Viro

Yleistä

Viro on pieni mutta monipuolinen matkakohde Itämeren rannalla. Se sijaitsee Pohjois-Euroopassa ja rajoittuu pohjoisessa Suomeen, idässä Venäjään, etelässä Latviaan ja lännessä Itämereen. Viro on Pohjoismaiden ja Baltian maiden ainoa pääkaupunki. Maa tarjoaa vierailijoilleen upeita historiallisia nähtävyyksiä, kauniita luontokohteita ja mielenkiintoista kulttuuria.

Viron pääkaupunki Tallinna on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Sen vanhakaupunki kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin, ja siellä voi ihailla kauniita goottilaisia rakennuksia, kapeita kujia ja keskiaikaista tunnelmaa. Tallinnan ulkopuolella Viro tarjoaa myös upeita luontokohteita, kuten Lahemaa kansallispuisto, jossa voi tutustua maan kauniiseen rannikkoon, metsiin ja järvimaisemiin.

Virosta löytyy myös useita kauniita saaria, kuten Saarenmaa, Hiidenmaa ja Muhu, jotka ovat suosittuja matkailukohteita kesäisin. Saarilla voi nauttia kauniista hiekkarannoista, vehreistä metsistä ja rauhallisesta saaristolaistunnelmasta. Viron luonto on monipuolinen ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja linnustukseen.

Viron pääasiallinen kieli on viro, mutta monet virolaiset puhuvat myös englantia. Maa tarjoaa hyvät yhteydet muuhun Eurooppaan lentäen, ja Viron sisällä matkustaminen on helppoa ja mukavaa. Julkinen liikenne toimii hyvin, ja junat, bussit ja laivat kulkevat säännöllisesti eri puolille maata.

Viron hintataso on edullinen verrattuna esimerkiksi Suomeen, Ruotsiin tai Norjaan, ja ruoka, juoma ja majoitus ovat kohtuuhintaisia. Turisteille on tarjolla laaja valikoima erilaisia hotelleja, hostelleja ja loma-asuntoja eri puolilla maata. Viro on myös tunnettu hyvistä ravintoloistaan, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisistä ruokalajeista.

Viro Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
1. Missä sijaitsee Viro? Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla.
2. Mikä on Viron pääkaupunki? Tallinna.
3. Mitä kieltä Virossa puhutaan? Viroa.
4. Mikä on Viron valuutta? Euro.
5. Tarvitseeko Suomen kansalainen viisumin matkustaessaan Viroon? Ei tarvitse, sillä Viro kuuluu EU:hun.
6. Mihin aikaan vuodesta Virossa on yleensä lämpimintä? Kesäkuukausina, erityisesti heinä- ja elokuussa.
7. Miten pääsen Viroon Suomesta? Lentämällä, laivalla tai autolla.
8. Onko Viro turvallinen matkakohde? Kyllä, Viro on turvallista matkustaa.
9. Miten liikkuminen Virossa onnistuu parhaiten? Voit liikkua eri kaupunkien välillä mm. junalla, bussilla tai taksilla.
10. Mikä on Viron perinteinen ruokalaji? Klassikkoannos on ”kartulipuder” eli perunamuusi savukala- tai sianlihalisukkeella.
11. Millainen on Virossa yleinen juomakulttuuri? Olut on suosittu juoma, mutta myös viini ja viinasekoitukset ovat yleisiä.
12. Mitkä nähtävyydet kannattaa kokea Tallinnassa? Vanha kaupunki, Toompean linna, Oleviste-kirkko ja Kadriorgin palatsi ovat suosittuja nähtävyyksiä.
13. Mitä muita kaupunkeja kannattaa vierailla Virossa? Tartto, Pärnu, Haapsalu ja Kuressaare ovat suosittuja matkakohteita.
14. Miten voin tutustua Viron luontoon? Metsät, kansallispuistot ja saaret tarjoavat hyviä mahdollisuuksia luontoretkille.
15. Entä mitä aktiviteetteja voi harrastaa Virossa? Monipuolisia aktiviteetteja ovat esimerkiksi pyöräily, purjehdus ja melonta.
16. Onko Viro tunnettu saunoista? Kyllä, sauna on tärkeä osa virolaista kulttuuria ja perinteitä.
17. Missä muodossa Virossa käytetään sähköä? Virossa käytetään samantyyppistä pistoketta ja jännitettä kuin Suomessa.
18. Kannattaako Virosta ostaa jotain matkaan? Etenkin käsitöitä, lahjatavaroita ja design-tuotteita kannattaa ostaa Virossa.
19. Onko Virossa hyvä julkinen liikenne? Kyllä, Viron julkinen liikenneverkosto on hyvin kehittynyt ja toimiva.
20. Mitä tulee ottaa huomioon Virossa matkustaessa? Virossa kannattaa ottaa huomioon paikallinen kulttuuri, tapakset ja sääolosuhteet.