Okinawa

Sijainti

Okinawa on japanilainen saariryhmä, joka sijaitsee itäisellä Käsivarteen meressä. Se koostuu noin 160 saaresta, joista suurimmat ovat Okinawa, Ishigaki, ja Miyako. Okinawa on myös Japanin eteläisin prefektuuri. Saariryhmä sijaitsee noin 400 kilometrin päässä Japanin pääsaaren etelärannikosta.

Okinawaa pidetään usein Japanin trooppisena paratiisina, sillä sen leuto ilmasto ja upea luonto houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Saarten kauniit rannat, turkoosi meri ja vehreät metsät tarjoavat upeita maisemia ja rentouttavia lomaelämyksiä.

Rantojen kauneus

Okinawan rannat ovat todellinen näkymä postikortista. Hieno valkoinen hiekka ja kirkas turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita nauttimaan auringosta ja rentoutumaan. Yksi Okinawan upeimmista rannoista on Emerald Beach, joka sijaitsee Okinawan pääsaarella. Tämä pitkä hiekkaranta tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden kokea aito rantaelämä parhaimmillaan.

Okinawalta löytyy myös monia muita upeita rantoja, kuten Manza Beach, joka on suosittu snorklauksen ja sukelluksen kohde. Tällä rannalla voit ihailla kauniita koralleja ja värikkäitä kaloja kristallinkirkkaassa vedessä. Monet rannat tarjoavat myös mahdollisuuden harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten surffausta, suppailua ja vesihiihtoa.

Sukellusparatiisi

Okinawa tunnetaan myös yhtenä maailman parhaista sukelluskohteista. Saarten ympärillä oleva meri on täynnä upeita sukelluskohdeita, kuten värikkäitä koralliriuttoja, hylkyjä ja erilaisia mereneläviä. Saariryhmän lämpimässä vedessä elää monia eksoottisia merilajeja, kuten mantaraitoja, merikilpikonnia ja erilaisia trooppisia kaloja.

Ishigaki-saari, joka kuuluu Okinawan saariryhmään, on erityisen suosittu sukellusparatiisi. Sen läheisyydessä sijaitsevat Miyako-saaret tarjoavat myös upeita sukellusmahdollisuuksia. Näissä kristallinkirkkaissa vesissä voit uppoutua värikkäiden koralliriuttojen maailmaan ja tutustua saarten upeaan merielämään.

Okinawan sukelluskoulut tarjoavat monenlaisia kursseja kaikentasoisille sukeltajille. Voit saada sukelluksen peruskurssin tai edistyneemmän kurssin, jossa pääset tutustumaan syvemmälle merenpohjaan. Voit myös osallistua järjestetyille sukellusretkille, jotka vievät sinut Okinawan upeimmille sukelluspaikoille.

Okinawa on ehdottomasti yksi Japanin upeimmista lomakohteista. Sen upeat rannat ja mahtavat sukellusmahdollisuudet houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Okinawa tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän luonnonkauneutta, kulttuuria ja seikkailua, joten se on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde matkaajille, jotka haluavat kokea jotain erilaista Japanin matkallaan.

Historialliset nähtävyydet

Okinawa, Japanin eteläisimmällä alueella sijaitseva saariryhmä, tarjoaa vierailijoilleen monia historiallisia nähtävyyksiä. Yksi tunnetuimmista kohteista on Shurijo-linna, joka toimi aikoinaan Okinawan kuninkaiden asuinpaikkana. Linna on Japanin historian suurin säilynyt puurakennus ja se on tunnustettu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Linna tarjoaa upean näkymän ympäröivään maisemaan ja sen komeissa saleissa voi tutustua Okinawan kuninkaalliseen elämään.

Toinen merkittävä historiallinen kohde Okinawalla on Churaumin temppeli, joka sijaitsee Naha-kaupungissa. Temppeli on yli 600 vuotta vanha ja se on omistettu valaistuneelle Buddhalle. Temppeli on kauniisti koristeltu ja sen pihalla voi ihailla upeita puutarhoja. Temppeli on myös tunnettu siitä, että se säilyttää arvokkaita okinawalaisia ​​esineitä ja taideaarteita.

Kolmas historiallinen nähtävyys Okinawalla on Kudakajima, pieni saari, joka sijaitsee Nishiharan alueella. Kudakajima on tunnettu erityisesti sen historiallisista raunioista, jotka ovat peräisin 1400-luvulta. Saarella sijaitsee myös Tagimmeta-temppeli, joka on yli 800 vuotta vanha. Saarelle pääsee lautalla, ja sen kauniit rannat ja kirkkaat vedet houkuttelevat myös auringonpalvojia ja vesiurheilun harrastajia.

Kulttuurikohteet

Okinawa on rikas kulttuuriperinnöstään ja tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua okinawalaiseen kulttuuriin monin eri tavoin. Yksi suosituimmista kohteista kulttuurin ystäville on Okinawan kansankulttuurikylä. Kylässä voi tutustua perinteiseen okinawalaiseen arkkitehtuuriin ja elämäntapaan. Siellä voi myös nähdä esityksiä perinteisistä tansseista ja musiikista sekä osallistua käsityöpajoihin, joissa voi oppia esimerkiksi valmistamaan perinteisiä kankaita tai saviastioita.

Toinen merkittävä kulttuurikohde Okinawalla on Tamaudun-mausoleumi, joka sijaitsee Gyokin alueella. Mausoleumi on okinawalainen kuninkaallinen hautausmaa, ja siellä sijaitsevat kuninkaiden ja kuningattarien haudat. Mausoleumissa voi tutustua okinawalaiseen hautausperinteeseen sekä ihailla kauniisti koristeltuja muistomerkkejä. Mausoleumi tarjoaa myös upean näkymän ympäröivään luontoon.

Kolmas kulttuurikohde Okinawalla on Okinawan taidemuseo, joka sijaitsee Naha-kaupungissa. Museo tarjoaa kattavan kokoelman okinawalaista taidetta, mukaan lukien perinteistä maalaustaidetta, keramiikkaa ja tekstiilejä. Museo on myös sitoutunut säilyttämään okinawalaisten taiteilijoiden perintöä ja järjestää säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät nykypäivän okinawalaista taidetta.

Aktiivinen vapaa-aika

Okinawa on myös suosittu kohde aktiivisesta vapaa-ajasta kiinnostuneille matkailijoille. Saariryhmä tarjoaa upeat puitteet vesilajeille, kuten sukellukselle ja snorklaukselle. Okinawan rannat ovat tunnettuja kirkkaista vesistään ja värikkäästä merenelämästään. Sukelluskohteita löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneille sukeltajille, ja näissä kirkkaissa vesissä voi nähdä esimerkiksi koralliriuttoja ja merikilpikonnia.

Okinawan luonto tarjoaa myös upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja patikointiin. Esimerkiksi Yanbaru Forestissa voi patikoida upeissa sademetsämaisemissa ja nähdä harvinaisia eläimiä ja kasveja. Okinawan erämaa tarjoaa myös mahdollisuuden kokea autenttinen saarelle kiipeäminen ja seikkailukokemus.

Lisäksi Okinawalla voi harrastaa golfia, sillä saarella on useita laadukkaita golfkenttiä. Kentät tarjoavat upeat näkymät merelle ja niillä voi nauttia pelaamisesta ainutlaatuisessa ympäristössä. Okinawalla järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia, kuten maratoneja, joihin voi osallistua tai tulla seuraamaan.

Shoppailumahdollisuudet

Okinawa on lomailijoiden unelmakohde, sillä siellä on paljon shoppailumahdollisuuksia. Alueella on useita ostoskeskuksia, toreja ja markkinoita, joista voi löytää niin perinteisiä käsityötuotteita kuin kansainvälisiä merkkiliikkeitäkin. Erityisen suosittuja ovat Okinawan tyyliin valmistetut tekstiilit, keramiikka ja koriste-esineet. Ryukyu-kangas on tunnettu perinteinen kangas, joka on valmistettu käsityönä ja jota voi ostaa esimerkiksi Kokusai Dōrin ostoskadulta Naha-kaupungissa. Täällä voi myös löytää paljon paikallisia herkkuja, kuten makeisia, vihanneksia ja mereneläviä. Okinawan muoti on myös suosittua, ja alueella on useita vaatekauppoja, joissa voi ostaa esimerkiksi paikallisia yukata-pukuja tai bingata (perinteiset Okinawan päärivinyylihousut) ja kauniita koruja. Ostosmahdollisuudet Okinawalla sopivat kaiken ikäisille ja jokaisen budjettiin.

Perinneruokien maut

Okinawan perinneruoat ovat ehdoton herkku kaikille ruoan ystäville. Alueen ruokakulttuuri on ainutlaatuinen ja eroaa suuresti muusta Japanista. Okinawalla on pitkä historia ja omat perinteensä ruoan valmistuksessa. Eräs tunnetuimmista Okinawan ruokalajeista on goya champuru, joka on paikallinen stir-fry-ruokalaji, joka sisältää mm. katkarapuja, munia ja okran. Toinen suosittu ruoka on taco riisillä, joka on alun perin peräisin Yhdysvaltojen miehitysajalta ja on sulattanut paikallisen ja länsimaisen ruokakulttuurin yhdeksi maukkaaksi ruokalajiksi. Shikuwasa on myös Okinawan erikoisuus; pieni ja raikas sitrushedelmä, joka tarjoillaan usein mehuna tai jälkiruokana. Okinawan ruoat ovat maukkaita, runsaita ja täynnä ravintoaineita. Ei ihme, että ne ovat saavuttaneet suosiota myös ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa.

Majoitusvaihtoehdot

Okinawa tarjoaa monipuoliset majoitusvaihtoehdot lomailijoille. Alueella on laaja valikoima hotelleja, lomakeskuksia, huoneistoja ja perinteisiä ryokaneja eli japanilaisia majataloja. Useimmat Okinawan hotelleista sijaitsevat rannan läheisyydessä ja tarjoavat upeat merinäköalat. Monissa hotelleissa on myös allasalue ja muita aktiviteetteja, kuten spa-hoidot, kuntosalit ja pääsy rantaan. Lomakeskukset ovat erityisen suosittuja perheiden keskuudessa, sillä niissä on yleensä myös lastenaktiviteetteja ja lapsiystävällisiä palveluita. Ryokanit puolestaan tarjoavat perinteisen japanilaisen majoituskokemuksen, johon kuuluu tatamimatot, futon-patjat ja japanilaiset kylpylät. Olitpa sitten etsimässä ylellisyyttä, perinteitä tai edullista majoitusta, Okinawalla löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun.