Yleistä

Namibia on Etelä-Afrikassa sijaitseva monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden seikkailuun luonnon keskellä. Tämä afrikkalainen maa tunnetaan erityisesti hiekkadyynyistään ja upeista aavikkomaisemistaan, mutta tarjoaa myös muun muassa upeita kansallispuistoja, jännittävää eläimistöä ja kiehtovaa kulttuuria.

Namibia on Etelä-Afrikan suurin maa pinta-alaltaan, mutta väkiluvultaan se on harvaan asuttu. Se onkin täydellinen matkakohde niille, jotka kaipaavat rauhaa ja luonnonläheisyyttä. Maa tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia luontoon tutustumiseen, kuten patikointiin, valokuvaukseen, lintubongaamiseen ja safareille osallistumiseen.

Namibia on myös tunnettu ystävällisestä ja vieraanvaraisesta ilmapiiristään. Paikalliset asukkaat ovat avuliaita ja usein valmiita auttamaan turisteja. Maassa puhutaan virallisena kielenä englantia, joten viestiminen muiden kanssa on helppoa.

Kuvaus

Namibia on todellinen aarreaitta luontomatkailun ystäville. Maa tarjoaa lukuisia upeita maisemia ja nähtävyyksiä, joista moni on ainutlaatuinen maailmassa. Yksi Namibian kuuluisimmista nähtävyyksistä on Namibian autiomaa, joka levittäytyy pitkälle rannikolle. Aavikolla voi ihailla suuria hiekkadyynejä ja ihmetellä erikoisia kasveja ja eläimiä, jotka ovat sopeutuneet elämään näissä vaativissa olosuhteissa.

Maassa on myös useita upeita kansallispuistoja, kuten Etosha ja Sossusvlei. Etoshan kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuden tutustua Afrikan villieläimiin, kuten norsuihin, seebuille ja sarvikuonoille. Sossusvlei puolestaan tunnetaan upeista punaisista hiekkadyyneistään ja aavikoille muodostuneista suolakaivoista.

Namibiassa on myös rikas ja monimuotoinen kulttuuri, joka näkyy muun muassa käsityötaiteessa ja perinteisessä musiikissa. Vierailemalla paikallisissa kylissä ja markkinoilla voi tutustua paikalliseen käsityökulttuuriin ja hankkia ainutlaatuisia matkamuistoja.

Historia

Namibian historia on värikäs ja vaiherikas. Maa on vaihtanut omistajaa useita kertoja, ja sen historiaa leimaavat kolonialismin ja apartheidin aika. Noin 1000-luvulla alueelle siirtyi bantukansoja, jotka asuttivat maata vuosisatojen ajan.

1550-luvulla alueelle saapuivat portugalilaiset merenkulkijat, ja myöhemmin britit ja saksalaiset pyrkivät valloittamaan alueen. Saksalainen hallinto kesti vuodesta 1884 vuoteen 1915, jolloin Etelä-Afrikka valloitti maan ensimmäisen maailmansodan aikana. Vuoteen 1990 asti maata hallitsi Etelä-Afrikka, jolloin Namibia vihdoin itsenäistyi.

Etelä-Afrikan apartheidin aikana Namibia kärsi rasismin ja sortopolitiikan vaikutuksista. Vasta itsenäistymisen jälkeen maa alkoi rakentaa demokraattista yhteiskuntaa ja pyrki sovintoon menneen ajan vääryyksistä.

Liikkuminen

Namibiassa on useita tapoja liikkua maan sisällä ja ympäri. Suuri osa matkailijoista saapuu maahan lentäen, ja maassa on useita kansainvälisiä lentoasemia, kuten Windhoekin Hosea Kutako -lentoasema. Lentäminen maan sisällä on myös suosittua, ja maassa on useita sisäisiä lentoasemia, joista voi matkustaa eri puolille maata.

Maan sisällä liikkuminen onnistuu myös hyvin autolla. Namibiassa on hyvät tiet, ja auton vuokraaminen on suhteellisen edullista. Auto on myös kätevä tapa liikkua kansallispuistojen ja muiden nähtävyyksien välillä.

Namibiassa on myös bussiyhteyksiä eri kaupunkien välillä. Bussimatkat voivat olla edullinen vaihtoehto, mutta matkanteko voi olla hidasta ja aikataulut epätarkkoja.

Ruoka ja juoma

Namibian ruokakulttuuri on yhtä monipuolinen kuin sen maisematkin. Maassa on vaikutteita sekä afrikkalaisesta että eurooppalaisesta keittiöstä, ja eri alueilla on omat perinteiset ruokalajinsa.

Namibialaisesta keittiöstä voikin löytää mielenkiintoisia yhdistelmiä. Esimerkiksi braai eli afrikkalainen grilli on suosittu ruoanlaittomenetelmä, ja siinä valmistetaan erilaisia liharuokia.

Meri antaa myös mahdollisuuden nauttia tuoreista merenelävistä, joita voi maistella esimerkiksi rantaravintoloissa. Lisäksi Namibialainen mustikka on yksi maan perinteisistä ruoista, jota voi maistaa esimerkiksi jälkiruokana.

Namibialaiset ovat myös kahvikansaa, ja kahvikulttuuri on vahva. Maassa on useita kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista kahvilavaikutteista.

Lasten kanssa matkustaminen

Namibia on lasten kanssa matkustavalle perheelle erinomainen kohde, joka tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä koko perheelle. Maassa on paljon luontokohteita ja eläinaktiviteetteja, kuten safarit ja kansallispuistot, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia lapsille.

Namibia on myös turvallinen matkakohde, ja monet hotellit ja majatalot tarjoavat mukavuuksia perheille, kuten allasalueita, lastenkerhoja ja leikkipaikkoja. Maassa on myös useita leirintäalueita ja mökkejä, joissa voi majoittua perheen kanssa.

Kesän aikana maassa vallitsee kuivakausi, joka sopii hyvin lapsiperheille. Sateet eivät hankaloita matkustamista, ja lämpimät päivät tarjoavat mahdollisuuksia ulkoaktiviteetteihin.

Hintataso

Namibia on yleisesti ottaen kohtuullisen edullinen matkakohde verrattuna muihin Etelä-Afrikan maihin. Hinnat vaihtelevat myös alueittain, ja suurissa kaupungeissa, kuten Windhoekissa, hinnat saattavat olla korkeammat.

Majoituksen hintataso riippuu paljolti siitä, minkä tasoista majoitusta haluaa. Hotellit ja lomakohteet voivat olla hintavia, mutta halvemman majoituksen voi löytää esimerkiksi majataloista, hostelleista tai leirintäalueilta.

Ruoka ja juoma ovat yleensä edullisia Namibiassa. Paikalliseen ruoanlaittoon ja paikallisiin ravintoloihin tutustuminen voi olla hyvä tapa säästää rahaa. Pienet kahvilat tarjoavat usein edullisia lounasvaihtoehtoja.

Namibiassa saapuessa on suositeltavaa vaihtaa hieman paikallista valuuttaa, Namibian dollareita, joita voi saada etukäteen myös Suomesta. Luottokortit hyväksytään yleisesti ottaen laajalti, mutta kannattaa varmistaa, että on käteistä mukana pienemmille paikoille.

Namibia Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mitä valuuttaa Namibiassa käytetään? Namibian dollaria (NAD)
Missä aikavyöhykkeessä Namibia sijaitsee? Namibian aikavyöhyke on GMT+2
Tarvitseeko Namibiaan matkustaessa viisumin? Jos olet Suomen kansalainen, et tarvitse viisumia Namibiaan, jos matkasi kestää alle 90 päivää
Mitä kieliä Namibiassa puhutaan? Namibian viralliset kielet ovat englanti, saksa, afrikaans ja Oshiwambo
Mitä rokotuksia tarvitaan Namibiaan matkustaessa? Suositeltavia rokotuksia Namibiaan matkustettaessa ovat muun muassa hepatiitti A, jäykkäkouristus ja kurkkumätä sekä MPR-rokote
Onko Namibiassa turvallista matkustaa? Namibia on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde, mutta normaali matkustusturvallisuus kannattaa pitää mielessä
Mitä aktiviteetteja Namibiassa voi harrastaa? Namibiassa voi harrastaa muun muassa aavikkoajelua, safareita, valaiden bongailua, vaellusta ja vuorikiipeilyä
Miten Namibiassa liikutaan paikasta toiseen? Namibiassa voi liikkua bussilla, junalla, taksilla tai vuokra-autolla
Milloin on paras aika vierailla Namibiassa? Paras aika vierailla Namibiassa on syyskuusta lokakuuhun, kun lämpötilat eivät ole liian korkeat
Mitä paikallisia erikoisuuksia Namibiasta kannattaa maistaa? Namibiassa kannattaa maistaa muun muassa biltongia, bokwurstia, kapanaa ja koekoea
Kuinka paljon juomarahaa Namibiassa yleensä annetaan? Namibiassa juomarahan antaminen ei ole välttämätöntä, mutta hyvä tapa on jättää noin 10% laskun loppusummasta
Mitä tuliaisia Namibiasta kannattaa ostaa? Namibiasta kannattaa ostaa muun muassa koruja, käsitöitä, villatuotteita ja mausteita
Onko Namibiassa hyttysiä tai muita ärsyttäviä ötököitä? Namibiassa on joitain hyttysiä ja muita ötököitä, mutta ne eivät yleensä ole suuri ongelma. Suositeltavaa on kuitenkin käyttää hyttyskarkotetta
Tarvitaanko Namibiassa erityisiä sähköadaptereita? Namibiassa käytetään samanlaisia sähköpistokkeita kuin Suomessa, joten erityisiä adaptereita ei tarvitse
Missä Namibian pääkaupunki sijaitsee? Namibian pääkaupunki Windhoek sijaitsee Keski-Namibiassa
Millaisia eläimiä voi nähdä Namibiassa? Namibiassa voi nähdä muun muassa leijonia, norsuja, kirahveja, seepranmetsästäjiä ja sarvikuonoja
Voiko Namibiassa juoda hanavettä? Namibiassa hanavesi ei yleensä ole juomakelpoista. Paras vaihtoehto on juoda pullotettua vettä
Pitääkö Namibiassa olla varovainen auringonpaisteen suhteen? Koska Namibia on hyvin aurinkoinen maa, on tärkeää suojautua auringolta käyttämällä aurinkovoidetta ja päähinettä
Mitä matkavakuutukseen tulisi sisältyä Namibiassa matkustaessa? Matkavakuutukseen tulisi sisältyä muun muassa matkatavaravakuutus, matkustajavastuuvakuutus ja sairaanhoitovakuutus
Mitä tulee ottaa huomioon Namibiassa liikuttaessa? Namibiassa tulee ottaa huomioon muun muassa vaihtelevat tieolosuhteet, tietyöt ja eläimet tiellä