Mauritania

Yleistä

Mauritania, virallisesti islamilainen tasavalta Mauritania, sijaitsee Länsi-Afrikassa Atlantin valtameren rannalla. Se rajoittuu pohjoisessa ja idässä Algeriaan, etelässä Malille ja lännessä Senegaliin. Maan pääkaupunki on Nouakchott.

Mauritania on suurelta osin autiomaata, ja Sahara valtaa suuren osan maan pinta-alasta. Maisemat ovatkin upeita hiekka-aavikoita, jylhiä kalliomuodostelmia ja auringonlaskun värjäämiä dyynimaisemia. Maassa on myös runsaasti luonnonpuistoja, joissa voi ihailla eksoottisia kasveja ja eläimiä.

Mauritania on pääosin muslimimaa, ja islam onkin vahvasti läsnä Mauritanian kulttuurissa ja arkipäivässä. Maan kielet ovat arabi ja hassania, mutta ranskankielistäkin pärjää hyvin erityisesti pääkaupungissa.

Mauritania on kehittyvä matkailumaa, ja sen upeat luonnonnähtävyydet, kulttuurikohteet ja historialliset kaupungit houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman.

Kuvaus

Mauritania tarjoaa vierailijoilleen upeita aavikkomaisemia, mielenkiintoista kulttuuria ja autenttista tunnelmaa. Maassa voi tutustua nomadien kulttuuriin, vierailla ikivanhoissa linnoituksissa ja ihailla aavikon hiljaisuutta.

Yksi Mauritaniaa hallitsevista luonnonnähtävyyksistä on maailman suurin kuuma hiekkadyyni, Suur Sahara, joka tarjoaa upeita maisemia ja unohtumattomia kokemuksia. Matkustajat voivat osallistua dyynejä ylittäville retkille ja nauttia aavikon hiljaisuudesta ja kauneudesta.

Mauritanian pääkaupungissa Nouakchottissa voi tutustua maan kulttuuriin ja ostaa perinteisiä käsitöitä ja matkamuistoja vilkkaasta soukista. Kaupunkia ympäröivät upeat rannat, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Mauritaniassa on myös useita historiallisia kaupunkeja, joista erityisesti Chinguittin kaupunki on saanut maailmanperintökohteen statuksen. Chinguitty tarjoaa upeita näkymiä, vanhoja moskeijoita ja historiallisia rakennuksia.

Historia

Mauritanian alueilla on ollut asutusta jo tuhansia vuosia, ja alue on ollut osa monia suuria valtakuntia ja imperiumeja. Ensimmäiset merkittävät valtakunnat alueella olivat berberien perustama Lamtidyn valtakunta ja Soninken imperiumi.

Myöhemmin alueelle saapuivat arabien ja berberien valtakunnat, kuten Almoravidien ja Almohadien dynastiat. Nämä valtakunnat vaikuttivat suuresti maan nykyiseen kulttuuriin ja uskontoon.

Mauritania oli osa Ranskan siirtomaavaltaa vuosina 1904–1960. Sen jälkeen se itsenäistyi, mutta maan historia on ollut levoton ja vaikea. Maassa on ollut useita sotia ja poliittisia levottomuuksia, ja se on kamppaillut köyhyyden ja heikon talouden kanssa.

Nykyään Mauritania pyrkii kehittämään matkailua yhdeksi tärkeimmistä talouden aloista. Tavoitteena on houkutella ulkomaisia ​​turisteja ja näyttää maan kauneus ja kulttuuri maailmalle.

Liikkuminen

Mauritaniassa on useita erilaisia ​​liikkumismahdollisuuksia. Pääkaupungissa Nouakchottissa on hyvin kehittynyt liikennejärjestelmä, jossa on linja-autoja ja taksipalveluita. Kaupungissa on myös mahdollista vuokrata auto, mutta on hyvä huomioida, että liikenne voi olla kaoottista ja maantiellä tulee olla varovainen.

Maan ulkopuolella liikuttaessa lentokone on hyvä vaihtoehto pitempien etäisyyksien kattamiseen. Mauritaniaan voi saapua myös naapurimaista, kuten Algeriasta tai Senegalista, busseilla tai junilla.

Aavikkomaisemissa on suositeltavaa liikkua opastetulla kierroksella tai paikallisen oppaan kanssa. He tietävät parhaat reitit ja huolehtivat matkaan tarvittavista varusteista.

Ruoka ja juoma

Mauritanialainen ruokakulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa paikallisia herkkuja. Yksi tunnetuimmista ruokalajeista on couscous, joka on usein lisukkeena erilaisiin patoihin tai liharuokiin. Alueella tarjoillaan myös paljon grillattua lihaa, kuten lammasta tai kamelia.

Mauritianialaiseen ruokapöytään kuuluvat myös paikalliset kalalajit, kuten tuoreet äyriäiset ja merenelävät. Ruoanlaitossa käytetään runsaasti paikallisia mausteita, kuten sahramia, korianteria ja inkivääriä. Lisäksi hän on vaikuttanut pohjoisesta naapurimaasta Marokosta peräisin olevilla ruokalajeilla.

Paikalliset juomat ovat usein tee, kahvi ja sokeroitu minttutee, jota tarjotaan vieraanvaraisesti vieraille. Alueella valmistetaan myös perinteistä maissijuomaa nimeltään bissap, joka on virkistävä ja makea.

Lasten kanssa matkustaminen

Mauritania voi olla mielenkiintoinen matkakohde myös lasten kanssa matkustaville. Kaupunkialueilla on monia puistoja ja leikkipaikkoja, joissa lapset voivat leikkiä ja viettää aikaa.

Liikkuminen mauritaniassa lasten kanssa voi olla haastavaa, koska tiestä tulee usein huonokuntoisia ja liikenne voi olla kaoottista. On suositeltavaa liikkua autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla, kun matkustaa pitkien etäisyyksien päässä.

On myös tärkeää huolehtia lasten terveydestä ja hyvinvoinnista matkalla. On suositeltavaa hankkia matkavakuutus ja ottaa mukaan lapsille sopivia lääkkeitä, hyttyskarkotteita ja aurinkovoidetta.

Paikallinen kulttuuri ja uskonto on myös otettava huomioon lasten kanssa matkustettaessa. On hyvä keskustella lasten kanssa paikallisista tavoista ja kulttuurista ennen matkaa ja pyytää heitä noudattamaan paikallisia tapoja ja käytäntöjä.

Hintataso

Mauritanian hintataso on yleisesti ottaen edullinen verrattuna moniin muihin matkailukohteisiin. Majoituksen hinnat vaihtelevat riippuen tasosta ja sijainnista, mutta yleisesti ottaen edullinen hotelli voidaan löytää alle 50 dollarilla yöltä.

Ravintoloissa ja ruokakaupoissa ruoan hintataso on myös edullinen. Paikallista ruokaa saa usein edullisesti katukeittiöistä tai pienistä lounasravintoloista. Myös tuoreet hedelmät, vihannekset ja leipä ovat halpoja.

Julkisilla kulkuneuvoilla kuten busseilla ja junilla matkustaminen on hyvin edullista, mutta taksi- tai henkilöautovuokraukset voivat olla kalliimpia.

Matkustajien on kuitenkin hyvä muistaa seurata länsimaista tyylitajua ja muistaa neuvotella hinnasta etukäteen. On myös hyvä varautua käteisellä, koska luottokortin käyttö on usein rajoitettua tai ei mahdollista Mauritaniassa.

Mauritania Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Mauritania UKK

Mauritania UKK lista

Kysymys Vastaus
Mikä on Mauritanian pääkaupunki? Nouakchott
Mikä on Mauritanian virallinen kieli? Arabia
Mitä valuuttaa käytetään Mauritaniassa? Mauritanian ugiya (MRO)
Mitä uskontoa valtaosa mauritanialaisista harjoittaa? Islam
Millainen ilmasto Mauritaniassa on? Pääosin aavikkoilmasto
Mitä nähtävyyksiä Mauritaniassa kannattaa käydä katsomassa? Esimerkiksi Banc d’Arguinin kansallispuisto, Chinguettiin historiallinen kaupunki, Oualatan kalastajakyliä
Tarvitsenko viisumin matkustaessani Mauritaniaan? Kyllä, useimmat maat tarvitsevat viisumin
Onko turvallista matkustaa Mauritaniassa? Muutamia turvallisuuteen liittyviä riskejä on olemassa, joten matkailijoita kehotetaan olemaan varovaisia
Mitä ruokaa Mauritaniassa kannattaa maistaa? Perinteinen mauritanialainen ruoka, kuten thieboudienne (riisiä ja kalaa) tai couscous
Tarvitsenko rokotuksia matkustaessani Mauritaniaan? Kannattaa tarkistaa ajantasaiset rokotussuositukset ennen matkaa
Mikä on Mauritaniassa tärkein kulkuneuvo? Auto
Missä voi viettää aikaa rannalla Mauritaniassa? Nouakchottin lähistöllä sijaitsevilla rannoilla
Mitä kiinnostavaa Mauritaniassa voi tehdä? Esimerkiksi dyynejä hiekkalautoilla, vierailu nomadikulttuurin keskuksessa
Mikä on Mauritaniassa yleinen terveysongelma? Malaria
Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon matkustaessa Mauritaniaan? Kannattaa varustautua hyvin, erityisesti aavikolla liikuttaessa
Onko alkoholi sallittua Mauritaniassa? Ei, islamilaisen lain mukaan alkoholi on kiellettyä
Kuinka paljon aikaa kannattaa varata matkalle Mauritaniaan? Riippuu matkailijan mielenkiinnon kohteista, mutta viikko tai kaksi voi olla hyvä aika
Mitä matkailijoita kannattaa ottaa huomioon Mauritaniassa? Kannattaa ottaa huomioon paikalliset kulttuuriset normit ja arvot
Mitä kieliä Mauritaniassa puhutaan? Arabia ja ranska ovat yleisimmät kielet, mutta myös paikallisia berberikieliä puhutaan
Onko Mauritaniassa hyvä julkinen liikenneverkosto? Julkinen liikenneverkosto on melko rajoitettu, joten paras tapa liikkua on yleensä vuokrata auto tai hyödyntää takseja