Afrikka

Afrikan valtiot ja matkakohteet. Afrikka on turistikohteena suomalaisille melko tuntematonta aluetta. Suosittuja kohteita Afrikassa ovat Egypti, Marokko, Tunisia ja Etelä-Afrikka.

Varsinainen ”musta” Afrikka on monelta jäänyt kokonaan näkemättä. Melko suosittuja ovat olleet itäisen Afrikan safari kohteet kuten Kenia ja Tansania. Levottomien olojen takia nämäkin matkat ovat vähentyneet. Turismi toisi Afrikan valtioille runsaasti kipeästi kaivattua länsivaluuttaa ja tekisi Afrikan maita tunnetuksi muualle maailmaan. Valitettavasti korruptio, korkea rikollisuus ja lukuisat sisällissodat ovat huonontaneet koko Afrikan mainetta.

Niin kutsutun ”arabikevään” jälkeen jatkuneet levottomuudet ovat entisestään vähäntäneet Pohjois-Afrikan turistivirtoja. Tunisia oli nousemassa Turkin rinnalle suosituksi matkakohteeksi. Niin sanottu Välimeren Afrikka olisi ihanteellinen lomakohde Eurooppalaisille. Siellä on paljon nähtävää, myös eurooppalaista kulttuuriperintöä. Lisäksi Välimeren etelärannikolla on suotuisa ilmasto, sinne voitaisiin tehdä matkoja paljon aiemmin keväällä ja myöhemmin syksyllä kuin pohjoisen Välimeren kohteisiin. Suureen osaan kohteista voitaisiin ja on jo tehtykin matkoja ympäri vuoden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *