malediiveilla? Malediiveilla voi liikkua lentokoneella, veneellä tai vesitaksilla.
Onko Malediivit hyvä kohde lapsiperheille? Kyllä, Malediivit tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja myös lapsiperheille, kuten hiekkarantoja ja lastenkerhoja.
Pitääkö Malediiveilla juoda alkoholia kohtuudella? Malediiveilla on tiukka alkoholipolitiikka ja alkoholia saa nauttia vain lomakeskuksissa.
Kuuluuko Malediiveilla tippi? Tippaaminen ei kuulu Malediivien tapoihin, mutta se ei ole kiellettyä.
Minkälainen on Malediivien kulttuuri? Malediivit on islaminuskoisten asuttama maa, jossa perinteet ja uskonnolliset arvot ovat tärkeitä.
Mitkä ovat Malediivien tunnetuimmat nähtävyydet? Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Malediivien rannat, upeat koralliriutat ja maan pääkaupunki Malé.
Kuinka paljon matka Malediiveille maksaa? Matkan hinta riippuu muun muassa ajankohdasta, lennon kestosta ja valitusta hotellista. Hinnat vaihtelevat yleensä 2000–6000 euron välillä per henkilö.