Italia

Italian kaupunki ja rantalomakohteita.

Italian Riviera ja Garda järvi ovat suosittuja lomanviettopaikkoja. Kaupunkikohteita on enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa: Rooma, Milano, Napoli, Venetsia, Palermo (Sisiliassa), Genova, Firenze ja Toscana. Ja tietysti pieni ja piskuinen Pisa kaltevine torneineen.

Automatkaajan kannattaa muistaa, että liikenne Italiassa ja varsinkin Etelä-Italiassa ja Roomassa on melko kaoottista ainakin siellä ensikertaa liikkuvalle turistille. Parkkipaikan saaminen kaupunkien keskustoissa on likipitäen mahdotonta ja paikallisten autot täyttävät kaikki puistot ja jalkakäytävät.
Rantalomailijalle on löytyy Garda järvi ja lukuisia Välimeren rantakohteita, kuten Sisilian saari. Yleensä Italiaan mennään katsomaan huikean kaunista historiallista arkkitehtuuria, tutustumaan muotiin ja käymään baletissa tai oopperassa. Kaikessa tässä Italia on tarjoaa vertaansa vailla olevia kokemuksia.
Ruoka on Italiassa erittäin hyvää ja edullista. Kannatta huomata, että annosten listahintoihin ei välttämättä kuulu lisukkeet esimerkiksi peruna. Kun tilaat pihvin, saat pihvin. Peruna pitää tilata erikseen. Viini on yleinen ruokajuoma ja se on halpaa ja hyvää.

Kahvi on Italiassa perinteisesti Espresso tyylistä erittäin ja vahvaa. Jos se tuntuu ylitsepääsemättömän väkevältä sitä kannattaa laimentaa maidolla ja sokerilla. Kahvilassa suomalainen kahvi tilataan pyytämällä ”American Coffee”, amerikkalainen kahvi.
Italialaiset ovat hyvin palvelualttiita ja vaikka osaavat yleensä vain vähän englantia puhuvat sitä sitäkin enemmän.

Linkkejä
Matkalippu info / Italia