Monaco

Pyyntö epäonnistui. Virhekoodi: 500 Internal Server Error

Monaco Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mitä valuuttaa Monaco käyttää? Euro
Mitä kieliä puhutaan Monacossa? Monacossa puhutaan pääasiassa ranskaa, mutta myös italiaa ja murretta nimeltään Monégasque.
Mitä aikavyöhykettä Monaco sijaitsee? Monaco sijaitsee Keski-Euroopan aikavyöhykkeellä (CET).
Mitä nähtävyyksiä Monaco tarjoaa? Monacossa voi vierailla esimerkiksi Monte Carlon kasinolla, Prinssinlinnalla, Monacon akvaariossa ja Jardin Exotique -puutarhassa.
Montako asukasta Monacossa on? Monacossa asuu noin 40 000 asukasta.
Mitä urheilulajeja on suosittuja Monacossa? Monacossa urheillaan muun muassa moottoriurheilua, purjehdusta, tennistä ja golfausta.
Milloin Monaco perustettiin? Monaco perustettiin vuonna 1297.
Mikä on Monacon virallinen nimi? Monacon virallinen nimi on Fürstentum Monaco eli Monacon ruhtinaskunta.
Kuuluuko Monaco Euroopan unioniin? Monaco ei kuulu Euroopan unioniin, mutta sillä on erityissopimus EU:n kanssa.
Kuinka suuri Monaco on pinta-alaltaan? Monaco on hyvin pieni valtio ja sen pinta-ala on vain noin 2 neliökilometriä.
Onko Monacossa oma lentokenttä? Monacossa ei ole omaa lentokenttää, mutta lähin lentokenttä sijaitsee Nizzassa, Ranskassa.
Mitä on Monacon GP? Monacon GP (Grand Prix) on legendaarinen Formula 1 -kilpailu, joka järjestetään Monacossa vuosittain.
Mitä ruokia on tyypillistä syödä Monacossa? Monacossa syödään paljon mereneläviä, pastaa, oliiveja ja juustoja.
Mitä juomia Monacosta voi löytää? Monacossa voi nauttia muun muassa Ranskan viinejä ja kuuluisaa Monacossa valmistettua lager-olutta, jota kutsutaan nimellä Monaco.
Mitä tapahtumia ja juhlia Monacossa järjestetään? Monacossa järjestetään muun muassa Monacon kansallispäivä, Formula 1 -kilpailu, ruusujen koristelu ja kansainväliset elokuvafestivaalit.
Kuinka Monaco sai alkunsa? Monaco sai alkunsa 1200-luvulla, kun Genovan rakennuttama linnoitus rakennettiin ylös jyrkänneelle mäelle.
Kuka on Monacon nykyinen ruhtinas? Monacon nykyinen ruhtinas on Albert II.
Mitä Monacossa tehdään perinteisesti jouluna? Monacossa järjestetään perinteisesti joulumarkkinat ja alueen kirkot järjestävät joulumessuja.
Onko Monaco turvallinen matkakohde? Monaco on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde, mutta turvallisuusasioissa on aina hyvä käyttää järkeä ja noudattaa paikallisia sääntöjä.
Mitä toimintaa Monacossa voi harrastaa? Monacossa voi harrastaa muun muassa rentoutumista rannoilla, ostosten tekemistä ylellisissä putiikeissa, urheilua ja yöelämää.