Koh Phi Phi

Koh Phi Phi yleisesti

Koh Phi Phi on yksi Thaimaan suosituimmista lomakohteista, ja täysin syystä. Se koostuu kahdesta saaresta, Koh Phi Phi Donista ja Koh Phi Phi Lehista, ja sijaitsee Andamaanienmerellä noin 45 kilometrin päässä Krabin rannikosta. Saaret ovat tunnettuja upeista rannoistaan, kirkkaasta turkoosista vedestään ja upeasta luonnostaan.

Koh Phi Phi on erityisen suosittu sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa. Saariryhmän ympärillä on uskomattoman kauniita koralliriuttoja, joihin voi tutustua sukeltamalla tai snorklaamalla. Vedenalaista elämää on monipuolisesti, ja näkymät koralliriuttojen läpi ovat huikean upeat.

Koh Phi Phi on myös nuorten lomailijoiden suosiossa sen vilkkaan yöelämän ansiosta. Saarella on paljon baareja, klubeja ja ravintoloita, jotka tarjoavat viihdettä aamuun asti. Erityisesti Ton Sai -ranta on mainio paikka nauttia iltaelämästä ja tutustua muihin matkailijoihin.

Koh Phi Phi -saaret

Koh Phi Phi koostuu siis kahdesta saaresta, Koh Phi Phi Donista ja Koh Phi Phi Lehista. Koh Phi Phi Don on suurempi ja täällä sijaitsee myös saariryhmän ainoa merkittävä asutus. Koh Phi Phi Donilla on lukuisia rantoja, joista kuuluisimpia ovat Ton Sai, Loh Dalum ja Long Beach.

Ton Sai on saaren ”pääkaupunki”, jossa sijaitsee suurin osa ravintoloista, baareista ja yöelämästä. Ranta on myös erinomainen paikka harrastaa vesilajeja, kuten snorklausta, melontaa tai vaikkapa vesihiihtoa. Loh Dalum on toinen suosittu ranta, ja se on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan. Rannalla voi nauttia drinkin rantabaarissa samalla kun aurinko laskee kauniin horisontin taakse.

Koh Phi Phi Leh on puolestaan pienempi ja asumaton saari, joka on tunnettu upeista maisemistaan. Ehkä tunnetuin Koh Phi Phi Lehissa sijaitseva nähtävyys on Maya Bay. Tämä ranta tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi Leonardo DiCaprion tähdittämästä elokuvasta ”The Beach”. Maya Bay on henkeäsalpaavan kaunis hiekkaranta, joka on ympäröity jyrkillä kallioilla.

Koh Phi Phi Don

Koh Phi Phi Don on saariryhmän suurin saari ja suosittu matkailijoiden keskuudessa. Saarella on tarjolla monipuolista majoitusta, ravintoloita ja aktiviteetteja. Kuuluisimpia rantoja saarella ovat Ton Sai, Loh Dalum ja Long Beach.

Ton Sai on Koh Phi Phi Donin ”pääkaupunki” ja vilkkain alue. Täällä sijaitsee myös saaren paras ravintolatarjonta ja yöelämä. Ton Sai tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet vesilajeihin, ja rannalta voi vuokrata snorklausvälineitä tai osallistua veneretkille lähisaarille.

Loh Dalum on puolestaan romanttisempi ranta, joka on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja nauttia rantabulevardin tunnelmasta. Loh Dalumin edustalla on myös kauniita koralliriuttoja, joihin voi tutustua snorklaamalla.

Long Beach on rauhallisempi vaihtoehto niille, jotka haluavat paeta Ton Sain ja Loh Dalumin vilinää. Ranta on pitkä ja hiekkainen, ja täällä voi nauttia auringosta rauhassa. Long Beachilta voi myös lähteä snorklausretkille, ja vedenalaista elämää riittää nähtäväksi.

Koh Phi Phi Donilla on paljon tarjottavaa matkailijoille riippumatta siitä, etsiikö aktiivista yöelämää vai rauhallista rantalomaa. Saaren upeat rannat, turkoosi vesi ja hämmästyttävä luonto houkuttelevat vierailijoita ympäri vuoden.

Koh Phi Phi Leh

Koh Phi Phi Leh on pienehkö saari Thaimaassa, joka tunnetaan upeista maisemistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Saari sijaitsee noin 45 minuutin venematkan päässä Phuketista, ja se on yksi suosituimmista lomakohteista Thaimaassa. Koh Phi Phi Leh houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita ympäri maailman, eikä suotta – saaren luonnonkauneus on vertaansa vailla.
Koh Phi Phi Leh tarjoaa vierailijoille upeita näköaloja sekä levollisia rantoja. Saaren länsirannalla sijaitsee erityisen suosittu Maya Bay, joka on tunnettu myös elokuvasta ”The Beach” vuodelta 2000. Maya Bayn kirkas turkoosinsininen vesi ja valkoiset hiekkarannat saavat kävijät tuntemaan olevansa paratiisissa. Lisäksi saaren koralliriutat ja kiehtovat luolat ovat snorklaajien ja sukeltajien suosiossa.
Koh Phi Phi Lehin vehreät metsät ja koralleja täynnä olevat vedet tarjoavat myös upeat puitteet luonnosta nauttimiseen. Saarella on mahdollista tehdä patikointiretkiä, jotka vievät vierailijat viidakkoon ja muihin upeisiin näköalapaikkoihin. Saarelta löytyy myös erilaisia vene- ja kajakkiretkiä, joiden avulla voi tutustua saaren luonnonkauneuteen ja rauhaan. Koh Phi Phi Leh onkin paikka, jossa luonto, seikkailu ja rentoutuminen kohtaavat.

Maya Bay

Maya Bay on yksi Koh Phi Phi Leh saaren kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tämä upea poukama on saavuttanut kansainvälistä mainetta elokuvasta ”The Beach” ja se houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Maya Bayn sijainti satumaisen turkoosinsinisessä vedessä, korallisissa kallioissa ja valkoisissa hiekkarannoissa tekevät siitä täydellisen lomakohteen.
Maya Bay on myös suosittu snorklauskohde, sillä sen vesi on läpinäkyvää ja täynnä värikkäitä koralleja ja eksoottisia mereneläviä. Snorklauksen ystävät voivat sukeltaa vedenalaiseen maailmaan ja nähdä ennennäkemättömiä näkymiä. Maya Bay on myös hyvin rauhallinen paikka, sillä se suljetaan usein matkailijoilta tiettyinä aikoina jotta sen luonto voi toipua ihmisten aiheuttamista rasituksista. Tämä tekee siitä myös erityisen suosittujen lomakausien ulkopuolella matkustaville vierailijoille täydellisen paikan rentoutua ja nauttia rauhasta.

Snorklaus Koh Phi Phillä

Koh Phi Phi tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia snorklaukseen, niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin snorklaajille. Saaren ympäröivät kristallinkirkkaat vedet, joiden pohja on täynnä värikkäitä koralleja ja erilaisia mereneläviä. Snorklaaja voi nähdä monia upeita kaloja, kuten kirjolampi tai ankeriaita, ja jopa merikilpikonnia ja rauskuja.
Bamburintama ranta on yksi suosituimmista snorklauspaikoista Koh Phi Phillä. Sen edustalla on kauniita koralliriuttoja, jotka houkuttelevat monia erilaisia kaloja. Lisäksi Monkey Beachilla on mahdollista snorklata ja nähdä eksoottisia kalalajeja ja erilaisia merenalaisia kasveja. Vierailijat voivat myös vuokrata snorklausvälineitä saarelta ja tutustua rantojen lähellä oleviin koralliriuttoihin omatoimisesti.
Koh Phi Phi:llä on myös useita sukelluskouluja, jotka tarjoavat kursseja niin aloittelijoille kuin kokeneille sukeltajille. Koh Phi Phi on ideaali paikka tutustua sukelluksen maailmaan, sillä sen vedet tarjoavat upeat puitteet sukeltamiseen. Paikalliset asiantuntijat vievät vierailijat turvallisesti pohjaan, jossa he voivat nähdä pitkät koralliriutat ja värikkäät kalat lähempää.
Koh Phi Phi on todellinen snorklaajien ja sukeltajien paratiisi. Saaren upeat koralliriutat ja kiehtovat kalalajit houkuttelevat vierailijoita ympäri maailmaa. Koh Phi Phillä snorklauksen voi yhdistää myös rentoutumiseen upeilla hiekkarannoilla ja kauniiden auringonlaskujen ihailuun – täällä luonto kohtaa seikkailun.

Rantojen lumo

Thaimaa on tunnettu upeista hiekkarannoistaan, ja yksi maan suosituimmista lomakohteista on Koh Phi Phi. Tämä pieni saariryhmä sijaitsee Andamaanienmerellä, noin 50 kilometriä Thaimaan etelärannikolta. Koh Phi Phi on erityisen tunnettu kristallinkirkkaista vesistään ja upeista rannoistaan, joita moni matkailija tulee ihailemaan ympäri maailmaa.

Yksi Phi Phin upeimmista rannoista on Long Beach, joka sijaitsee saaren itärannikolla. Pitkä hiekkaranta kutsuu matkailijoita nauttimaan auringosta ja uimaan turkoosinsinisessä vedessä. Rannalla on myös paljon palveluita, kuten ravintoloita ja aurinkotuoleja, jotka tekevät vierailusta entistä mukavamman. Long Beachin lisäksi Phi Philla on muitakin upeita rantoja, kuten Maya Bay ja Ton Sai Bay, jotka tarjoavat upeita maisemia ja rentouttavaa tunnelmaa.

Nui Bayn kauneus

Yksi Koh Phi Phin piilotetuista helmistä on Nui Bayn ranta, joka sijaitsee saaren koillisosassa. Nui Bay on kauniin luonnon ympäröimä rauhallinen ranta, joka tarjoaa upeita maisemia ja rentouttavaa tunnelmaa lomailijoille. Maisemaa hallitsee upea kalliomuodostelma, joka antaa rannalle lisää eksotiikkaa ja kauneutta.

Nui Bayn ranta houkuttelee erityisesti luonnonystäviä ja rauhallisuutta kaipaavia matkailijoita. Kaukana suurista turistimassoista ja melusta, tämä ranta tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnonrauhasta. Rannalta löytyy myös snorklausmahdollisuuksia, sillä sen läheisyydessä on upeaa koralliriuttaa, jonka värikkäät kalat ja merenelävät ihastuttavat sukeltelijoita.

Phi Phi Viewpoint

Yksi Koh Phi Phin suosituimmista nähtävyyksistä on Phi Phi Viewpoint, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät saaren ympäristöön. Viewpoint sijaitsee saaren keskiosassa, ja siihen pääsee nousemalla jyrkkiä polkuja pitkin. Vaikka matka voi olla hieman haastava, palkinto on sen arvoinen.

Phi Phi Viewpointilla voi ihailla upeaa merimaisemaa ja maisemanvaihtelua saaren ympärillä. Näköalapaikan korkeimmalta kohdalta avautuu upea näkymä Phi Phin kallioisille rannoille, turkoosinsiniselle merelle ja vihreille vuorille. Erityisesti auringonlaskun aikaan näkymä on henkeäsalpaava.

Phi Phi Viewpoint tuo matkailijoille mahdollisuuden ihailla saaren luonnonkauneutta eri perspektiiveistä. Vaikka kalliolla käveleminen voi olla haastavaa ja hikistä hommaa, palkitsee maisema ja upeat näkymät joka ikisen askeleen. Tämä on ehdottomasti must-visit -kohde Koh Phi Phille matkaaville.