Yleistä

Tunisia sijaitsee Pohjois-Afrikassa Välimeren rannalla. Se on suosittu matkakohde monille turisteille, jotka etsivät aurinkoa, hiekkaa ja kaunista merimaisemaa. Tunisiasta voi nauttia vuoden ympäri miellyttävän ilmaston ansiosta. Matkailijat voivat rentoutua valkoisilla hiekkarannoilla, tutustua värikkääseen basaarialueeseen tai tutkia historiallisia kohteita, kuten Rooman aikaisia raunioita.

Tunisia tarjoaa myös monipuolisia aktiviteetteja, kuten vesiurheilua ja golfia. Hyvä infrastruktuuri ja turvallisuus tekevät matkasta Tunisian houkuttelevan vaihtoehdon. Lisäksi maassa on runsaasti hotelleja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.

Kuvaus

Tunisia on maa, jossa yhdistyvät eurooppalainen ja afrikkalainen kulttuuri. Tämä heijastuu niin arkkitehtuurissa kuin ruokakulttuurissakin. Tunisian kaupungit ovat täynnä valkoisia taloja, kapeita kujia ja värikkäitä markkinoita. Tunisiasta löytyy myös upeita moskeijoita ja historiallisia monumentteja, kuten Carthagen rauniot.

Maan rannikolla on upeita hiekkarantoja, ja monet turistit viettävätkin suurimman osan lomastaan nauttien auringosta ja merestä. Tunisian sisämaassa taas voi tutustua autiomaihin, keitaisiin ja perinteiseen beduiinikulttuuriin. Matkailijoilla on mahdollisuus yöpyä beduiiniteltoissa sekä tutustua perinteisiin tansseihin ja musiikkiin.

Historia

Tunisian alueella on asuttu jo 2000-luvulla eaa. Tunisian merkittävä historiallinen vaihe oli roomalainen aika, joka jätti maaperään jälkensä moninaisina raunioina. Rooman valtakuntaan kuulunut Numidian alue, nykyinen Tunisia, oli strategisesti tärkeä satamien ja kauppateiden vuoksi.

Myöhemmin Tunisia joutui osaksi arabien valloitusta 600-luvulla, ja islamilainen kulttuuri sai jalansijaa maassa. Ottomanien valtakausi alkoi 1500-luvulla, ja myöhemmin Ranska hallitsi maata 1800-luvun lopulta aina itsenäistymiseen saakka vuonna 1956.

Liikkuminen

Tunisiassa liikkuminen on helppoa ja turvallista. Maassa on hyvin kehittynyt tieverkosto, ja joukkoliikenne toimii hyvin. Turistit voivat hyödyntää taksipalveluita tai vuokrata oman auton.

Tunisiasta on myös hyvät lentoyhteydet eri puolille maailmaa, ja maahan matkustaa vuosittain miljoonia turisteja. Maan suurin lentokenttä, Tunis-Carthage, palvelee kansainvälisiä lentoja.

Ruoka ja juoma

Tunisian ruokakulttuuri on värikäs ja mausteikas. Paikallinen keittiö yhdistelee pääasiassa arabialaisia ja berberiläisiä vaikutteita. Tunisiassa on tarjolla monenlaisia herkkuja, kuten couscousia, tajineja ja falafelia.

Yksi Tunisian tunnetuimmista ruoista on muhennos nimeltä brik, joka on rapeakuorinen piirakka täytteellä. Sitä voi tilata eri täytteillä, kuten vihanneksilla, juustolla tai kanalla.

Koska Tunisia sijaitsee Välimeren rannalla, kalaa ja mereneläviä on runsaasti tarjolla. Ravintoloissa voi maistella tuoreita kalaruokia. Olutta ja viiniä on myös saatavilla, mutta koska Tunisia on muslimimaa, alkoholijuomia ei ole tarjolla kaikkialla.

Lasten kanssa matkustaminen

Tunisia on suosittu matkakohde myös perheille, ja maassa on paljon aktiviteetteja ja nähtävää myös lapsille. Rantojen lisäksi Tunisiassa on vesipuistoja, eläintarhoja ja huvipuistoja, jotka tarjoavat viihdettä lapsille.

Perheet voivat myös tutustua kulttuurikohteisiin ja historiallisiin nähtävyyksiin. On kuitenkin hyvä muistaa, että Tunisia on pääasiassa muslimimaa, joten paikallisiin tapoihin ja kulttuuriin on hyvä tutustua etukäteen ja kunnioittaa niitä matkustaessa lasten kanssa.

Hintataso

Tunisiassa hintataso on yleisesti ottaen edullinen verrattuna esimerkiksi Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan. Majoituksen, ruuan ja julkisen liikenteen hinnat ovat kohtuullisia.

Tunisiassa kannattaa käyttää paikallista valuuttaa, Tunisian dinaaria. Hotellit, ravintolat ja suuremmat liikkeet hyväksyvät yleensä myös kansainvälisiä luottokortteja.

Muista kuitenkin pitää varasi ja seurata lompakkoasi ja muita arvoesineitäsi matkustaessasi, koska turistien keskuudessa voi esiintyä pienimuotoista rikollisuutta.

Tunisia Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
1. Mikä on Tunisian pääkaupunki? Tunisin
2. Missä maanosa Tunisia sijaitsee? Pohjois-Afrikassa
3. Mikä on Tunisian virallinen kieli? Arabia
4. Mikä on Tunisian valuutta? Tunisian dinaari
5. Tarvitaanko Tunisiaan viisumia? Kyllä, useimmissa tapauksissa
6. Mikä on Tunisian tunnetuin nähtävyys? Kartagon rauniot
7. Millainen on Tunisia ilmasto? Välimeren ilmasto, kuumat kesät ja leudot talvet
8. Mikä on Tunisian aikaero Suomeen verrattuna? Tunisia on Suomen aikaa normaalisti 1 tuntia edellä
9. Onko Tunisia turvallinen matkakohde? Tunisia on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde
10. Miten Tunisiaan kannattaa pukeutua? Soveltuvat vaatteet vaihtelevat alueittain, mutta yleensä noudatetaan maltillista pukeutumistyyliä
11. Tarvitaanko Tunisiaan rokotuksia? Useimmissa tapauksissa ei tarvita erityisiä rokotuksia, mutta kannattaa tarkistaa ajantasainen terveysviranomaisten suositus
12. Voiko Tunisiaan juoda hanavettä? Ei suositella juomaan hanavettä, vaan pullovettä
13. Mitä kannattaa kokeilla Tunisian ruokakulttuuriin tutustuessa? Tunesialaiset kebabit, couscous, tagine, baklava ja minttutee
14. Mikä on Tunisian kansalliseläin? Arabianorppa
15. Onko Tunisia suosittu rantalomakohde? Kyllä, Tunisia tarjoaa kauniita hiekkarantoja Välimeren rannalla
16. Millainen on Tunisian uskonnollinen tilanne? Tunisia on pääosin islamilainen maa
17. Voiko Tunisiaan matkustaa suoraan Suomesta? Kyllä, useat lentoyhtiöt tarjoavat suoria lentoja Tunisiaan
18. Mitä tulisi ottaa huomioon Tunisian kulttuurissa? Kunnioita islamin perinteitä ja pukeudu peittävästi moskeijoissa
19. Mikä on Tunisian tunnetuin juhla tai festivaali? Kartagon juhlat
20. Mitä muuta Tunisian tunnetaan? Tunnuksenaan tunisialainen kahvi ja matrug halwa, kuuluisa pehmeä makea, joka on peräisin Sidi Bou Said -kaupungista