Indonesia

Yleistä

Indonesia on kaunis saarivaltio Kaakkois-Aasiassa, joka tarjoaa upeita maisemia, rantoja ja kulttuurikohteita matkailijoille. Maahan kuuluu yli 17,000 saarta, joista suosituimmat matkakohteet ovat Bali, Jakarta ja Yogyakarta. Indonesialaiset ovat tunnettuja ystävällisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan, ja matkailijat voivat odottaa lämpimää vastaanottoa saapuessaan maahan.

Indonesian trooppinen ilmasto ja monimuotoinen luonto tarjoavat upeita mahdollisuuksia luonnon ystäville. Voit tutustua upeisiin riuttoihin sukeltamalla tai snorklaamalla, tai vaeltaa sademetsän uumenissa Borneon ja Sumatran saarilla. Löydät myös upeita tulivuoria ja vehreitä riisipeltoja, jotka tarjoavat upeita näkymiä.

Indonesialla on myös rikas kulttuuriperintö, joka näkyy esimerkiksi temppeleissä ja historiallisissa kaupungeissa. Balilla voit tutustua hindulaisuuteen ja osallistua perinteisiin seremonioihin, kun taas Yogyakartassa voit tutustua Javan perinteisiin ja vierailla upeissa temppeleissä, kuten Borobudurissa ja Prambananissa.

Kuvaus

Indonesia on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa jotain jokaiselle matkailijalle. Bali on saaren paratiisi, jossa voit rentoutua upeissa rannoissa, tutustua kulttuuriin ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Yogyakarta tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua indonesialaiseen kulttuuriin ja historiaan, kun taas Jakarta on kiireinen ja moderni metropoli, jossa voit kokea vilkkaan kaupunkielämän.

Indonesia tarjoaa upeita mahdollisuuksia luontomatkailuun. Voit vierailla Komodon saarella ja nähdä uhanalaisia komodonvaraaneja, tai kokea upeita sukellusseikkailuja Gili-saarilla ja Raja Ampatissa. Jos olet kiinnostunut historiasta, voit vierailla monissa historiallisissa temppeleissä ja arkeologisissa kohteissa, kuten Borobudurin temppelissä ja Prambananin temppelissä.

Indonesialainen ruoka on myös herkullista ja monipuolista. Voit nauttia mausteisesta sataysta, nasi gorengista, mie gorengista ja paljon muusta. Ruoka on yleensä edullista ja saatavilla monissa katukojuissa ja ravintoloissa.

Indonesian kulttuuriperintö näkyy myös käsitöissä ja taiteessa. Voit ostaa upeita käsintehtyjä tekstiilejä, koruja ja puuesineitä monista markkinoista ja taidegallerioista.

Historia

Indonesian historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja maa on ollut merkittävä kauppapaikka ja kulttuurien kohtauspaikka. Intian ja Kiinan kauppaedustajat ovat pitkään vaikuttaneet Indonesian alueella ja tuoneet mukanaan uskontonsa ja kulttuurinsa.

Indonesia on myös ollut merkittävä osa maailmanhistoriaa. Hollantilaiset saapuivat alueelle 1600-luvun lopulla ja perustivat siirtomaavalloituksen, joka kesti 300 vuotta. Indonesialaiset ryhtyivät vastarintaan ja 1900-luvun alkupuolella tekivät itsenäisyystaistelua Hollantia vastaan. Indonesian itsenäisyysjulistus tehtiin vuonna 1945, mutta vasta vuonna 1949 maa sai täyden itsenäisyyden.

Nykyään Indonesia on yksi maailman suurimmista talouksista ja suosittu matkailukohde. Maan rikas kulttuuriperintö ja upeat luontokohteet houkuttelevat vuosittain miljoonia matkailijoita ympäri maailmaa.

Liikkuminen

Liikkuminen Indonesiassa on melko helppoa ja edullista. Suurimmissa kaupungeissa on hyvin kehittynyt julkinen liikennejärjestelmä, joka sisältää taksit, bussit ja junat. Taksia suositellaan usein kaupunkien sisällä liikkumiseen, kun taas pitkät matkat voi tehdä junalla tai bussilla.

Lentäminen on myös suosittu tapa liikkua Indonesiassa, koska maa koostuu monista saarista. Useimmat suuret kaupungit ja turistikohteet ovat hyvin palveltuna lentokentillä, ja lentäminen voi olla nopea ja kätevä tapa siirtyä paikasta toiseen.

Jos haluat kokea saariston kauneuden, venematkat ovat myös suosittu vaihtoehto. Voit vuokrata veneen tai osallistua laivaristeilyyn ja tutustua Indonesialle ominaiseen saaristomaisemaan.

On tärkeää muistaa, että Indonesian liikenteessä voi olla ruuhkaista ja kadut voivat olla täynnä mopojen ja autojen välisiä aukkoja. Ole varovainen liikenteessä ja noudata paikallista liikennelakia.

Matkustaessaan Indonesiassa on myös tärkeää pitää mielessä hyväksi havaitut turvallisuuskäytännöt ja välttää levottomia alueita tai yksinäistä matkustamista yöllä. Ota aina mukaan kopio matkustusasiakirjoista ja pidä passi ja tärkeät asiakirjat turvallisessa paikassa.

Ruoka ja juoma

Indonesian ruoka on herkullista ja mausteista, ja se on tärkeä osa maan kulttuuria. Indonesialaiset arvostavat aterioita yhdessä perheen ja ystävien kanssa, ja ruoasta nautitaan usein pitkällä ja rennolla aterialla.

Yksi Indonesian tunnetuimmista ruoista on nasi goreng – paistettua riisiä, joka on yleensä mausteinen ja täynnä makua. Satay on myös suosittu ruoka, joka koostuu yleensä vartaalla paistetusta lihasta, joka on marinoitu mausteisessa kastikkeessa. Muita suosittuja ruokia ovat esimerkiksi mie goreng (paistettua nuudelia), soto ayam (kanakeitto) ja gado-gado (kasvisalaatti maapähkinäkastikkeella).

Indonesialaiset juomat vaihtelevat makeista hedelmistä tehtyihin mehuihin ja kahviin. Voit myös nauttia tuoreista hedelmistä valmistettuja smoothieita ja virvoitusjuomia. Jos haluat kokea paikallisen tavan juoda, voit kokeilla Indonesiassa valmistettua kahvia tai teetä.

Indonesialainen ruoka on yleensä edullista, ja voit löytää hyviä paikallisia ruokakojuja ja ravintoloita monissa kohteissa. Turisti-alueilla on myös tarjolla kansainvälisiä vaihtoehtoja, jos kaipaat tutumpaa ruokaa.

Lasten kanssa matkustaminen

Indonesia on suosittu matkakohde myös lapsiperheille. Maassa on paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka kiinnostavat sekä aikuisia että lapsia.

Bali on erityisen suosittu kohde lapsiperheille, sillä saarella on paljon upeita rantoja ja aktiviteetteja, kuten vesipuistoja ja delfiinisafareita. Voit myös tutustua Balin kulttuuriin ja perinteisiin osallistumalla seremonioihin ja näytöksiin.

Yogyakarta tarjoaa lapsille mahdollisuuden tutustua indonesialaiseen kulttuuriin ja historiallisiin kohteisiin. Voit vierailla temppeleissä, kuten Borobudurissa ja Prambananissa, tai tutustua perinteiseen käsityöhön.

On tärkeää huolehtia lasten terveydestä ja turvallisuudesta matkustaessaan Indonesiassa. Pidä huolta, että lapset saavat tarpeeksi nestettä, käytä hyttysmyrkkyä ja ota mukaan aurinkosuojavoiteita. Suosittelemme myös juomaveden ostamista pulloista ja välttämään raakaa ruokaa, jotta vältät matkaripulin riskin.

Indonesialaiset ovat yleensä ystävällisiä ja vieraanvaraisia lapsille, ja lapset voivat nauttia matkastaan tutustuessaan paikalliseen kulttuuriin ja luontoon.

Hintataso

Indonesian hintataso on yleisesti ottaen edullinen verrattuna moniin muihin matkakohteisiin. Ruoka, majoitus ja julkiset liikennevälineet ovat yleensä edullisia.

Suurimpien kaupunkien ravintoloissa ja hotelleissa hinnat voivat olla korkeammat, mutta voit silti löytää edullisempia vaihtoehtoja esimerkiksi katukojuista tai paikallisista ruokapaikoista. Suosittelemme myös neuvottelemaan hintoja etenkin toreilla ja markkinoilla.

Majoituksen hinta vaihtelee kohteen mukaan. Suurimmissa kaupungeissa, kuten Balilla ja Jakartassa, hinnat voivat olla korkeammat, kun taas pienemmissä kaupungeissa ja saarilla voi löytää halvempia vaihtoehtoja. Voit valita useista hotelleista, hostelleista tai vuokra-asunnoista.

Julkiset liikennevälineet, kuten bussit ja junat, ovat yleensä edullisia. Lentäminen voi kuitenkin olla kalliimpaa, etenkin pitkillä matkoilla ja suosituilla reiteillä.

Matkustettaessa kannattaa myös ottaa huomioon maksutavat. Useimmissa ravintoloissa ja kaupoissa hyväksytään luottokortit, mutta on aina hyvä pitää mukana myös käteistä rahaa pienempiä ostoja tai paikallisia markkinoita varten.

Yleisesti ottaen Indonesiassa voi matkustaa edullisesti, jos osaa etsiä paikallisia vaihtoehtoja ja neuvotella hintoja.

Indonesia Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mikä on Indonesian pääkaupunki? Jakarta
Mikä on Indonesian virallinen kieli? Indonesia
Montako saarta Indonesiaan kuuluu? Yli 17 000 saarta
Mitä valuuttaa käytetään Indonesiassa? Indonesian rupia
Kuinka monta asukasta Indonesiassa on? Noin 270 miljoonaa
Mitä uskontoa suurin osa indonesialaisista harjoittaa? Islam
Mitä ruokia kannattaa maistaa Indonesiassa? Nasi Goreng, Satay, Gado-gado, Rendang jne.
Onko Indonesian luonnossa paljon biodiversiteettiä? Kyllä, Indonesia on yksi maailman biodiversiteettisesti rikkaimmista maista
Mitä luontokohteita Indonesiassa kannattaa vierailla? Komodon kansallispuisto, Borobudur-temppeli, Gili-saaret jne.
Tarvitaanko Indonesian matkustamiseen viisumi? Riippuu matkan kestosta ja kansalaisuudesta
Kuinka kauan lentomatka Suomesta Indonesiaan kestää? Keskivertolentoaika on noin 15-20 tuntia
Mikä on Indonesian kansalliseläin? Komodovaranus
Onko Indonesiassa turvallista matkustaa? Kannattaa olla tietoinen turvallisuudesta ja noudattaa matkustustiedotteita
Mitä aktiviteetteja voi tehdä Indonesiassa? Sukellus, retkeily, surffaus, jooga, riisin viljely jne.
Onko Indonesia tunnettu sukelluskohteena? Kyllä, Indonesiassa on upeita sukelluskohdeita, kuten Raja Ampat ja Bunaken
Mitä kulkuvälineitä voi käyttää Indonesiassa? Taksi, bussi, juna, lentokone, polkupyörä jne.
Mikä on Indonesian kansallisurheilulaji? Sepak takraw
Mitä tuliaisia kannattaa ostaa Indonesiasta? Batik-kangas, tehdyt korut, kahvi, mausteet jne.
Mitä vaatteita kannattaa pakata mukaan Indonesian matkalle? Kevyt ja ilmava vaatetus, uimapuku, hattu, aurinkolasit jne.
Mitä kiinnostavaa nähtävää on Jakartassa? National Monument, Istiqlal-moskeija, Jakarta Old Town jne.