Yleistä

Libanon on pieni ja monipuolinen maa Lähi-idässä Välimeren rannalla. Se sijaitsee Syyrian ja Israeli-Lebanonin rajan välissä. Libanonin pääkaupunki on Beirut, joka on myös maan suurin ja vilkkain kaupunki. Libanonissa yhdistyvät upea luonto, rikas historia, monipuolinen kulttuuri ja herkullinen ruoka. Maassa puhutaan arabiaa, mutta englanti ja ranska ovat myös laajalti käytettyjä kieliä.

Libanonissa on jotain jokaiseen makuun. Voit viettää päiviä kuuluisilla hiekkarannoilla Välimeren aalloilla surffaten tai vuorikiipeillen Libanonin upeissa vuoristomaisemissa. Historian ystävät voivat tutustua maan antiikin raunioihin, kuten Baalbekin temppeliin tai Anjarin arkeologisiin jäännöksiin. Seitsemän vuosituhannen ajan historiaa on jättänyt jälkensä Libanoniin, ja maan kaupungit ovat täynnä historiallisia nähtävyyksiä.

Libanonin ilmasto on Välimerelle tyypillinen, mikä tarkoittaa lämpimiä kesähelteitä ja leutoja talvia. Parasta aikaa vierailla maassa on kevät ja syksy, jolloin lämpötilat ovat miellyttäviä eikä liian kuuma.

Kuvaus

Libanon tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen ja ainutlaatuisen kokemuksen. Maassa voi vierailla upeilla hiekkarannoilla, tehdä retkiä vuorille ja nauttia herkullisista ruokaelämyksistä. Libanonin kaupungit ovat vilkkaita ja täynnä elämää, ja monet niistä tarjoavat mahdollisuuden tutustua mielenkiintoiseen kulttuuriin ja rikkaaseen historiaan.

Beirut on maan sykkivä sydän ja monien matkailijoiden suosikki. Kaupunki tarjoaa modernia kaupunkielämää, trendikkäitä ravintoloita ja yöelämää sekä historiallisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Raouche-kliffit ja Pigeon Rocks ovat suosittuja nähtävyyksiä, joista voi ihailla upeita merimaisemia.

Libanonissa on myös paljon kiehtovia historiallisia kohteita. Baalbekin temppeli on yksi maailman suurimmista roomalaisista temppeleistä ja UNESCOn maailmanperintökohde. Byblosin kaupunki on yksi maailman vanhimmista jatkuvasti asutetuista kaupungeista ja tarjoaa näkymiä antiikin aikojen raunioille sekä kauniille satamalle.

Luontomatkailusta kiinnostuneet voivat tutustua Libanonin upeisiin vuoristomaisemiin ja kansallispuistoihin. Qadishan luonnonsuojelualueella voi tehdä upeita patikkaretkiä ja ihailla upeita vesiputouksia ja luonnonkauniita rotkoja.

Historia

Libanonin historia on erittäin rikas ja monimutkainen. Alueella on asuttu jo yli 7 000 vuotta, ja se on ollut osa useita suuria valtakuntia, kuten Egyptiä, Babyloniaa, Persiaa, Roomaa, Bysanttia ja Osmanien valtakuntaa.
Romaanisen, bysantin ja ristiretkien valtakuntien jälkeen Libanonista tuli osa Ottomaanien valtakuntaa vuonna 1516. Valloitukset ja konfliktit jättivät jälkensä maahan, ja nykyisessä Libanonissa on monia historiallisia nähtävyyksiä ja raunioita.

Vuonna 1943 Libanon julistautui itsenäiseksi Ranskasta, ja siitä tuli itsenäinen tasavalta. Itsenäisyyden jälkeen Libanon on kohdannut erilaisia ​​koettelemuksia, kuten sisällissodan, sotien ja poliittisen epävakauden, mutta maa on aina ponnistellut palauttaakseen rauhan ja vakauden. Nykyään Libanon on suosittu matkailukohde, joka houkuttelee ihmisiä ympäri maailmaa rikkaalla kulttuurillaan, historiallaan ja kauniilla maisemillaan.

Liikkuminen

Libanoniin matkustaminen on helppoa, sillä maahan pääsee suoraan monista suurista kaupungeista ympäri maailmaa. Beirutin kansainvälinen lentokenttä on maan suurin lentokenttä, ja sieltä on hyvät yhteydet muihin maailman maihin.

Libanonissa on hyvin kehittynyt liikenneverkko, ja maasta löytyy useita julkisen liikenteen vaihtoehtoja, kuten busseja, takseja ja minibussit. Beirutissa on myös käytössä edullinen ja luotettava Uber-palvelu.

Maan sisällä liikkuminen on helppoa ja nopeaa. Beirutista on hyvät yhteydet muihin tärkeisiin kaupunkeihin, ja matkan voi taittaa helposti bussilla tai taksilla. Vuokra-auto on myös hyvä vaihtoehto, jos haluaa tutustua maaseutualueisiin ja pienempiin kaupunkeihin.

Ruoka ja juoma

Libanonin ruokakulttuuri on yksi maailman parhaista. Libanonilainen ruoka on tunnettu raikkaista ja terveellisistä aineksistaan ​​sekä monista herkullisista mausteistaan. Kansallisia ruokia ovat esimerkiksi hummus, tabbouleh, falafel ja shawarma.

Libanonin ruokaperinne on vahvasti vaikuttanut muiden Lähi-idän maiden ruokakulttuuriin, ja libanonilaisia ruokia löytyykin monista kansainvälisistä ravintoloista ympäri maailmaa. Beirutissa on myös paljon hienoja ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisiä libanonilaisia herkkuja.

Juomakulttuuri Libanonissa on myös erittäin vahva. Juomista suosittuja ovat erilaiset mehut, kuten granaattiomenamehu ja minttutee. Alkoholijuomista erityisesti viini on tärkeä osa libanonilaista kulttuuria. Libanonin viinitalous on yksi maailman vanhimmista, ja libanonilaiset viinit ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja ainutlaatuisen maukkaista viineistään.

Lasten kanssa matkustaminen

Libanon on erinomainen matkakohde myös lasten kanssa matkustaville perheille. Maassa on paljon tekemistä ja nähtävää lapsille, ja libanonilaiset ovat ystävällisiä ja lapsirakkaita.

Beirutissa on useita puistoja ja leikkipaikkoja, joissa lapset voivat leikkiä ja pitää hauskaa. Lisäksi kaupungissa on monia eläintarhoja ja huvipuistoja, kuten KidzMondo ja Luna Park, jotka tarjoavat hauskanpitoa koko perheelle.

Libanonissa on myös paljon upeita rantoja, joissa voi nauttia aurinkoisista päivistä ja virkistäytymisestä Välimeren aalloissa. Rannoilla on yleensä hyvät palvelut, kuten rantabaareja ja ravintoloita.

Lasten kanssa kannattaa myös tutustua Libanonin historiallisiin kohteisiin, kuten Baalbekin temppeliin ja Byblosin kaupunkiin. Tämä voi olla opettavainen ja kiehtova kokemus, joka avaa lasten silmät uudelle kulttuurille ja historialle.

Hintataso

Libanonin hintataso vaihtelee suuresti riippuen siitä, missä päin maata oleskelee ja mitä palveluita käyttää. Yleisesti ottaen Libanonissa hinnat ovat edullisempia kuin monissa muissa Lähi-idän maissa, mutta silti korkeampia kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Majoitus Libanonissa voi olla kohtuullisen edullista, mutta hintatasoon vaikuttavat esimerkiksi taso ja sijainti. Ravintoloissa ruoan hinta riippuu ravintolasta ja ruoan tyypistä, mutta yleensä ravintola-aterian hinta on edullisempi kuin useimmissa länsimaissa.

Julkinen liikenne Libanonissa on suhteellisen edullista, samoin kuin taksit ja minibussit. Vuokra-autojen hinnat ovat kohtuulliset, mutta liikenneviidakossa voi olla haastavaa ja siksi suositellaan Kvaliteettisen taksi-kuljetuspalvelu Sinbad.

Libanon Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mikä on Libanonin pääkaupunki? Beirut
Missä maanosassa Libanon sijaitsee? Aasia
Mikä on Libanonin virallinen kieli? Arabia
Mitä uskontoja Libanonissa on? Islam ja kristinusko
Mitä valuuttaa Libanonissa käytetään? Libanonin punta
Mitä perinteisiä ruokia Libanonissa syödään? Hummus, tabbouleh, falafel
Millainen ilmasto Libanonissa on? Välimeren ilmasto, lämpimät kesät ja sateiset talvet
Milloin on paras aika vierailla Libanonissa? Keväällä ja syksyllä, jolloin lämpötilat ovat miellyttävät
Tarvitseeko Suomen kansalainen viisumin matkustaessaan Libanoniin? Kyllä
Mitä nähtävyyksiä Libanonissa kannattaa vierailla? Baalin temppeli, Jeitan luolat, Byblosin linnoitus
Minkä maiden naapurissa Libanon sijaitsee? Syyria ja Israel
Mikä on Libanonin väkiluku? Noin 6 miljoonaa
Mitä matkustajan pitää ottaa huomioon turvallisuuden suhteen Libanonissa? Turvallisuustilannetta kannattaa seurata ja välttää poliittisia mielenosoituksia
Mitä aktiviteetteja Libanonissa kannattaa harrastaa? Louhikävely, sukellus, hiihto
Mitä tuliaisia kannattaa ostaa Libanonista? Punajuurimehu, mausteet, oliiviöljy
Mitä kulttuurierityispiirteitä Libanonissa on? Runsaasti musiikkia ja tanssia, sekä lämmin vieraanvaraisuus
Onko Libanonissa hyvä julkinen liikenne? Kyllä, julkinen liikenneverkosto on kattava
Millaisia retkiä voi tehdä Libanonissa? Retkiä vuoristoihin, luonnonpuistoihin ja historiallisiin kaupunkeihin
Mitä kiinnostavaa Libanonin historiasta kannattaa tietää? Libanon on ollut osa monia valtakuntia, kuten Foinikiaa, Roomaa ja Osmanien valtakuntaa
Millaiset ovat tyypilliset vapaa-ajan aktiviteetit Libanonissa? Kahvilakulttuuri, ravintolat, uinti ja rannalla rentoutuminen