Bahrain

Yleistä

Bahrain on saarivaltio Persianlahden pohjoisosassa. Se koostuu 33 saaresta, joista suurin on nimeltään Bahrain. Pääkaupunkina toimii Manama, joka on myös maan suurin kaupunki. Bahrain on yksi Arabian niemimaan pienimmistä maista, mutta samalla myös yksi rikkaimmista. Maan talous perustuu öljyteollisuuteen, mutta viime vuosina myös matkailu on kasvanut merkittäväksi tulonlähteeksi.

Bahrainilla on monipuolinen kulttuuriperintö, jota on vaalittu ja kunnioitettu vuosisatojen ajan. Arabien ja persialaisten perinteet sekä islamilainen uskonto ovat vaikuttaneet vahvasti Bahrainin kulttuuriin. Matkailijat voivatkin tutustua esimerkiksi historiallisiin moskeijoihin, linnoituksiin ja museoihin.

Bahrainin ilmasto on tyypillinen Arabian niemimaalle, eli siellä on kuuma ja kuiva aavikkosää läpi vuoden. Parhaat ajankohdat matkustaa Bahrainiin ovat talvi- ja kevätkaudella, jolloin lämpötilat ovat hieman miellyttävämpia.

Kuvaus

Bahrainilla on paljon tarjottavaa matkailijoille. Maa tarjoaa upeita rantoja, moderneja pilvenpiirtäjiä, historiallisia nähtävyyksiä ja paljon kulttuurikohteita. Matkailijat voivat viettää päivän tutustumalla historialliseen Manaman kaupunkiin, jossa sijaitsee Bahrainin kansallismuseo sekä Qala’atin linnoitus. Lisäksi suositeltavaa on tutustua Bab Al-Bahrainin markkina-alueeseen, jossa voi ostaa paikallisia käsitöitä ja mausteita.

Bahrain on myös suosittu sukellus- ja snorklauspaikka. Saaren kristallinkirkkaat vedet tarjoavat upeat mahdollisuudet tutustua värikkäiseen merenalaiseen elämään. Lisäksi matkailijat voivat rentoutua saaren lukuisilla lomakohteilla tai nauttia ostosmahdollisuuksista modernissa ostoskeskuksessa.

Historia

Bahrainin historiallinen merkitys ulottuu 5000 vuoden taakse. Saarella on ollut pitkään tärkeä rooli Arabian niemimaan kauppareittien risteyksessä, ja se on ollut vaikutusvaltainen alue Abu Bakrin kalifaatin ajoista lähtien. Arkeologisten kaivausten perusteella tiedetään, että saarella on ollut merkittävä kulttuuri ja kauppa-aktiviteetteja jo pronssikaudella.

Bahrain on myös ollut valtiona tunnettu antiikin aikana, kun se oli osa Dilmunin valtakuntaa, joka oli yksi maailman vanhimmista sivilisaatioista. Myöhemmin saari joutui osaksi useita eri imperiumeja ja dynastioita, kuten persialaisten, portugalilaisten ja ottomaanien hallintaa.

Saari itsenäistyi Britannian protektoraatiksi vuonna 1971 ja nykyään se on itsenäinen kuningaskunta. Bahrainin kuningas Isa bin Salman Al Khalifa valtasi vallan vuonna 1999 hänen isänsä kuollessa.

Liikkuminen

Liikkuminen Bahrainissa on helppoa ja vaivatonta. Saari on pieni ja tiheään asuttu, joten matkailijat voivat helposti päästä paikasta toiseen julkisilla liikennevälineillä tai taksilla.

Paras tapa liikkua Manamassa on taksilla, sillä taksi on edullinen ja matkailijoiden käytettävissä ympäri vuorokauden. Lisäksi kaupungin bussiverkosto on hyvin toimiva ja kattaa lähes kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Liikkumiseen voi myös vuokrata auton, mutta on syytä ottaa huomioon, että Bahrainissa ajetaan oikealla puolella tietä.

Bahrainilla on myös hyvä lentokenttä, joka tarjoaa yhteyksiä muihin Persianlahden alueen maihin sekä kansainvälisiä lentoja. Matkailijat voivat saapua Bahrainiin suoraan useista Euroopan kaupungeista.

Ruoka ja juoma

Bahrainilainen ruokakulttuuri on voimakkaasti vaikuttunut Arabian ja persialaisen keittiön perinteistä. Saarelta löytyy paljon ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia arabialaisia ja bahrainilaisia ruokia.

Bahrainin tunnetuin ruokalaji on kebab, joka valmistetaan grillatusta lihasta tai kanasta. Toinen herkullinen ruokalaji on machboos, joka on mausteinen riisi, jossa on yleensä lihaa, kalaa tai äyriäisiä. Matkailijoiden kannattaa myös maistaa Bahrainin perinteisiä leipiä, kuten samboosaa ja khubzota, jotka tarjoillaan usein erilaisten tahnojen ja kastikkeiden kanssa.

Bahrain tunnetaan myös makeista herkuistaan, kuten halwasta, joka on makeinen, joka on valmistettu pähkinöistä, hunajasta ja makeutetusta sokerista. Bahrainissa on myös paljon kahviloita ja teehuoneita, joissa matkailijat voivat nauttia paikallisista teelaaduista sekä arabialaisesta kahvista.

Lasten kanssa matkustaminen

Bahrain on hyvä matkakohde myös perheille, sillä siellä on paljon tekemistä ja nähtävää lapsille. Saarella on monia huvipuistoja ja vesipuistoja, kuten Adhari-huvipuisto ja Lost Paradise of Dilmun-vesipuisto, jotka tarjoavat hauskaa ja jännitystä koko perheelle.

Lisäksi Bahrainissa on myös useita rantoja, joissa lapset voivat leikkiä ja nauttia uimisesta. Saaren lukuisat ostoskeskukset tarjoavat myös viihdettä ja ostettavaa lapsille.

Bahrainissa on myös hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, joten vanhemmat voivat olla huoletta lastensa terveydestä matkan aikana. Maassa on myös turvallista liikkua, ja paikalliset asukkaat ovat ystävällisiä ja avuliaita matkailijoita kohtaan.

Hintataso

Bahrainin hintataso on hieman korkeampi kuin monella muulla Arabian niemimaan kohteella, erityisesti majoituksen ja ravintoloiden osalta. Kuitenkin esimerkiksi julkisen liikenteen, ostosten ja joissakin tapauksissa myös ruokailun osalta hintataso on edullinen.

Edullisen hintatason vuoksi Bahrain houkuttelee paljon matkailijoita, ja erityisesti shoppailu lasketaankin yhdeksi Bahrainin vetonauloista. Bahrainin suuremmat ostoskeskukset tarjoavat laajan valikoiman kansainvälisiä tuotemerkkejä sekä paikallisia käsitöitä.

Hintataso riippuu kuitenkin suuresti siitä, minkälaista lomaasi etsit ja minkälaista majoitusta, ruokaa ja aktiviteetteja valitset. On hyvä huomata, että viiden tähden hotellit, hienot ravintolat sekä esimerkiksi sukellustaipumukset voivat olla kalliimpia. Kuitenkin edullisen hintatason ansiosta matkailijoiden on helppoa nauttia Bahrainin tarjoamista mahdollisuuksista eri budjeteilla.

Bahrain Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mikä on Bahrainin pääkaupunki? Manama
Mitä kieltä Bahrainissa puhutaan? Arabia
Mikä on Bahrainin valuutta? Bahrainin dinaari
Mitä aikavyöhykettä Bahrain kuuluu? Arabian Standardiaika (AST)
Mitä uskontoa Bahrainissa enimmäkseen harjoitetaan? Islam
Miten matkustaa Bahrainiin Suomesta? Lentämällä
Tarvitseeko Bahrainiin viisumin? Kyllä
Mitä nähtävyyksiä Bahrainissa kannattaa käydä? Al-Fateh-moskeija, Bahrainin kansallismuseo, Manama Souq
Onko Bahrain turvallinen matkailukohde? Kyllä, Bahrainia pidetään yhtenä Lähi-idän turvallisimmista maista
Mitä aktiviteetteja Bahrainissa voi harrastaa? Sukeltaminen, ostokset, nähtävyyksien kiertäminen
Mitä perinteisiä ruokalajeja Bahrainissa kannattaa maistaa? Machboos (riisipohjainen ruokalaji), mishmishiya (kalapohjainen ruokalaji)
Onko Bahrainissa hyvät ostosmahdollisuudet? Kyllä, erityisesti Bahrain Mall ja City Centre Bahrain ovat suosittuja ostoskeskuksia
Tarvitseeko Bahrainissa käteistä vai käyvätkö kortit yleisesti? Kortit käyvät yleisesti, mutta käteistä kannattaa pitää mukana pienten ostosten varalta
Mitä matkamuistoja Bahrainista kannattaa ostaa? Hopeakoruja, perinteisiä käsityötuotteita, tuoksukynttilöitä
Onko Bahrainissa hyvät rannat? Kyllä, esimerkiksi Al Jazayer Beach on suosittu hiekkaranta
Miten liikkua Bahrainissa paikasta toiseen? Taksi on yleisin liikkumismuoto, mutta myös julkinen liikenne toimii hyvin
Tarvitseeko Bahrainissa rokotuksia matkustettaessa? Tarkista ajantasaiset rokotusvaatimukset matkailuneuvonnasta
Onko Bahrainissa paljon sprituaalista matkailua? Kyllä, esimerkiksi Al-Fateh-moskeija on suosittu kohde uskonnollisille matkailijoille
Mitä ilmasto Bahrainissa on? Subtrooppinen ilmasto, kesät ovat hyvin kuumia ja kuivia
Miten kunnioittavaa pukeutumista Bahrainissa odotetaan? Bahrainissa odotetaan, että matkailijat pukeutuvat kunnioittavasti ja peittävät hartiat ja polvet erityisesti uskonnollisissa paikoissa