Yli 80 miljoonainen Saksa on Euroopan unionin suurin valtio.

Saksa on suomalaisille enemmän vierailukohde kuin turistikohde. Kauneinta seutua Saksassa on Reinin jokilaakso kymmenine linnoineen ja laajoine viiniviljelmineen. Saksaan suomalainen suuntaa yleensä omalla autolla. Merkittävimpiä kaupunkeja Saksassa ovat Berliini (pääkaupunki), Hampuri, Hannover, Frankfurt, Munchen ja Köln. Saksan tieverkko on hyvä ja siellä on helppo liikkua. Joskus automatkaaja voi jäädä tuntikausiksi kiinni ruuhkiin. Saksan pääteitä kannattaa välttää elokuussa juuri kesälomien alkaessa jolloin ruuhkat voivat olla jopa satojen kilometrien mittaisia.
Autobaanalla ajamiseen pitää asennoitua ihan toiselle tavalla kuin Suomen moottoriteillä. Nopeudet ja varsinkin nopeuserot ovat suuria ja liikenne pysähtelee yhtenään. Takaa tulevat pitää ottaa huomioon erityisesti: nopeusero ohittavaan autoon on helposti 100-150 km/h.
Kaupunkimatkaajalle Saksa tarjoaa hyvät suorat lentoyhteydet Suomesta ja kohtuuhintaiset hotellit ja täsmälliset ja hyvin järjestetyt palvelut. Saksassa on poikkeuksellisen paljon erinomaisia kaupunkiloma kohteita.
Tietoa Saksasta:
Virallinen kieli on saksa, joka kuuluu germaanisiin kieliin.
Yhdistyneen Saksan pääkaupunki on Berliini, aiemmin Länsi-Saksan pääkaupunki oli Bonn.
Väkiluku on vähän yli 80 miljoonaa (Ennen yhdistymistä: liittotasavalta 62 miljoonaa, DDR 18 miljoonaa).

Lue Berliinistä myös: matkakohde Berliini


Kommentit

Saksa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>