Filippiinit on tunnettu kauniista rannoistaan, kirkkaasta turkoosista merestä ja eksoottisesta luonnostaan. Mutta myös kaupunkielämä Manilassa tarjoaa matkailijoille monipuolisia aktiviteetteja. Yksi suosituimmista aktiviteeteista Manilassa on ostosten tekeminen sen lukuisissa ostoskeskuksissa.

Manilan ostoskeskukset tarjoavat kävijöilleen laajan valikoiman erilaisia tuotteita aina paikallisista käsityötuotteista kansainvälisiin brändivaatteisiin. Yksi suosituimmista ostoskeskuksista on Makati Cityssä sijaitseva Ayala Center, joka koostuu useista eri rakennuksista, joissa löytyy kaikkea huippumuodista ravintoloihin ja elokuvateattereihin. Robinsons Galleria ja SM Megamall ovat myös suosittuja ostoskeskuksia, joista löytyy kaikenlaista muodin ystävälle elektroniikkaan ja ruokaan.

Manilan ostoskeskuksissa on myös usein ravintoloita, kahviloita ja baareja, joten ne tarjoavat hyvän paikan rentoutua shoppailun lomassa. Lisäksi monissa ostoskeskuksissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja esityksiä, joten niissä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa paikalliseen kulttuuriin ja viihteeseen.

Manilan ostoskeskukset tarjoavat siis monipuolisen ja jännittävän ostoskokemuksen matkailijoille, jotka haluavat hieman vaihtelua perinteisestä rantalomasta. Vierailemalla näissä ostoskeskuksissa pääsee käsiksi paikalliseen kaupunkikulttuuriin ja voi tehdä ostoksia niin paikallisten käsityötuotteiden kuin kansainvälisten brändienkin parissa.

 • SM Mall of Asia: Tämä ostoskeskus on yksi suurimmista Aasiassa ja sijaitsee Manilan laitamilla. Se tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, ravintoloita ja viihdekeskuksia. Ostoskeskuksessa on myös kuuluisa SM by the Bay, jossa voi nauttia upeista näkymistä Manilanlahdelle. Viihdykettä tarjoaa lisäksi maailmanpyörä ja useita muita mukavuuksia.
 • Greenbelt: Greenbelt on tyylikäs ostoskeskus Makatin alueella, joka yhdistää viisi erillistä rakennusta ja puistoalueen. Se on tunnettu luksuskaupoistaan ja korkeatasoisista ravintoloistaan. Alue houkuttelee sekä paikallisia että turisteja ja tarjoaa paljon viihdettä, kuten teattereita ja taidegallerioita. Vehreä ympäristö tekee shoppailusta miellyttävää ja rentouttavaa.
 • Glorietta: Glorietta on ostoskeskus, joka sijaitsee Makatin keskustassa ja on monen kerroksen laajuinen kompleksi. Se tarjoaa laajan valikoiman eri hintaluokkien kauppoja sekä erilaisia ruokailumahdollisuuksia. Ostoskeskus on myös yhteydessä muihin lähialueen ostoskeskuksiin, mikä tekee shoppailusta kätevää. Säännölliset tapahtumat ja viihdetarjonta pitävät vierailijat tyytyväisinä.
 • Bonifacio High Street: Tämä ulkoilma-ostoskeskus sijaitsee Bonifacio Global Cityssä ja tarjoaa ainutlaatuisen shoppailukokemuksen. Bonifacio High Street on täynnä kansainvälisiä ja paikallisia brändejä, kahviloita ja ravintoloita. Alue on suunniteltu moderniksi ja tilavaksi, mikä tekee siitä miellyttävän paikan viettää aikaa. Usein siellä järjestetään myös yhteisöllisiä tapahtumia ja aktiviteetteja.
 • Shangri-La Plaza: Shangri-La Plaza on yksi Manilan ylellisimmistä ostoskeskuksista. Se sijaitsee Ortigas Centerissä ja tunnetaan laajasta valikoimastaan kansainvälisiä ja luksusbrändejä. Ostoskeskuksesta löytyy myös monia gourmet-ravintoloita ja viihdevaihtoehtoja, kuten elokuvateattereita. Shangri-La Plaza tarjoaa korkealaatuista palvelua ja tyylikkään ympäristön.
 • SM Megamall: Tämä jättimäinen ostoskeskus Ortigas Centerissä on yksi Filippiinien suurimmista. SM Megamall tarjoaa lähes kaiken tarvittavan, mukaan lukien monipuolisen valikoiman kauppoja, ruokailupaikkoja ja viihdettä. Ostoskeskuksessa on myös suuri luistinrata ja taidegalleria. Se on suosittu kohde paikallisten ja turistien keskuudessa.
 • Robinsons Galleria: Robinsons Galleria sijaitsee Quezon Cityn ja Pasigin rajalla ja on perheystävällinen ostoskeskus. Se tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, ruokapaikkoja ja viihdepalveluja, kuten elokuvateattereita ja lasten leikkialueita. Ostoskeskus on kätevästi yhteydessä toimistotiloihin ja hotelleihin. Usein siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja promootioita.
 • Market! Market!: Market! Market! on ainutlaatuinen ostoskeskus, joka yhdistää modernin shoppailukokemuksen ja perinteiset markkinat. Alueella myydään tuoretuotteita, käsitöitä ja paikallisia herkkuja. Se sijaitsee Bonifacio Global Cityssä ja houkuttelee paljon kävijöitä monipuolisen tarjontansa vuoksi. Market! Market! tarjoaa myös viihdemahdollisuuksia ja ruokakojuja, jotka pitävät vierailijat tyytyväisinä.
 • Power Plant Mall: Power Plant Mall on tunnettu tyylikkäästä ja rauhallisesta ilmapiiristään. Se sijaitsee Rockwell Centerissä ja tarjoaa valikoiman laatumerkkejä sekä hienoja ravintoloita. Sisustus ja arkkitehtuuri ovat modernit ja hienostuneet, mikä tekee ostoskeskuksesta miellyttävän paikan viettää aikaa. Viikonloppuisin siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.
 • Trinoma: Trinoma eli Triangle North of Manila, sijaitsee Quezon Cityssä. Ostoskeskus tarjoaa laajan valikoiman kansainvälisiä ja paikallisia brändejä, ravintoloita ja viihdekeskuksia. Trinoman ainutlaatuisuus on sen viheralue, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön ostosten lomassa. Ostoskeskuksessa on myös suuri elokuvateatteri ja muita ajanviettomahdollisuuksia.
 • Ayala Malls Manila Bay: Tämä moderni ostoskeskus sijaitsee lähellä Manilanlahtea ja tarjoaa upean näköalan meren yli. Ayala Malls Manila Bayn arkkitehtuuri on moderni ja vaikuttava, ja se tarjoaa laajan valikoiman kauppoja ja ravintoloita. Ostoskeskuksessa on myös elokuvateattereita ja muita viihdevaihtoehtoja. Ympäristö on vehreä ja tilava, mikä tekee shoppailusta rentouttavan kokemuksen.
 • Festival Supermall: Festival Supermall sijaitsee Alabangin alueella ja on tunnettu laajasta valikoimastaan viihdepalveluja. Ostoskeskuksessa on muun muassa huvipuistoja, vesipuistoja ja suuri elokuvateatteri. Se tarjoaa myös monipuolisen valikoiman kauppoja ja ruokapaikkoja. Festival Supermall on kätevä lasten kanssa matkustaville ja tarjoaa koko perheelle mukavaa ajanvietettä.
 • Century City Mall: Century City Mall on eleganssia huokuva ostoskeskus, joka sijaitsee Makatin keskustassa. Se tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita kauppoja, ravintoloita ja viihdepalveluja. Ostoskeskus on tunnettu modernista arkkitehtuuristaan ja korkeatasoisesta palvelustaan. Usein siellä järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä.
 • Gateway Mall: Gateway Mall sijaitsee Cubao:n alueella ja tarjoaa kätevästi kaiken yhdestä paikasta. Ostoskeskus on yhteydessä Araneta Colosseumiin, mikä tekee siitä suositun tapahtumien aikaan. Gateway Mallissa on monipuolinen valikoima kauppoja, ravintoloita ja viihdekeskuksia. Sisustus on moderni ja tyylikäs, mikä houkuttelee monia shoppailijoita.
 • Uptown Mall: Uptown Mall sijaitsee Bonifacio Global Cityssä ja tarjoaa ylellisen shoppailukokemuksen. Ostoskeskus on tunnettu korkeatasoisista kaupoista ja gourmet-ravintoloistaan. Uptown Mallin moderni arkkitehtuuri ja viihdepalvelut, kuten elokuvateatterit, tekevät siitä suositun. Usein siellä järjestetään myös erilaisia konsertteja ja tapahtumia.
 • Eastwood Mall: Eastwood Mall on tyylikäs ja moderni ostoskeskus Quezon Cityssä. Se on osa Eastwood Cityn liikekeskusta ja tarjoaa laajan valikoiman kauppoja ja ravintoloita. Ostoskeskuksessa on myös elokuvateattereita ja muita viihdepalveluja. Alue on tunnettu vilkkaasta yöelämästään ja tapahtumistaan, jotka houkuttelevat monia kävijöitä.

Lopuksi voidaan todeta, että Manilassa on lukuisia upeita ostoskeskuksia, jotka tarjoavat vierailijoille monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja viihdykettä. Monet näistä keskuksista ovat moderneja ja trendikkäitä, mutta löytyy myös perinteisempiä markkinoita ja kauppahalleja.

Manilan ostoskeskukset tarjoavat vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin, ruokaan ja muotiin. Ne ovat myös oiva paikka rentoutua ostosten lomassa ja nauttia vaikkapa herkullisesta ateriasta.

Kannustankin kaikkia Manilan-matkailijoita tutustumaan näihin upeisiin ostoskeskuksiin ja kokemaan kaupungin sykkeen ja elämänmenon. Muista jakaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa ja kommentoida tällä sivulla tai vastaavilla alasivuilla, jotta myös muut matkailijat voivat hyötyä vinkistäsi.

Toivottavasti tämä opas Manilan ostoskeskuksiin auttaa sinua löytämään juuri ne parhaat ostospaikat kaupungista ja tekemään matkastasi unohtumattoman!