Yleistä

Ruanda on pieni maanosa Keski-Afrikassa, joka tunnetaan kauniista maisemistaan, vuoristoista ja rikkaasta luonnostaan. Maan virallinen kieli on kiina, mutta monet puhuvat myös englantia. Ruandalla on rikas kulttuuriperintö, ja matkailijat voivat kokea maan perinteisen musiikin, tanssin, käsityön ja ruuan.

Ruandassa on myös paljon nähtävyyksiä, kuten kansallispuistot, historialliset paikat ja museot. Matkailijat voivat tutustua gorilloihin Volcanoes National Parkissa, mennä safarille Akagera National Parkissa tai vierailla Kigalin kaupungissa, jossa on paljon kulttuurikohteita ja ravintoloita. Ruandan sijainti lähellä lähtökohtaa tekee siitä myös suositun kohde matkailijoille, jotka haluavat tutustua muihin osiin Afrikkaa.

Kuvaus

Ruanda on tunnettu kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan. Vuoristojen lisäksi maassa on myös laajoja järviä ja sademetsiä. Ruandan kansallispuistot tarjoavat upeat mahdollisuudet luonnon havainnointiin ja eläinlajeille. Ruandan maaseudulla, erityisesti Kivun saaressa, vieraat voivat kokea maan kulttuuria ja maaseudun elämäntapaa. Matkailijat voivat myös mennä retkelle ja seikkailla vuorilla, käydä kalastamassa järviä tai tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin.

Historia

Ruanda on ollut asuttu tuhansia vuosia. Ennen kolonialismia maata hallitsivat perinteiset kuningaskunnat. Kolonialismin aikana Ruanda jako maasta Belgialle, joka hallitsi sitä vuoteen 1962 saakka. Tällöin Ruanda itsenäistyi ja siitä tuli tasavalta. Ruanda on kärsinyt myös vakavasta kansanmurhasta vuonna 1994.

Liikkuminen

Ruandassa on hyvin kehittynyt tieverkosto, joka tekee liikkumisesta helpompaa. Maata voi tutustua julkisilla liikennevälineillä, kuten busseilla. Taksit ovat myös yleinen tapa liikkua kaupungeissa. Kigalin kansainvälinen lentokenttä on suosittu saapumispaikka matkailijoille.

Ruoka ja juoma

Ruanda tarjoaa monipuolisen ruokakulttuurin. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi matoke, joka on banaanilehtien kanssa höyrytetty banaanipata, sekä ugali, joka on maissijauhoista valmistettu puuro. Ruuanlaitossa käytetään myös paljon paikallisia vihanneksia, palkokasveja ja hedelmiä. Matkailijat voivat myös maistaa paikallisia juomia, kuten banana beer.

Lasten kanssa matkustaminen

Ruandassa matkustaminen lasten kanssa voi olla helppoa, sillä maa tarjoaa monia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä perheille. Kigalissa on useita puistoja, leikkipaikkoja ja eläintarhoja, joissa lapset voivat viettää aikaa. Maassa on myös monia turvallisia retkikohteita, kuten kansallispuistot, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuden tutustua eläimiin ja luontoon.

Hintataso

Ruandassa on suhteellisen edullista matkustaa. Ruuan ja juoman hinnat ovat yleensä edullisia, ja majoituksen hinnat vaihtelevat budjetin mukaan. Matkailijoille on myös tarjolla erilaisia ​​retkiä ja aktiviteetteja, joiden hinnat vaihtelevat. Suurin osa hinnoista Ruandassa ilmoitetaan Ruandan frangeina, mutta Yhdysvaltain dollari on myös yleisesti hyväksytty valuutta.

Ruanda Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)
Matkakohteen Ruanda UKK lista

Kysymys Vastaus
Mikä on Ruanda? Ruanda on Keski-Afrikassa sijaitseva itsenäinen valtio.
Mitä kieltä Ruandassa puhutaan? Ruandassa puhutaan ensisijaisesti kigalia ja ranskaa, mutta myös englantia.
Mitä valuuttaa Ruandassa käytetään? Ruandan käytössä on Ruandan frangi (RWF).
Tarvitsenko viisumin matkustaessani Ruandaan? Useimpien maiden kansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaessaan Ruandaan. Lisätietoja voi tarkistaa Ruandan suurlähetystöstä.
Mikä on Ruandan pääkaupunki? Ruandan pääkaupunki on Kigali.
Mikä on Ruandan pinta-ala? Ruandan pinta-ala on noin 26 338 neliökilometriä.
Millainen on Ruandan ilmasto? Ruandassa on kasvillisuuden ja korkeuserojen vuoksi vaihteleva ilmasto, mutta yleisesti ottaen se on lämmin ja kostea trooppinen ilmasto.
Onko Ruandassa turvallista matkustaa? Ruanda on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde, mutta aina on hyvä noudattaa tavanomaista matkailijan varovaisuutta.
Mitä nähtävää Ruandassa on? Ruandassa voi esimerkiksi vierailla Volcanoes kansallispuistossa, Nyungwe Forestin kansallispuistossa ja Kivun kansallispuistossa.
Onko Ruandassa hyvät yhteydet? Ruandassa on hyvät sisäiset ja ulkoiset lentoyhteydet sekä tiestöä kehitetään jatkuvasti.
Miten Ruandaan pääsee? Monet lentoyhtiöt tarjoavat lentoja Kigaliin, joka on Ruandan kansainvälinen lentokenttä.
Tarvitseeko Ruandaan lähteä rokotuksia? Matkalle Ruandaan suositellaan rokotuksia esimerkiksi keltakuumerokotteesta ja hepatiittirokotteesta riippuen.
Mitä voi ostaa tuliaisiksi Ruandasta? Ruandasta voi ostaa esimerkiksi perinteistä koru- ja käsityötä, tee-seitsemänkoristeita ja kahvia.
Saako Ruandassa juoda hanavettä? Ruandassa ei suositella juomaan hanavettä, vaan pullovettä kannattaa käyttää juomavetenä.
Tarvitseeko Ruandassa käyttää hyttyskarkotetta? Ruandassa on malarian riski, joten hyttyskarkotteen käyttö on suositeltavaa.
Mihin aikaan vuodesta on parasta matkustaa Ruandaan? Ruandaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta parhaat ajat ovat kuivina kausina maaliskuusta toukokuuhun ja syyskuusta joulukuuhun.
Onko Ruandassa hyviä hotelleja? Ruandassa on hyvät hotellivaihtoehdot eri hintaluokissa.
Mitä Ruanda on kuuluisa? Ruanda on kuuluisa muun muassa vuoristaan, järvistään, gorilloistaan ja sademetsistään.
Mitä kannattaa maistaa Ruandassa? Ruandassa kannattaa maistaa esimerkiksi perinteisiä ruandalaisherkkuja, kahvia ja teetä.
Onko Ruandassa tapana tipata? Ruandassa ei ole tapana tipata, mutta hyvän palvelun voi kiittää pientä rahallista eleellä.