Hurghada

Sijainti ja ilmasto

Hurghada sijaitsee Egyptin itärannikolla Punaisenmeren rannalla. Se on yksi maan suosituimmista lomakohteista, ja monien mielestä se on myös kaunein. Hurghada tunnetaan upeista hiekkarannoistaan, upeasta koralliriutastaan ja kristallinkirkkaasta vedestään.

Hurghadassa vallitsee kuuma aavikkoklimaatti, jossa kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Kuumimmat kuukaudet ovat kesäkuusta elokuuhun, jolloin lämpötila saattaa kohota jopa yli 40 asteen. Talvikuukaudet ovat viileämpiä, mutta lämpötila pysyy yleensä miellyttävänä, noin 20 asteen tuntumassa. Hurghadassa sataa hyvin vähän, ja päivittäiset aurinkotunnit ovat yleensä yli kymmenen.

Rantalomailun paratiisi

Hurghada on tunnettu upeista hiekkarannoistaan, jotka houkuttelevat lomailijoita ympäri maailman. Ranta-alueet ovat erittäin siistejä ja hyvin hoidettuja, ja useimmat hotellit sijaitsevat aivan rannan tuntumassa. Rannoilla voit rentoutua auringonottoa varten, uida kristallinkirkkaassa vedessä tai osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten vesihiihtoon, purjehdukseen tai snorklaukseen.

Hotellialueilla on myös monipuolisia palveluita ja aktiviteetteja. Voit esimerkiksi nauttia hieronnasta rantahierontapaikoissa tai käydä kaupoissa ostoksilla. Illan tullen voit suunnata hotellien ravintoloihin ja baareihin, joissa tarjoillaan herkullisia paikallisia ruokia ja juomia.

Sukellus ja snorklaus

Hurghada on loistava paikka sukeltaa ja snorklata. Punaisenmeren upeat koralliriutat ovat maailmankuuluja ja houkuttelevat sukeltajia ympäri maailman. Riutoilta löytyy lukuisia värikkäitä koralleja, kaloja, merikilpikonnia ja muita mereneläviä. Vaikka et ole kokenut sukeltaja, voit kokeilla snorklausta ja ihastella vedenalaisen maailman kauneutta. Monissa hotelleissa järjestetään myös snorklausretkiä, joissa pääset tutustumaan riuttoihin ammattitaitoisen oppaan johdolla.

Jos olet kokenut sukeltaja, Hurghadasta löytyy useita sukelluskeskuksia, jotka tarjoavat kursseja ja ohjattuja sukelluksia. Voit tutustua syvemmälle meren salaisuuksiin ja kokea unohtumattomia hetkiä Punaisenmeren upeissa sukelluskohteissa. Etelä-Egyptin kuuluisat sukelluskohteet, kuten Abu Dhabi ja Ras Mohammed, ovat myös helposti saavutettavissa päiväretkien avulla.

Hurghada on täydellinen lomakohde kaikille, jotka haluavat rentoutua upeilla hiekkarannoilla, nauttia aurinkoisesta säästä ja tutustua Punaisenmeren upeaan vedenalaiseen maailmaan. Hurghadaan kannattaa matkustaa ympäri vuoden, sillä paikka tarjoaa elämyksiä ja aktiviteetteja jokaiseen makuun.

Vesiurheilun mekka

Hurghada sijaitsee itäisellä Välimerellä Egyptin etelärannikolla ja on yksi maan suosituimmista lomakohteista. Kaupungin upeat hiekkarannat ja kristallinkirkas vesi houkuttelevat vuosittain tuhansia matkailijoita, erityisesti vesiurheilun ystäviä.

Hurghada tarjoaa monia erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Vierailijat voivat esimerkiksi sukeltaa Punaisellemerelle ja ihastella sen upeita koralliriuttoja ja monipuolista merielämää. Sukeltajat pääsevät tutustumaan esimerkiksi Dolphin housen, Carless reefin ja Abu Ramadanin kaltaisiin sukelluskohteisiin, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneille.

Lisäksi Hurghada on suosittu kohde erilaisten vesiurheilulajien, kuten vesihiihdon, purjelautailun, melonnan ja kalastuksen, harrastajille. Kaupungin edustalla levittäytyvä Punainenmeri tarjoaa optimaaliset olosuhteet näiden lajien harrastamiseen. Monet hotellit tarjoavat myös mahdollisuuden vuokrata välineitä tai osallistua vesiurheilukursseille, joten myös aloittelijat voivat nauttia näistä aktiviteeteista.

Luxoriin ja Kairoon päiväretkelle

Hurghada on myös erinomainen tukikohta päiväretkille lähiseudun upeisiin historiallisiin kaupunkeihin, kuten Luxoriin ja Kairoon. Luxor, jota usein kutsutaan myös nimellä muinainen Thebe, on yksi Egyptin tärkeimmistä arkeologisista kohteista. Kaupunki tarjoaa vierailijoilleen lukuisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Karnakin temppeli, Luxorin temppeli ja Kuninkaiden laakso.

Kairo, Egyptin pääkaupunki, on myös hyvin lähellä Hurghadaa ja vain lyhyen matkan päässä. Kairo tunnetaan maailmankuuluista pyramideistaan, erityisesti Gizan pyramidikentästä, joka sisältää Kheopsin pyramidin, Kefrenin pyramidin ja Mikerinoksen pyramidin. Vierailijat voivat myös käydä Tutankhamonin haudalla, joka löydettiin Intian hautakammioista vuonna 1922.

Hurghadasta Luxoriin tai Kairoon suuntaava päiväretki tarjoaa mahdollisuuden kokea Egyptin ikiaikaisen historian ja kulttuurin lumoa. Matka voi alkaa varhain aamulla ja jatkuu myöhään iltaan, joten vierailijat saavat mahdollisuuden nähdä monia nähtävyyksiä lyhyessä ajassa. Päiväretken aikana matkailijat pääsevät kokemaan kaupunkien kiireisen tunnelman ja oppimaan paikallisesta historiasta ammattitaitoisten opasten johdolla.

Historialliset nähtävyydet

Vaikka Hurghada on tunnettu paratiisimaisista rannoistaan ja upeista vesiurheilumahdollisuuksistaan, kaupungin ympärillä on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä, jotka tarjoavat vierailijoilleen ikimuistoisia kokemuksia.

Esimerkiksi noin 40 kilometrin päässä Hurghadasta sijaitsee upea Abu Simbelin temppelikompleksi. Tämä muinaisen Egyptin temppeli on yksi maan vaikuttavimmista nähtävyyksistä, ja se on saanut UNESCOn maailmanperintökohteen arvonimen. Temppelit rakennettiin kuningas Ramses II:n kunniaksi ja ne ovat tunnettuja massiivisista kuvapatsaistaan.

Toinen mielenkiintoinen vierailukohde on muinainen kaupunki Edfu, joka sijaitsee Niilin rannalla. Edfussa voi vierailla Horuksen temppelissä, joka on yksi parhaiten säilyneistä muinaisista Egyptin temppeleistä. Temppeli on omistettu Horus-jumalalle ja se valmistui noin 200 eaa.

Lisäksi vierailijat voivat tutustua lähiseudun Beduiini-kulttuuriin ja vierailla perinteisten Beduiini-kylissä. Voit esimerkiksi viettää päivän Beduiini-oppaan kanssa ja oppia heidän elämäntavoistaan ja perinteistään. Tällainen retki tarjoaa unohtumattoman mahdollisuuden oppia tuntemaan Egyptin paikallista kulttuuria ja tavata lämpimät ja vieraanvaraiset Beduiini-ihmiset.

Kaiken kaikkiaan Hurghada tarjoaa loistavan yhdistelmän upeita rantoja, vesiurheilumahdollisuuksia ja historiallisia nähtävyyksiä. Tämä Egyptin lomakohde houkuttelee rentoutumisesta ja aurinkoisista päivistä nauttivien matkailijoiden lisäksi myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneita vierailijoita.

Shoppailumahdollisuudet

Hurghada, Egyptin suosittu lomakohde Punaisenmeren rannikolla, tarjoaa matkailijoille monipuoliset shoppailumahdollisuudet. Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, markkinoita ja basaareja, joissa voi tehdä ostoksia ja löytää paikallisia käsitöitä.

Ostoskeskuksista suosituimpia ovat Hurghada Senzo Mall ja Dahar Mall, jotka tarjoavat laajan valikoiman vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa ja kodintarvikkeita. Näistä ostoskeskuksista löytyy myös monia kansainvälisiä merkkikauppoja, kuten H&M, Zara ja Mango.

Basaarien ja markkinoiden tunnelma on uniikki ja paikalliset kauppiaat tarjoavat matkailijoille laajan valikoiman perinteisiä egyptiläisiä tuotteita. Kaupiteltavina ovat muun muassa matot, korut, nahkatuotteet, mausteet ja paikalliset käsityöt. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi El-Dahar-basaari ja Hurghadan ydinkeskustassa sijaitseva Nour City Market.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Egyptissä on tapana tinkiä hintoja ja kauppiaat odottavatkin asiakkaiden tinkaavan. On hyvä neuvotella ja vertailla hintoja ennen lopullista ostospäätöstä.

Ruokakulttuuri ja ravintolat

Egyptissä matkailija pääsee nauttimaan herkullisista ja monipuolisista ruoista. Hurghada tarjoaa matkailijoille runsaasti erilaisia ravintoloita ja ruokapaikkoja, joissa voi maistella niin perinteisiä egyptiläisiä ruokia kuin kansainvälisiä herkkuja.

Perinteisiä egyptiläisiä ruokia, kuten kebabia, hummusta, ful medamesia ja pita-leipiä, löytyy monista paikallisista ravintoloista. Erittäin suosittu paikallinen ruoka on esimerkiksi kushari, joka on sekoitus riisiä, pastaa, linssikeittoa, kastiketta ja sipulia. Tämä kasvisruoka on erittäin edullinen ja taatusti täyttävä.

Hurghadan rantakadulla ja sen lähialueilla sijaitsee myös useita kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, venäläisiä, kiinalaisia ja japanilaisia ravintoloita. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi pastaa, sushi-annoksia tai perinteistä kiinalaista ruokaa.

Hurghadassa matkailija voi myös valita erilaisia ruokailumahdollisuuksia, kuten ruokabuffetin tai all inclusive -hotellin. Varsinkin all inclusive -hotellit tarjoavat monipuoliset ja herkulliset ateriat, joissa on tarjolla kansainvälisiä ruokia, paikallisia erikoisuuksia sekä runsas jälkiruokavalikoima. All inclusive -hotellit ovat erityisen suosittuja perheiden keskuudessa, koska niissä ruoka ja juoma sisältyvät lomahinnan hintaan.

All inclusive -hotellit

Hurghada on tunnettu erityisesti all inclusive -hotelleistaan, jotka tarjoavat matkailijoille täyden palvelun loman. All inclusive -hotellit sijaitsevat yleensä välittömästi Punaisenmeren rannalla ja niissä on usein oma yksityinen ranta-alue.

All inclusive -hotelleissa matkailija voi nauttia monipuolisista ravintoloista ja baareista, joista löytyy kansainvälisiä ruokia ja juomia. Usein hotellit tarjoavat myös erilaisia aktiviteetteja ja viihdettä, kuten uima-altaita, kylpylöitä, kuntokeskuksia, lasten kerhoja ja vesipuistoja.

All inclusive -hotelleissa on runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten huoneita, sviittejä ja huviloita. Huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on yleensä oma parveke tai terassi. Hotellin henkilökunta palvelee matkailijoita ympäri vuorokauden ja pyrkii tekemään lomasta mahdollisimman mukavan.

Monet matkailijat valitsevat all inclusive -hotellin Hurghadassa, koska se tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan rentoutua ja nauttia lomastaan. Hotellin tiloissa on kaikki tarvittava, joten matkailijan ei tarvitse lähteä hotellista mihinkään, ellei halua tutustua paikallisiin nähtävyyksiin tai aktiviteetteihin.