Yleistä

Seychellit on paratiisimainen saariryhmä Intian valtameressä, itäisellä Afrikan rannikolla. Seychelleillä on maine yhtenä maailman kauneimmista lomakohteista, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita ympäri maailmaa. Tämä piskuinen saarivaltio koostuu 115 saaresta, joista suurimmat ovat Mahé, Praslin ja La Digue.

Seychelleillä matkailijoita ihastuttavat häikäisevän valkoiset hiekkarannat, turkoosinsiniset vedet ja upeat koralliriutat. Saarten ainutlaatuisen luonnon monimuotoisuuden ansiosta Seychelleillä voi bongata harvinaisia lintuja, kilpikonnia, delfiinejä ja jopa valaita.

Monet matkailijat hakevat Seychelleiltä rauhaa ja rentoutumista, ja tässä eksoottisessa paratiisissa sitä todellakin löytyy. Saarilla on laadukkaita kylpylöitä, hienoja hotelleja ja yksityisiä huviloita, joissa voi nauttia ylellisistä hemmotteluhetkistä. Luontopoluilla kävely, snorklaus ja sukellus ovat myös suosittuja harrastuksia.

Seychellit on myös suosittu häämatkakohde, sillä saarilla voi viettää romantiikasta kyllästettyä aikaa hääsviiteissä tai järjestää unohtumattoman hääjuhlan hiekkarannalla.

Kuvaus

Seychellit tarjoaa matkailijoilleen upeita luontoelämyksiä ja upeita rantoja. Saarilla voi rentoutua valkoisilla hiekkarannoilla, ihailla trooppisia viidakkoja ja tutustua kiehtovaan merimaailmaan. Lisäksi Seychelleiltä löytyy myös kulttuurikohteita ja historiallisia nähtävyyksiä.

Seychellien luonto on uskomattoman monimuotoinen. Saarten ympärillä olevilla koralliriutoilla voi sukeltaa ja snorklata, ja lisäksi saarilla on useita kansallispuistoja, joissa voi tutustua trooppiseen viidakkoon ja ainutlaatuiseen ekosysteemiin. Bird Islandilla voi bongata harvinaisia lintulajeja ja Aldabralla voi ihastella jättiläisesskilpikonnia.

Rantojen lisäksi Seychellit tarjoaa myös aktiviteetteja ja retkiä, kuten veneretkiä saarihyppelyyn tai kalastukseen. Lisäksi saarilla voi harrastaa purjelautailua, vesihiihtoa, melontaa ja vaellusta.

Seychelleillä voi tutustua myös kulttuurikohteisiin ja paikalliseen elämään. Esimerkiksi pääkaupungissa Victoriassa voi vierailla markkinoilla, tutustua paikallisiin käsityökauppoihin ja maistella kreolilaisia herkkuja. Lisäksi saarilla järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Historia

Seychellien historia juontaa juurensa noin 1600-luvulle, jolloin saarilla oli osittain ranskalainen ja osittain brittiläinen siirtomaavalta. Alkuperäiset asukkaat, jotka olivat bantukansaa, joutuivat väkivaltaisten siirtomaaherruuden aikana vähemmistöksi.

Kreolikulttuuri, joka on Seychellien sosiaalisen identiteetin perusta, syntyi sadan vuoden aikana, kun uudisasukkaat kohtasivat elämän kovat puolet saarilla ja sopeutuivat perinteiseen bantukulttuuriin. Kreolikulttuuri onkin yksi Seychellien tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja matkailijat voivat tutustua tähän kulttuuriin paikallisten ruokien, musiikin ja tanssin kautta.

Seychellit itsenäistyi Britanniasta vuonna 1976 ja on sen jälkeen pyrkinyt kehittämään matkailua yhdeksi tärkeimmistä tulonlähteistä. Saarten kaunis luonto ja paratiisimaiset rannat ovat houkutelleet matkailijoita ympäri maailmaa, ja tällä hetkellä matkailu onkin merkittävä osa Seychellien taloutta.

Liikkuminen

Seychelleillä liikkuminen on helppoa ja vaivatonta. Suurin osa matkailijoista saapuu Mahe-saarelle kansainvälisellä lentokentällä, josta on helppo jatkaa muihin saariin.

Seychellit koostuvat useista pienistä saarista, ja liikkuminen saaren sisällä tapahtuu yleensä taksilla, vuokra-autolla tai bussilla. Pienemmillä saarilla, kuten Praslin ja La Digue, liikutaan yleensä pyörällä tai kävellen.

Lisäksi Seychellit on suosittu venematkailukohde, ja saarilla järjestetään useita veneretkiä ja saarihyppelyitä. Veneretkillä matkailijat voivat tutustua lähisaariin, snorklata koralliriutoilla ja nauttia kauniista maisemista.

Ruoka ja juoma

Seychelleillä ruoka ja juoma ovat tärkeä osa matkailukokemusta. Kreolilainen keittiö, joka on sekoitus afrikkalaista, ranskalaista, intialaista ja kiinalaista ruokaa, tarjoaa herkullisia makuelämyksiä.

Seychelleillä voi maistella tuoreita mereneläviä, kuten hummeria, katkarapuja, simpukoita ja kalaa. Lisäksi kreolilainen keittiö tarjoaa mausteisia kastikkeita, curryja, keittoja ja salaatteja. Pääruokana tarjoillaan usein riisiä tai maniokkia.

Paikalliset juomat, kuten Seybrew-olut ja takamaka-ravintolan omat rommituotteet, kannattaa myös maistaa. Lisäksi saarilla voi nauttia tuoretta hedelmää, kuten mangoa, papaijaa ja kookosta.

Seychellit tarjoaa myös monia ravintoloita, kahviloita ja rantabaareja, joissa voi nauttia ruoan ja juoman lisäksi upeista maisemista ja merinäköaloista.

Lasten kanssa matkustaminen

Seychelleillä matkustaminen lasten kanssa on helppoa ja turvallista. Saarilla on suhteellisen lyhyet lennot, joten matkustaminen pienten lasten kanssa ei ole liian rasittavaa.

Seychelleillä on myös hyvät palvelut perheille, kuten lastenhoitopalveluja, leikkialueita ja lasten aktiviteetteja. Lisäksi monista hotelleista löytyy lapsiystävällisiä palveluja, kuten lastenallas ja lastenklubi.

Seychellit tarjoaa myös paljon tekemistä lasten kanssa. Saarilla voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten snorklausta, veneilyä ja vesihiihtoa. Lisäksi saarilla on eläintarhoja ja lastenmuseoita, joissa lapset voivat oppia ja pitää hauskaa.

Hintataso

Seychellit tunnetaan ylellisenä ja hintavana lomakohteena. Saarten pääkaupunki Victoria on erityisen kallis alue, ja myös suosituimpien matkailukohteiden, kuten Mahe ja Praslin, hintataso on korkeampi.

Ruoka, juoma ja majoitus voivat olla Seychelleillä melko kalliita, mutta edullisia vaihtoehtoja löytyy myös. Esimerkiksi paikallisten markkinoiden, pikkuravintoloiden ja katukeittiöiden tarjonta on edullisempaa.

Hintataso voi vaihdella myös sesongin mukaan, ja korkeasesongin aikana hotellit ja muut palvelut voivat olla kalliimpia. Kannattaa myös huomioida, että joillekin saarille on saatava oma lentokyyti tai venekuljetus, mikä voi nostaa matkakustannuksia.

Seychelleillä voi silti matkustaa myös pienemmällä budjetilla tekemällä esimerkiksi omia ruokia tai valitsemalla edullisemman majoitusvaihtoehdon. Lisäksi saarilla on useita ilmaisia tai edullisia aktiviteetteja, kuten uiminen, snorklaus ja patikointi luontopoluilla.

Seychellit Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)
UKK Seychelleistä


Usein kysytyt kysymykset Seychelleistä

Kysymys Vastaus
Mitä kieltä Seychelleillä puhutaan? Pääasiallisesti englantia, ranskaa ja kreolia.
Tarvitseeko Seychelleihin viisumin? Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, mikäli matka kestää alle 30 päivää.
Milloin on paras aika matkustaa Seychelleille? Paras aika matkustaa Seychelleille on huhti-kesäkuu ja syys-marraskuu, jolloin ilma on kuiva ja lämmin.
Mitä aktiviteetteja Seychelleillä voi harrastaa? Seychelleillä voi harrastaa esimerkiksi snorklausta, sukellusta, retkeilyä, kalastusta ja veneretkiä.
Mikä on Seychellien pääkaupunki? Pääkaupunki on Victoria.
Mitä valuuttaa Seychelleillä käytetään? Seychelleillä käytetään Seychellien rupiaa (SCR).
Tuleeko Seychelleille ottaa rokotuksia? Rokotuksia ei yleensä tarvita Seychelleille, mutta tarkistathan aina ajantasaiset rokotussuositukset.
Onko Seychelleillä hyttysiä? Kyllä, Seychelleillä on hyttysiä. Suositeltavaa on käyttää hyttyskarkoitetta.
Voiko Seychelleillä juoda hanavettä? Ei suositella juomavetenä. Juo aina pullotettua vettä Seychelleillä.
Kuinka kauan lento Seychelleille kestää? Riippuu reitistä, mutta yleensä noin 10-12 tuntia.
Mikä on Seychellien aikavyöhyke? Seychellien aikavyöhyke on GMT+4.
Mitä matkustajan tulee ottaa huomioon Seychelleillä? Seychelleillä tulee noudattaa paikallisia tapoja ja kunnioittaa paikallista kulttuuria sekä ympäristöä.
Onko Seychelleillä haitallisia eläimiä tai kasveja? Seychelleillä esiintyy muutamia myrkyllisiä kasveja ja eläimiä. Noudata varovaisuutta luonnossa liikkuessa.
Mitä kannattaa pakata mukaan Seychelleille? Pakkaa mukaan kevyitä ja ilmavia vaatteita, aurinkovoidetta, uimavarusteet, hyttyskarkoite, ja muuta tarpeellista lomailuun.
Kuinka paljon rahaa kannattaa varata Seychelleillä? Seychelleillä hintataso on korkeampi kuin Suomessa. Varaa riittävästi rahaa majoitukseen, ruokaan ja aktiviteetteihin.
Mitä paikallisia herkkuja kannattaa maistaa Seychelleillä? Kokeile esimerkiksi kreolikeittiön herkkuja, tuoreita mereneläviä ja takamaka-rumpua.
Tarvitaanko Seychelleille adapteria? Seychelleillä käytetään G-tyyppisiä pistorasioita, joten tarvitset adapterin, jos laitteesi käyttää eri tyyppistä pistoketta.
Voiko Seychelleillä käyttää euroa? Seychelleillä voi yleisesti käyttää Yhdysvaltain dollaria, mutta monissa paikoissa myös euroja hyväksytään.
Mitä Seychelleillä kannattaa nähdä ja kokea? Kannattaa tutustua esimerkiksi Valléen de Mai -luonnonsuojelualueeseen, Praslinin rannoille ja La Diguen saarelle.
Onko Seychelleillä hyviä ostosmahdollisuuksia? Kyllä, Seychelleillä voi ostaa muun muassa paikallista käsitöitä, mausteita, koruja ja asusteita.
Saako Seychelleiltä tax free -tuotteita? Ei, Seychelleiltä ei voi ostaa tax free -tuotteita.