Qatar

Yleistä

Qatar on Persianlahden itärannikolla sijaitseva maa Lähi-idässä. Se on tunnettu rikkauksistaan, modernista arkkitehtuuristaan ja vieraanvaraisuudestaan. Qatar on yksi maailman rikkaimmista maista ja sen talous perustuu pääasiassa öljy- ja kaasuteollisuuteen.

Dohan pääkaupunki on Qatarien kulttuurin ja talouden keskus. Sieltä löytyvät maan parhaat hotellit, ravintolat, ostoskeskukset ja kulttuurikohteet. Qatarin vuoristoalueet ja rannikot tarjoavat upeita maisemia sekä monia ulkoilumahdollisuuksia.

Qatar on myös tunnettu jalkapallosta ja siellä järjestettiin vuoden 2022 FIFA World Cup. Maan urheilukeskuksissa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten golfia, tennisä, ratsastusta, uintia ja purjehdusta. Qatarien kulttuuriin kuuluu myös kamelikisat, joita järjestetään säännöllisesti.

Kuvaus

Qatar on modernin ja perinteisen yhdistelmä, jossa vanhat arabialaiset perinteet kohtaavat futuristisen arkkitehtuurin. Dohan kaupunki on täynnä moderneja pilvenpiirtäjiä, mutta vanhasta Dohan Souq Waqif -markkinasta löydät perinteisiä arabialaisia ​​tuotteita ja ravintoloita.

Qatarin rannikkoalueet tarjoavat upeita hiekkarantoja, joiden edessä kirkas turkoosi merivesi houkuttelee uimaan. Voit myös osallistua vesiurheilulajeihin, kuten purjelautailuun, snorklaukseen ja vesihiihtoon.

Maan sisäosat tarjoavat upeita vuoristoisia maisemia sekä aavikon avaruutta. Jos haluat kokea perinteisen arabialaisen tunnelman, voit osallistua kamelisafarille aavikolla tai yöpyä beduiiniteltassa ja nauttia perinteisestä arabialaisesta ruuasta ja musiikista.

Historia

Qatarin historia juontaa juurensa tuhansien vuosien taakse. Alkuperäiset asukkaat olivat beduiinit ja kalastajat, jotka harjoittivat kauppaa niemimaan ja Intian valtameren välillä. Islamin tulo alueelle toi uuden uskonnon ja arabimuslimien vaikutuksen.

1500-luvulta lähtien Qatar oli osa Ottomaanien valtakuntaa, joka hallitsi aluetta aina 1800-luvulle saakka. Sen jälkeen Qatar kuului Brittiläisen imperiumiin ja siitä tuli brittien protektoraatti vuonna 1916. Qatar sai itsenäisyytensä vasta vuonna 1971.

Nykyään Qatar on itsenäinen emiirikunta, jota hallitsee emiiri Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani. Maan talous perustuu öljy- ja kaasuteollisuuteen, mutta Qatarien hallitus on myös panostanut vahvasti matkailun kehittämiseen ja monipuolistamiseen.

Liikkuminen

Qatarissa on hyvä julkinen liikennejärjestelmä, johon kuuluvat bussit ja taksi. Dohan kaupungissa on myös metro, joka helpottaa liikkumista eri puolilla kaupunkia.

Bussit ovat edullinen ja kätevä tapa matkustaa Dohan sisällä ja sen ulkopuolella, kun taas taksi on hyvä vaihtoehto pidemmille matkoille tai kun haluaa matkustaa mukavasti ja nopeasti. Taksit Dohassa ovat yleensä helppoja saada ja niiden hinnat ovat kohtuullisia.

Dohassa on myös kävelyalueita ja pyöräteitä, jotka soveltuvat hyvin kävelyyn tai pyöräilyyn lyhyiden matkojen tekemiseen.

Kansainvälisiä lennot saapuvat Hamadin kansainväliselle lentokentälle, josta Dohan keskustaan on helppo päästä. Qatar Airways on Qatarin kansallinen lentoyhtiö ja se tarjoaa suoria lentoja useisiin kohteisiin ympäri maailmaa.

Ruoka ja juoma

Qatarin ruokakulttuuri on voimakkaasti arabialaisvaikutteinen, mutta siinä on myös mausteita ja makuja muualta Lähi-idästä. Qatarissa ruokaa nautitaan yleensä yhdessä ja se on tärkeä osa perheen ja ystävien yhdessäoloa.

Suositeltavia paikallisia ruokia ovat muun muassa machbous, joka on mausteinen riisiruoka, ja majbous, joka on lammasliharuoka. Kuwaitin naapurimaana Qatarissa on myös saatavilla useita arabialaisia ​​ruokia, kuten hummusta, falafelia ja erilaisia ​​kabapruokia.

Qatarissa on myös monia kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokavaihtoehtoja, kuten kiinalaista, intialaista, japanilaista ja italialaista ruokaa.

Juomakulttuuri Qatarissa on tiiviisti sidoksissa islamilaiseen kulttuuriin, joten alkoholin saatavuus voi olla rajoitettua. Kuitenkin hotelleissa ja ulkomaisten vaikutteiden alueilla on saatavilla alkoholijuomia, mutta niitä ei yleensä myydä julkisesti.

Lasten kanssa matkustaminen

Qatar on erinomainen matkakohde myös lasten kanssa. Maassa on useita perheystävällisiä hotelleja ja aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille lapsille.

Esimerkiksi Dohassa on useita teemapuistoja ja vesipuistoja, joissa lapset voivat viettää hauskaa aikaa. Museot, kuten Museum of Islamic Art ja National Museum of Qatar, tarjoavat myös lapsille opettavaista ja viihdyttävää sisältöä.

Rantaelämä ja vesiurheilumahdollisuudet tarjoavat myös paljon hauskaa lasten kanssa matkustaville. Monet hotellit tarjoavat myös lastenklubeja ja animaatio-ohjelmia, jotka pitävät lapset viihdytettyinä loman aikana.

Yleisesti ottaen Qatar on turvallinen maa matkustaa lasten kanssa, ja paikalliset ovat yleensä hyvin ystävällistä ja vieraanvaraista.

Hintataso

Qatarin hintataso on yleisesti ottaen korkeampi kuin monissa muissa Lähi-idän maissa. Hinnat voivat vaihdella suuresti riippuen siitä, minkä tyyppisistä palveluista ja tuotteista on kyse.

Hotellien hinnat Qatarissa voivat vaihdella huomattavasti, mutta yleisesti ottaen ne ovat korkeampia kuin monissa muissa maissa. Ravintoloiden hinnat ovat myös hieman korkeampia, mutta useimmissa paikoissa ruoka on edelleen suhteellisen edullista.

Julkinen liikenne Qatarissa on yleensä kohtuuhintaista, mutta taksihinnat voivat nousta korkeaksi, varsinkin pidemmillä matkoilla.

Joukkoliikenne, taksit ja hotellit voivat olla suuria menoeräjä, mutta paikalliset markkinat ja Souq Waqif -markkinapaikka tarjoavat monia edullisia vaihtoehtoja matkamuistoille ja paikallisille tuotteille.

Oleellista Qatarissa on myös pitää mielessä Ramadan-kuukausi, jolloin monet ravintolat ja kaupat voivat olla suljettuna päivällä.

Qatar Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)
Qatar UKK Lista

Kysymys Vastaus
Mikä on Qatarin pääkaupunki? Doha
Mikä on Qatarin virallinen kieli? Arabia
Mikä on Qatarin valuutta? Qatarin rial
Tarvitaanko Qatarissa viisumia? Kyllä, useimmat maat tarvitsevat viisumin Qatarissa vieraillessaan.
Milloin on paras aika vierailla Qatarissa? Paras aika vierailla on syyskuusta toukokuuhun, kun kesän äärimmäisen kuumat lämpötilat eivät ole läsnä.
Onko Qatar turvallinen matkakohde? Kyllä, Qatar on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde.
Mikä on Qatarin paikallinen aika? Qatarin aika on GMT +3.
Tarvitaanko Qatarissa muuntaja sähkölaitteille? Kyllä, Qatarissa käytetään 240 voltin jännitettä ja brittiläistä virtapistoketta.
Onko juomavesi juomakelpoista Qatarissa? Kyllä, juomavesi on yleensä juomakelpoista Qatarissa, mutta monet turistit suosivat pullotettua vettä.
Onko Qatarissa hyttysiä? Kyllä, Qatarissa voi olla hyttysiä, erityisesti kosteampina kuukausina. On suositeltavaa käyttää hyönteiskarkotteita.
Tarvitseeko Qatarissa käyttää peittävää pukeutumista? Kyllä, qatarilaiset odottavat, että vierailijat kunnioittavat paikallisia tapoja ja pukeutuvat peittävästi erityisesti julkisilla paikoilla.
Onko alkoholin juominen sallittua Qatarissa? Alkoholi on sallittua vain tietyissä hotelleissa ja klubitaloissa, joilla on virallinen lupa.
Voiko Qatarissa käyttää kansainvälistä ajokorttia? Kyllä, kansainvälinen ajokortti on hyväksytty Qatarissa, mutta se tulee yleensä yhdistää alkuperäiseen ajokorttiin.
Mitä ovat Qatarin tärkeimmät matkailunähtävyydet? Joitain tärkeitä matkailunähtävyyksiä Qatarissa ovat The Pearl Qatar, Katara Cultural Village, Souq Waqif ja Museum of Islamic Art.
Mitä perinteisiä ruokia Qatarissa tulisi maistaa? Joitain tunnettuja perinteisiä ruokia Qatarissa ovat machbous (paistettu riisi lihan tai kalan kanssa), harees (porsaanlihasta tai kanasta valmistettu paksu lihapuuro), ja thareed (leipään kastettu lihakeitto).
Millaisia ostosmahdollisuuksia Qatar tarjoaa? Qatar tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia, kuten suuria ostoskeskuksia, perinteisiä basaareja ja ylellisiä kauppakeskuksia, kuten Villaggio Mall ja Doha Festival City.
Millainen on Qatarin ilmasto? Qatarissa on subtrooppinen aavikkoklimaatti, jossa on erittäin kuumat kesät ja leudot talvet. Kesäisin lämpötilat voivat nousta jopa 50 asteeseen, kun taas talvisin ne voivat laskea alle 15 asteen.
Mitä ulkoilma-aktiviteetteja Qatar tarjoaa? Qatar tarjoaa monia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten hiekkadyynien autolla ajoa, kameliratsastusta, snorklausta ja veneilyä.
Onko Qatarissa hyvä julkinen liikenne? Kyllä, Qatarissa on kehittynyt julkinen liikennejärjestelmä, joka sisältää linja-autoja, takseja ja metron, joka palvelee Dohaa ja sen ympäryskuntia.
Mitä matkamuistoja kannattaa ostaa Qatarista? Joitain suosittuja matkamuistoja Qatarista ovat kauniisti koristellut dromedaarit, Arabian kahvia ja mausteita, hiekkaa lasiin suljettuina esineinä sekä perinteisiä arabialaisia ​​tekstiilejä ja koruja.