Kiina

Yleistä

Kiina on maailman väkirikkain maa ja yksi maailman vanhimmista sivilisaatioista. Se sijaitsee Itä-Aasiassa ja rajoittuu moniin maihin, kuten Venäjään, Mongoliaan, Kazakstaniin, Bhutaniin ja Myanmarin. Kiina tarjoaa matkailijoille upean mahdollisuuden tutustua sen rikkaaseen kulttuuriin, kiinalaiseen arkkitehtuuriin, perinteisiin seremonioihin ja värikkääseen ruokakulttuuriin.

Kiina on monipuolinen matkakohde, jossa on tarjolla niin moderneja kaupunkeja, kuten Shanghai ja Peking, kuin myös perinteisiä kyliä ja historiallisia monumentteja. Kiinan maantiede vaihtelee suuresti, ja matkailijat voivat nauttia upeista maisemista, kuten Kiinan muurista, Zhangjiajien kansallispuistosta ja Li-joen karstialueesta.

Kiinan matkailualalla on viime vuosina tapahtunut huomattavaa kehitystä, ja maa houkuttelee yhä enemmän turisteja ympäri maailmaa. Kiina on helppo maa matkustaa, sillä siellä on hyvin kehittynyt julkinen liikenneverkosto, johon kuuluvat lentokentät, junayhteydet ja bussit. Kiinassa on myös hyvä infrastruktuuri hotellien, ravintoloiden ja muiden matkailupalveluiden suhteen.

Kulttuurisesti Kiina on hyvin erilainen kuin länsimaat, joten matkailijoiden kannattaa olla tietoisia paikallisista tavoista ja perinteistä. Kiinalaiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä, ja vierailijoiden odotetaan kunnioittavan paikallista kulttuuria ja tapoja.

Kiinassa vallitsee monimutkainen talousjärjestelmä, joka on perinteisen maatalouden, teollisuuden ja palvelujen sekoitus. Maassa on paljon mahdollisuuksia ostoksille, ja matkailijat voivat ostaa kiinalaista teetä, silkkiä, koruja ja muita perinteisiä käsitöitä. Kiinassa on myös monia moderneja ostoskeskuksia ja tavarataloja, joista löytyy kansainvälisten merkkien tuotteita.

Kiina Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
1. Mikä on Kiinan pääkaupunki? Pääkaupunki on Peking.
2. Mikä on Kiinan valuutta? Valuutta on Kiinan juan (CNY).
3. Onko Kiinassa virallista kieltä? Kyllä, virallinen kieli on mandariinikiina.
4. Mikä on Kiinan väkiluku? Kiinassa asuu noin 1,4 miljardia ihmistä.
5. Mikä on Kiinan suurin uskonto? Eniten seuraajia on kiinalaisella kansanuskomuksella ja buddhalaisuudella.
6. Miten saan viisumin matkustaessani Kiinaan? Suomalaiset tarvitsevat viisumin matkustaessaan Kiinaan. Viisumin voi hankkia Kiinan suurlähetystöstä.
7. Onko Kiinassa hyttysiä? Kyllä, Kiinassa esiintyy hyttysiä. Kannattaa varautua hyttyskarkotteilla ja suojautua esimerkiksi pitkähihaisella pukeutumisella.
8. Mihin aikaan Kiinassa on paras matkustaa? Paras aika matkustaa Kiinaan on kevät- ja syyskuukaudet, eli maaliskuusta toukokuuhun ja syyskuusta marraskuuhun.
9. Minkä tyyppinen pistoke Kiinassa käytetään? Kiinassa käytetään A, C ja I tyyppisiä pistokkeita. Tarvitset adapterin, jos haluat käyttää omia sähkölaitteitasi Kiinassa.
10. Onko Kiinassa turvallista matkustaa? Kiinassa liikkuminen on yleisesti ottaen turvallista, mutta matkailijoita kehotetaan aina olemaan varovaisia ja noudattamaan paikallisia sääntöjä ja tapoja.
11. Onko Kiinassa juomaveden laatu hyvä? Juomaveden laatu vaihtelee alueittain. Suositeltavaa on juoda pullovettä tai keitettyä vettä.
12. Mikä on Kiinan perinteinen ruokakulttuuri? Kiinan perinteiselle ruokakulttuurille on tyypillistä monipuolisuus ja erilaiset ruuanlaittotekniikat, kuten höyrytys ja paistaminen.
13. Miten matkustan Kiinassa paikasta toiseen? Monissa suurissa kaupungeissa Kiinassa on hyvin kehittynyt julkinen liikenne, kuten metro ja bussit. Voit myös matkustaa junalla tai sisäisillä lennoilla.
14. Tarvitsenko rokotuksia matkustaessani Kiinaan? Ennen matkaa Kiinaan kannattaa tarkistaa ajantasaiset rokotussuositukset omasta terveyskeskuksesta tai matkailuklinikalta.
15. Onko Kiinassa tapana neuvotella hinnoista? Kiinassa neuvotellaan usein hinnoista, varsinkin pienemmissä myymälöissä ja toreilla. Isoissa kaupoissa ja tavarataloissa hinnat ovat yleensä kiinteät.
16. Mitä tuliaisia Kiinasta kannattaa ostaa? Kiinasta voi ostaa esimerkiksi silkkiä, teetä, kalligrafia- ja maalaustaidetta, Kiinan posliinia tai paikallisia makeisia.
17. Mitä Kiinassa kannattaa käydä katsomassa? Kiinassa kannattaa käydä esimerkiksi Kiinan muuri, Kielletty kaupunki, Terrakottasoturit sekä monet upeita luonnonmaisemia tarjoavat kansallispuistot.
18. Tarvitaanko Kiinassa matkavakuutus? Suositeltavaa on hankkia matkavakuutus ennen matkaa Kiinaan, koska se kattaa esimerkiksi sairaudet, tapaturmat ja matkatavaroiden vahingot.
19. Miten toimia Kiinan kanssa liiketoimintaa tehdessä? Kiinalaisessa liiketoimintakulttuurissa on omat erityispiirteensä, kuten hierarkkinen organisaatiokulttuuri ja keskittyminen henkilösuhteisiin. Kannattaa tutustua etikettiin ennen liiketoiminnan aloittamista.
20. Kuinka paljon tippiä annetaan Kiinassa? Yleensä Kiinassa ei anneta tippiä, mutta turistialueilla tai länsimaisissa hotelleissa voi olla tapana jättää pieni tippi.