Pattaya

Pattayan sijainti

Pattaya sijaitsee Thaimaan itärannikolla noin 150 kilometriä Bangkokista etelään. Se on suosittu lomakohde etenkin turistien keskuudessa, ja sinne onkin helppo päästä niin maanteitse kuin lentoteitse. Pattaya on osa Chonburin provinssia, ja se sijaitsee Suomenlahden rannalla. Kaupunki on tunnettu vilkkaasta yöelämästään ja monipuolisista aktiviteeteistaan.

Pattayan rannat

Pattayalla on useita kauniita rantoja, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Tunnetuimpia rantoja ovat muun muassa Pattaya Beach ja Jomtien Beach. Pattaya Beach on kaupungin päärantaa ja se on erityisen suosittu nuoremman väestön keskuudessa. Ranta tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten aurinkotuoleja, ravintoloita ja vesilajeja.

Jomtien Beach puolestaan sijaitsee muutaman kilometrin päässä Pattaya Beachistä, ja se on hieman rauhallisempi vaihtoehto. Ranta on erityisen suosittu perheiden keskuudessa, ja sieltä löytyy myös monia hotelleja ja loma-asuntoja. Molemmilla rannoilla on mahdollista nauttia auringosta ja uida kirkkaissa vesissä.

Kulttuurikohteet Pattayassa

Vaikka Pattaya tunnetaankin ennen kaikkea aktiivisesta yöelämästään, kaupungissa on myös paljon kulttuurikohteita, jotka tarjoavat mielenkiintoista nähtävää matkailijoille. Yksi näistä kohteista on Sanctuary of Truth, joka on ainutlaatuinen puisiin veistoksiin keskittyvä temppeli. Temppeli on valtava ja sen veistokset kuvaavat erilaisia uskonnollisia tarinoita ja myyttejä.

Toinen kiinnostava kulttuurikohde on Nong Noochin trooppinen puutarha. Puutarha on valtava ja sieltä löytyy runsaasti erilaisia kasvi- ja kukkalajeja. Puutarha tarjoaa myös esityksiä, joissa esitellään thailaista kulttuuria ja perinteisiä tansseja. Täällä matkailijat voivat tutustua Thaimaan luontoon ja kulttuuriin.

Lisäksi Pattayasta löytyy useita temppeleitä, kuten Big Buddha -temppeli ja Wat Phra Khao Yai eli Temple of the Big Buddha. Nämä temppelit ovat tärkeitä uskonnollisia kohteita paikallisille asukkaille, ja matkailijat voivat vierailla niissä oppiakseen lisää thaimaalaisesta buddhalaisuudesta.

Kaiken kaikkiaan Pattaya tarjoaa monipuolisia lomaelämyksiä niin kauniiden rantojensa kuin kulttuurikohteidensa ansiosta. Matkailijat voivat nauttia aurinkoisista päivistä rannalla, tutustua paikalliseen kulttuuriin ja aktiviteetteihin sekä nauttia vilkkaasta ja värikkäästä yöelämästä. Pattaya on kohde, joka sopii monenlaisille matkailijoille ja tarjoaa unohtumattomia kokemuksia Thaimaan lomalla.


Thaimaan lomakohteet: Pattaya

Thaimaan lomakohteet

Pattaya

Aktiviteetit Pattayassa

Pattaya sijaitsee Thaimaassa ja on yksi maan suosituimmista lomakohteista. Kaupungissa on monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Yksi suosituimmista aktiviteeteista Pattayassa on ehdottomasti rannalla rentoutuminen ja vesiurheilu. Kaupungin rannat tarjoavat upeat puitteet auringonpalvontaan ja meren aaltojen äärellä rentoutumiseen.

Lisäksi Pattayassa voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten snorklausta, sukellusta, vesiskootterilla ajelua ja purjelautailua. Merenalainen maailma on vaikuttava ja tarjoaa upeita kokemuksia sukeltajille ja snorklaajille. Vesiurheilulajien vuokraamot ja koulutuskeskukset tarjoavat mahdollisuuden kokea unohtumattomia seikkailuja merellä.

Ravintolat Pattayassa

Pattaya on tunnettu myös erinomaisesta ruokakulttuuristaan, ja kaupungissa on lukuisia ravintoloita tarjoamassa herkullisia thaimaalaisia ruokia. Thaimaalainen keittiö tunnetaan mausteisista mauistaan ja raikkaista raaka-aineistaan. Pattayassa voi nauttia esimerkiksi perinteisistä Pad Thai -noodleista, mausteisista curry-ruoista ja tuoreista merenelävistä valmistetuista herkuista.

Ravintoloita löytyy jokaiseen makuun ja budjettiin. Kaupungissa on tarjolla sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokapaikkoja. Lisäksi Pattayassa toimii monia katuruokakojuja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja edullisesti. Ruoka on tärkeä osa thaimaalaista kulttuuria, ja Pattayan ravintolat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua thaimaalaiseen makumaailmaan.

Shoppailumahdollisuudet Pattayassa

Pattaya tarjoaa myös loistavat shoppailumahdollisuudet. Kaupungissa on lukuisia markkinoita, tavarataloja ja ostoskeskuksia, joista voi löytää kaikkea muotivaatteista ja elektroniikasta aitoihin thaimaalaisiin käsitöihin ja matkamuistoihin. Suositut shoppailukohteet kuten Central Festival Pattaya Beach ja Royal Garden Plaza tarjoavat laajan valikoiman kansainvälisten merkkien liikkeitä sekä paikallisia brändejä.

Pattayan markkinoilla voi kokea aidon thaimaalaisen ostoselämyksen ja tehdä edullisia löytöjä. Teepuun markkinat ja Thepprasit Night Market ovat suosittuja kohteita matkailijoiden keskuudessa. Näillä markkinoilla voi ostaa paikallisia tuotteita, kuten vaatteita, asusteita, käsitöitä ja matkamuistoja. Shoppailumahdollisuuksia Pattayassa riittää jokaiseen makuun ja budjettiin.


Pattayan yöelämä

Pattaya on tunnettu vilkkaasta ja värikkäästä yöelämästään, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Kaupungin monipuolinen tarjonta pitää huolen siitä, että jokaiselle löytyy jotain mielenkiintoista. Pattayassa voi nauttia baarien, klubbien ja diskojen tunnelmasta sekä seurata huikeita show-esityksiä.

Kaupungin tunnetuin yöelämän osa-alue on Walking Street, joka on täynnä baareja, ravintoloita ja klubeja. Walking Streetin tunnelma on aivan omaa luokkaansa, kun valot ja musiikki täyttävät kadun varrella olevat ravintolat ja baarit. Paikallisten ravintoloiden lisäksi tarjolla on myös kansainvälisiä ruokapaikkoja, joista voi valita oman makunsa mukaan.

Pattayan yöelämä tarjoaa myös paljon viihdyttäviä show-esityksiä, joista tunnetuin lienee Tiffany’s Show. Tämä legendaarinen transsukupuolisten show on ollut toiminnassa jo yli 40 vuoden ajan ja se vetää edelleen suuren määrän katsojia joka ilta. Esitysten laatu on taattua luokkaa ja lavalla nähdään upeita pukuja ja ammattitaitoisia esiintyjiä.

Lähialueen nähtävyydet

Vaikka Pattaya tunnetaankin ensisijaisesti yöelämästään, kaupunki tarjoaa myös paljon nähtävää päiväsaikaan. Lähialueen upeat rannat houkuttelevat auringonpalvojia ja vesiurheilun harrastajia. Jomtien Beach ja Dongtan Beach ovat suosittuja paikkoja rentoutua auringon alla ja nauttia Thaimaan kauniista maisemista.

Lisäksi Pattayassa sijaitsee monia kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Nong Noochin trooppinen puutarha. Tämä yli 500 hehtaarin kokoinen puutarha on täynnä upeita kasveja ja kukkia, ja siellä voi myös seurata perinteisiä thaimaalaisia tanssi- ja musiikkiesityksiä. Toisena suosittuna nähtävyytenä voidaan mainita Sanctuary of Truth, joka on puusta rakennettu temppeli, joka kuvaa ihmiskunnan tietämystä, viisautta ja henkistä olemusta.

Pattayasta käsin on myös helppo tehdä päiväretkiä lähialueen kohteisiin, kuten Koh Lanin saarelle. Saarella voi nauttia upeista rannoista, snorklata kristallinkirkkaassa vedessä ja rentoutua trooppisessa ympäristössä.

Pattayan hotellit

Pattayassa on laaja valikoima erilaisia hotelleja, jotka sopivat eri budjetteihin. Kaupungista löytyy niin edullisia majataloja kuin luksushotellejakin. Suurin osa hotelleista sijaitsee lähellä rantaa ja Pattayan keskustaa, joten ne ovat hyvien palveluiden ja nähtävyyksien läheisyydessä.

Jotkut suositellut hotellit Pattayassa ovat esimerkiksi Hilton Pattaya, joka tarjoaa upeat näkymät merelle, sekä Avani Pattaya Resort, jossa voi rentoutua allasalueella kaupungin vilinän keskellä. Myös edullisempia vaihtoehtoja löytyy runsaasti, kuten Ibis Pattaya, joka tarjoaa hyvät perusmukavuudet ja sijaitsee kätevästi lähellä ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita.

Kaikkia hotelleja yhdistää kuitenkin Pattayan ystävällinen palvelu, hyvä ruoka ja keskeinen sijainti. Valinnanvaraa löytyy jokaiselle matkailijalle ja hintaluokasta riippumatta. Hotelleihin kannattaa tutustua etukäteen ja varata majoitus hyvissä ajoin, varsinkin sesonkiaikana kaupunki voi olla hyvin suosittu matkailijoiden keskuudessa.