USA

Sana Amerikka on useille sama kuin USA eli Amerikan Yhdysvallat. USA on valtiona uskomattoman laaja, kuuluuhan siihen 50 osavaltiota. Vaikka Yhdysvallat on kaukainen kohde Atlantin takana, niin se on maailman valtioista meille ehkä kaikkein tutuin, monelle jopa omaa kotimaatamme tutumpi. Jokainen tietää miten amerikkalaisessa oikeussalissa menetellään, miten jokaisella on oikeus asianajajaan ja että poliisin on pidätyksen yhteydessä luettava jokaiselle hänen oikeutensa. Mutta miten meillä Suomessa?

Suurin osa turismista Yhdysvalloissa tulee maan sisältä. Onhan maa kooltaan valtava jatkuen pohjoisen Alaskan arktisista oloista aina etelän Havaijin ja Floridan trooppisille alueille. Parhaiten suomalaisten tuntemia kohteita Yhdysvalloissa ovat länsirannikon Kalifornian alue (San Francisco, Los Angeles), Eteläinen Floridan osavaltio ja Itärannikon merkittävät kaupungit New York ja Washington.

Yhdysvaltain pääkaupunki on Washington. Yhdysvaltojen itsenäistyttyä haluttiin pääkaupungiksi valita pieni kaupunki, jottei minkään osavaltion suuren kaupungin rooli korostuisi liikaa. Ajatuksena oli myös, että valtionhallinto on välttämätön paha, joka toimii aina tehottomasti, haitta ihmisten päivittäistä elämää ja kuluttaa paljon veronmaksajien rahoja. Ainoaksi keinoksi hillitä ongelmia nähtiin, että kun valtiokoneisto pidetään mahdollisimman pienenä ja annetaan sille mahdollisimman vähän valtaa puuttua ihmisten arkielämään, niin silloin säästyy rahaa ja talouselämä saa elää omaa elämäänsä valtion sitä haittaamatta. Pieni hallintokaupunki sopi tähän kuvaan mainiosti.

Yhdysvalloissa turisti sulautuu mukavasti paikalliseen väestöön. Hän ei kävelevä rahasäkki josta jokainen yrittää lohkaista oman osansa. Bisnestä tehdään turistien kanssa samoilla ehdoilla kuin muidenkin. Kummaa kieltä puhuvaa ei kummastella. Ruokakulttuuri on melko kaloripitoinen. Toisaalta pikaruokaloita on joka kulmassa ja niiden ruokalajit tuttuja.

Tämä sivuston alasivut Usasta:

  • San Antonio Portland on kaupunki Oregonin osavaltiossa, ja se on tunnettu omaperäisestä ja edistyksellisestä ilmapiiristään. Kaupunki on kuuluisa kauniista luonnostaan, kuten Willamette-joesta ja ympäröivistä vuoristoista. Portlandia leimaa vahva kahvi- ja ruokakulttuuri, jossa korostetaan lähiruokaa ja ekologisia arvoja. Kaupungin asukkaat arvostavat kestävää kehitystä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä, mikä tekee siitä yhden Yhdysvaltojen ekologisesti tietoisimmista kaupungeista. Taide, musiikki ja elokuvat ovat myös tärkeitä osia Portlandin kulttuurista, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.
  • Portland San Antonio on kaupunki Texasin osavaltiossa, joka on tunnettu rikkaasta historiastaan ja kulttuuriperinnöstään. Alamo-muistomerkki on symboli kaupungin tärkeästä roolista Texasin itsenäisyystaistelussa. River Walk on suosittu kävelykatu, joka tarjoaa monipuolisia ravintoloita ja kauniita maisemia San Antonionjoen varrella.
  • New York New York on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ja tunnetuimmista kaupungeista, joka sijaitsee Yhdysvaltain itärannikolla. Se on monikulttuurinen ja vilkas metropoli, joka tunnetaan ikonisista maamerkeistään, kuten Vapaudenpatsas, Empire State Building ja Times Square. New Yorkissa on laaja kulttuuritarjonta, maailmankuulu musiikki- ja teatteriskene sekä monipuolinen ruokakulttuuri, mikä tekee siitä yhden maailman suosituimmista matkailukohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *