Dominikaaninen tasavalta

Yleistä

Dominikaaninen tasavalta sijaitsee Karibianmerellä Hispaniolan saarella. Se on suosittu matkakohde, joka tarjoaa upeita rantoja, kristallinkirkasta vettä, värikkäitä kaupunkeja ja vieraanvaraisia ihmisiä. Maan pääkaupunki Santo Domingo on saaren suurin kaupunki ja samalla yksi vanhimmista Euroopan siirtomaakaupungeista. Dominikaanisessa tasavallassa on myös upeita kansallispuistoja ja eksoottista kasvillisuutta.

Dominikaaninen tasavalta on tunnettu myös monipuolisista aktiviteeteistaan, kuten sukeltamisesta, purjelautailusta, kalastuksesta, golfista ja vaelluksista. Matkailijat voivat nauttia myös vesiurheilusta, kuten vesihiihdosta, snorklauksesta ja vesipuistoista. Maassa voi myös tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan vierailemalla museoissa, vanhoissa kirkoissa ja kulttuurikeskuksissa.

Dominikaaninen tasavalta tarjoaa monipuolisia majoitusmahdollisuuksia, kuten lomakeskuksia, hotelleja ja all inclusive -resortteja. Maassa on myös laadukkaita ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia. Turvallisuus on yleisesti ottaen hyvä, mutta matkailijoita kehotetaan silti noudattamaan normaalia varovaisuutta ja välttämään pimeitä ja syrjäisiä alueita.

Kuvaus

Dominikaaninen tasavalta tarjoaa upeita trooppisia rantoja, kirkasta vettä ja vehreää luontoa. Maan rannat ovat pitkiä ja hienohiekkaisia ja sopivat erinomaisesti aurinkoa ja rantalomailua kaipaaville matkailijoille. Tunnetuimpia rantoja ovat esimerkiksi Punta Cana, Puerto Plata ja Boca Chica. Meri mahdollistaa myös monenlaiset vesiaktiviteetit, kuten sukelluksen, snorklauksen, veneilyn ja kalastuksen.

Dominikaanisessa tasavallassa voi tutustua myös maan rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Santo Domingon vanha kaupunki, Zona Colonial, on Unescon maailmanperintökohde ja sieltä löytyy upeita rakennuksia, kirkkoja ja museoita. Maassa järjestetään myös erilaisia musiikki- ja tanssifestivaaleja, joissa voi tutustua paikalliseen musiikkiin ja tanssiin, kuten salsaan ja merengueen.

Dominikaaninen tasavalta on kuuluisa myös eksoottisesta luonnostaan, joka tarjoaa upeita maisemia ja luonnonelämyksiä. Maassa on useita kansallispuistoja, kuten Los Haitises ja Jarabacoa, joissa voi patikoida, kiipeillä ja tutkia trooppista metsää. Saari tarjoaa myös mahdollisuuksia rentoutumiseen ja hemmotteluun, sillä siellä on useita kylpylöitä ja wellness-keskuksia, jotka tarjoavat erilaisia hierontoja ja hoitoja.

Historia

Dominikaanisen tasavallan historia juontaa juurensa vuoteen 1492, jolloin eurooppalaiset saapuivat saarelle ensimmäisen kerran. Alun perin saari oli asuttu taino-intiaaneilla, mutta heidät lähes hävitettiin espanjalaisten valloittajien mukanaan tuomien tautien ja orjuuden seurauksena. Espanja hallitsi saarta noin 300 vuoden ajan, kunnes se itsenäistyi vuonna 1821.

Itsenäisyyden jälkeen Dominikaaninen tasavalta oli levottomuuksien ja poliittisten muutosten värittämä. Yhdysvallat miehitti maan useaan otteeseen 1900-luvulla ja presidentti Rafael Trujillo hallitsi diktatorisesti vuoteen 1961 asti. Vuonna 1965 syttyi sisällissota, jonka jälkeen maassa oli vaikea poliittinen tilanne useiden vuosikymmenten ajan.

Nykyään Dominikaaninen tasavalta on suhteellisen vakaa maa, joka on keskittynyt kehittämään matkailualaa ja houkuttelemaan ulkomaisia investointeja. Matkailu onkin maan tärkein tulonlähde, ja se työllistää suuren osan maan väestöstä.

Dominikaaninen tasavalta Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
1. Mikä on Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki? Santo Domingo
2. Mikä on Dominikaanisen tasavallan virallinen kieli? Espanja
3. Mikä on Dominikaanisen tasavallan valuutta? Dominikaanin peso
4. Mihin maanosaan Dominikaaninen tasavalta kuuluu? Pohjois-Amerikka
5. Mikä on Dominikaanisen tasavallan kansalliskukka? Trooppinen tulppaani
6. Kuinka suuri osa Dominikaanisesta tasavallasta on saarta? Noin 2/3
7. Mikä on Dominikaanisen tasavallan kansallislintu? Varpushaukka (Falco sparverius)
8. Mikä on Dominikaanisen tasavallan tärkein vientituote? Raakasokeri
9. Mikä on Dominikaanisen tasavallan suosituin urheilulaji? Baseball
10. Mitä meriä ympäröivät Dominikaaninen tasavalta? Atlantin valtameri ja Karibianmeri
11. Kuinka monta kansallispuistoa Dominikaanisessa tasavallassa on? 32
12. Milloin Dominikaaninen tasavalta sai itsenäisyyden? 27. helmikuuta 1844
13. Mikä on Dominikaanisen tasavallan väkiluku? Noin 10 miljoonaa
14. Kuinka suuri osa Dominikaanisesta tasavallasta on uhanalaisia linnunlajeja? Noin 30%
15. Mikä on Dominikaanisen tasavallan kansallispäivä? 27. helmikuuta
16. Mikä on Dominikaanisen tasavallan tunnetuin matkailukohde? Puerto Plata
17. Missä vuoristoalueella sijaitsee Dominikaanisen tasavallan korkein huippu? Cordillera Central
18. Miten pitkä on Dominikaanisen tasavallan rantaviiva? Noin 1600 kilometriä
19. Mikä on Dominikaanisen tasavallan kansallisjuoma? Mamajuana
20. Mitkä maat rajoittuvat Dominikaaniseen tasavaltaan? Haiti