Taiwanin Parhaat Rantakohteet

Taroko Gorge

Taroko Gorge on yksi Taiwanese upeimmista luontokohteista, joka sijaitsee Hualienin läänissä saaren itärannikolla. Taroko Gorge on kallioseinämien reunustama laakso, jossa virtaa Liwu-joki. Alue tarjoaa upeat maisemat ja erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja patikointiin.

Taroko Gorge on suosittu kohde luontoharrastajille ja valokuvaajille. Alueen maisemat ovat upeita, ja näköalapaikoilta voi ihailla korkeita kallioseinämiä ja syviä rotkoja. Monet patikointireitit lähtevät Taroko Gorgesta, ja niitä on eri pituisia ja vaikeustasoisia. On mahdollista vaeltaa rotkojen pohjalla tai kiivetä korkeammille näköalapaikoille.

Taroko Gorgessa on myös useita nähtävyyksiä, kuten Baiyang-vesiputous, jossa voi kävellä vesiputouksen taakse. Shakadangin kävelypolku tarjoaa upeat näkymät puhdasvetisen joen varrella. Alueella sijaitsee myös useita temppeleitä, kuten Swallow Grotto -temppeli ja Ci’enin temppeli, jossa on Tarokon kansallispuiston pääportti.

Taroko Gorgeen voi tutustua myös kiertoajelun tai bussikierroksen avulla. Monet matkanjärjestäjät tarjoavat valmiita retkipaketteja, jotka sisältävät kuljetuksen ja oppaan. Alueella on myös hotelleja ja majataloja, joten voit yöpyä Taroko Gorgeta ympäröivässä kauniissa luonnossa.

Kenting Beach

Kenting on Taiwanin eteläisin alue, joka tunnetaan upeista rannoistaan. Kentingin hiekkarannat houkuttelevat niin paikallisia kuin ulkomaisiakin turisteja. Alueella on useita rantoja, joista suosituimpia ovat Baisha-ranta, Nanwan-ranta ja Jialeshui-ranta.

Kentingin rannoille voi rentoutua ja ottaa aurinkoa, mutta alue tarjoaa myös monia vesiurheilumahdollisuuksia. Rannoilta löytyy vuokraamoja, joista voi vuokrata surffilautoja, SUP-lautoja ja snorklausvarusteita. Alueella järjestetään myös sukellusretkiä ja kalastusretkiä. Kenting löytyy myös maailmanluokan sukelluskohde-sivustoluetteloista. Oikeutetusti.

Kentingin kansallispuisto on myös vierailun arvoinen. Alueella on monia kävelyreittejä ja polkuja, joten voit tutkia alueen upeaa luontoa kävellen tai pyöräillen. Kansallispuistossa sijaitsee myös Elanco-rakennus, joka on entinen katolinen koulu. Rakennuksen sisätiloissa on näyttelyitä, joissa esitellään Kentingin alueen historiaa ja kulttuuria.

Kentingin alueella on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joten ruoka ja juoma eivät ole ongelma. Voit nauttia tuoreista merenelävistä, paikallisista herkuista ja kansainvälisistä ruokavaihtoehdoista. Kentingin yöelämä on myös vilkasta, joten voit valita yökerhoja, baareja tai karaoke-baareja.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake on yksi Taiwanin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja suosittu kohde sekä paikallisten että ulkomaalaisten turistien keskuudessa. Sun Moon Lake sijaitsee Keski-Taiwanissa ja on saanut nimensä sen muodon mukaan, joka muistuttaa auringon ja kuun yhdistelmää.

Sun Moon Lake tarjoaa upeita maisemia ja rauhallisen ympäristön luontorauhaan. Voit rentoutua järven rannalla, ottaa veneretken tai vuokrata polkupyörän ja kiertää järven ympäri. Voit myös osallistua patikointiin tai vuorikiipeilyyn ympäröivillä kukkuloilla.

Sun Moon Lake on myös kulttuurinen ja hengellinen keskus. Alueella on useita temppeleitä ja pyhäkköjä, kuten Wenwun temppeli ja Xuanzangin temppeli. Voit tutustua buddhalaisiin rituaaleihin ja ihailla temppeleiden kauniita koristeita. Alueella järjestetään myös perinteisiä seremonioita ja festivaaleja.

Sun Moon Lake tarjoaa myös useita retkikohteita, kuten Formosan Aboriginal Culture Village, jossa voit oppia taiwanilaisista alkuperäiskansoista ja niiden perinteistä. Voit myös vierailla järven läheisyydessä sijaitsevissa tehtaissa, kuten Wenwun tehtaassa, jossa voit nähdä paikallisten käsityöläisten työskentelyä.

Sun Moon Lakelta löytyy myös monia hotelleja ja lomakeskuksia, joten voit viettää yösi järven kauniissa ympäristössä. Alueella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia paikallisista erikoisuuksista ja kansainvälisistä ruokavaihtoehdoista.

Kaikki nämä rantakohteet tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuksia nauttia taiwanilaisesta luonnosta ja kulttuurista. Riippumatta siitä, oletko patikoija, rantalomailija tai kulttuurimatkailija, Taiwanin rantakohteet tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia unohtumattomaan matkaan.

Penghu Islands

Penghu Islands sijaitsee lounaisrannikolla Taiwanin. Se koostuu useista pienistä saarista ja on tunnettu upeista hiekkarannoistaan ja kirkkaasta vedestään. Saarten välillä voi liikkua lauttojen avulla, ja tämä tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutkia useita eri rantoja. Penghun saaret sopivat erinomaisesti rentouttavaan rantalomailuun tai vesiaktiviteetteihin, kuten snorklaamiseen ja purjelautailuun. Saarella on myös mahdollista ihailla kauniita auringonlaskuja ja nauttia paikallisesta herkullisesta mereneläväruoasta.

Yksi suosituimmista rannoista on Baisha Beach, josta löytyy valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä. Ranta on myös erittäin suosittu surffaajien keskuudessa. Baisha Beachin läheisyydessä sijaitsee myös Baisha Visitor Center, josta voi saada lisätietoa saaren luonnon kauneudesta ja paikallisesta kulttuurista.

Toinen upea ranta Penghun saarilla on Shanshui Beach, jossa voi rentoutua ja nauttia auringosta ja merestä. Ranta on tunnettu myös katsella delfiinejä, ja matkailijat voivat järjestää veneretkiä, joiden aikana delfiinejä voi nähdä läheltä. Matkaohjelmaan kannattaa myös lisätä Mudou Island, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tehdä veneretken ja ihailla saaren luontoa ja upeita rantoja.

Jiufen Old Street

Jiufen Old Street on vanha kaupunginosa Taiwanin pohjoisosassa. Se sijaitsee vuoristossa ja tarjoaa upean panoraamanäkymän merelle. Vanhan kaupungin kapeat kadut, perinteiset kiinalaiset talot ja lukuisat kaupat ja ravintolat tekevät siitä suositun matkakohteen.

Jiufen Old Street tunnetaan myös nimellä ”Sateisen kaupungin” ja uskotaan olevan inspiraationa Hayao Miyazakin suosittuun animaatioelokuvaan ”Henkien kätkemä”. Kaupungin kaduilla voi maistella paikallisia herkkuja, kuten nuudelikeittoja, paistettuja dumplingeja ja pehmyjä matcha-jäätelöä. Lisäksi löytyy monia pieniä kauppoja, jotka tarjoavat perinteisiä käsitöitä, teetä ja muita matkamuistoja.

Jiufen Old Streetin erityinen tunnelma lumoaa matkailijat, kun he kävelevät kaupungin sokkeloisilla kaduilla ja jäänevät kahviloihin tai teehuoneisiin nauttimaan teen tai kahvin kanssa. Kaupungilla on myös useita temppeleitä, kuten Chaoyinin temppeli ja Bao’an temppeli, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista.

Green Bay

Green Bay on kaunis ranta Hualienin maakunnassa Taiwanin itärannikolla. Ranta on tunnettu upeista maisemistaan, kirkkaasta vedestään ja hienosta hiekastaan. Se sopii täydellisesti rentouttavaan rantalomailuun tai romanttiseen kävelyyn auringonlaskun aikaan. Rannalta löytyy myös muutamia rantabaareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia virvokkeita ja paikallisia herkkuja.

Green Baylle on helppo päästä, ja siellä on hyvät mahdollisuudet nauttia erilaisista vesiaktiviteeteista, kuten uimisesta, snorklaamisesta ja sukelluksesta. Ranta tarjoaa myös upeat mahdollisuudet valokuvaukseen ja retkeilyyn. Lisäksi lähellä sijaitsee Taroko Gorge, joka on yksi Taiwanin upeimmista luonnonihmeistä ja tarjoaa

Longdong Bay

Longdong Bay sijaitsee Taiwanin itärannikolla ja on erittäin suosittu kohde surffaajien keskuudessa. Ranta tarjoaa upeita aaltoja ja runsaasti tilaa niiden nauttimiseen. Longdong Bay on myös tunnettu valtavasta koralliriuttastaan, joka houkuttelee snorklaajia ja sukeltajia ympäri maailmaa.

Rannalla on useita surffikouluja, jotka tarjoavat sekä aloittelijoille että kokeneemmille surffaajille opetusta ja välineitä. Voit vuokrata surffilaudan tai osallistua tunteihin, joissa opetetaan oikea tekniikka ja turvallisuusasiat. Longdong Bayn alueella on myös muita aktiviteetteja, kuten kiipeilyseinä, patikointipolkuja ja melontaa.

Rannan ympäristö on kaunis ja luonnonläheinen, ja siellä on mahdollisuus tutustua myös läheiseen luonnonsuojelualueeseen. Voit vaeltaa merenrantakallioilla ja ihailla upeita näkymiä tai nauttia piknikistä rannalla. Longdong Bay on erityisen suosittu paikka auringonlaskujen ihailuun, kun ranta näyttää maagisen kauniilta auringon värjääntyessä taivaanrannan eri sävyihin.

Fulong Beach

Fulong Beach on yksi Taiwanin suosituimmista rantakohteista, erityisesti kesäisin. Ranta sijaitsee itärannikolla ja tarjoaa hienoa hiekkaa sekä turkoosia vettä. Fulong Beachilla voit nauttia aurinkoisesta päivästä rantatuolissa tai osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten surffaukseen tai vesihiihtoon.

Fulong Beach on myös tunnettu vuosittaisesta Sandskulptuurifestivaalistaan, jossa hiekkataiteilijat ympäri maailmaa luovat upeita veistoksia hiekasta. Festivaali on suosittu tapahtuma, joka houkuttelee runsaasti kävijöitä. Rannan ympäristöstä löytyy myös useita ravintoloita ja kauppoja, joissa voit nauttia herkullista ruokaa tai ostaa matkamuistoja.

Fulong Beachilta on myös helppo pääsy läheiseen Yanliao Fish Harboriin, jossa kannattaa vierailla. Harborilla voit tutustua kalastajakulttuuriin ja ostaa tuoreita mereneläviä suoraan paikallisilta kalastajilta. Jos olet kiinnostunut historiasta, voit myös vierailla lähellä sijaitsevassa Fulongin linnoituksessa, joka oli aiemmin tärkeä puolustusrakennelma.

Sanxiantai Beach

Sanxiantai Beach on kaunis kohde, joka sijaitsee Taiwanin itärannikolla. Ranta on erityisen tunnettu kolmesta suuresta kalliosta, jotka muodostavat mielenkiintoisen nähtävyyden. Kallioiden muotoilla uskotaan olevan uskonnollista merkitystä, ja ne ovatkin saaneet nimensä ”kolme jumalaa” mukaan.

Sanxiantai Beach tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden rentoutua rauhallisessa ympäristössä. Ranta on suosittu kävelijöiden keskuudessa, jotka nauttivat pitkistä kävelyretkistä hiekkarannalla ja kallioilla. Sanxiantai Beach on myös suosittu paikka auringonlaskujen katseluun, jolloin voit ihailla upeita värejä horisontissa.

Rannalla on useita piknikpöytiä ja grillauspaikkoja, joten voit nauttia mukavan retken ystävien tai perheen kanssa. Voit myös tutustua lähellä sijaitsevaan Sanxiantai-temppeliin, joka on rakennettu kallioiden päälle ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan.

Taiwanin rantakohteet tarjoavat upeita maisemia, aktiviteetteja ja mahdollisuuden rentoutumiseen. Longdong Bay, Fulong Beach ja Sanxiantai Beach ovat vain muutamia esimerkkejä upeista kohteista, joissa voit nauttia auringosta ja merestä Taiwanin matkallasi.