Bohol

Nähtävyydet

Bohol on yksi Filippiinien suosituimmista matkakohteista, ja se tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä niin luonnon ystäville kuin kulttuurin ja historian harrastajillekin. Yksi alueen kuuluisimmista nähtävyyksistä on Chocolate Hills, joka on saanut nimensä sen ruskeaksi muuttuvista mäistä kuivina kausina. Maiseman voi ihailla useilta näköalapaikoilta, ja moni matkailija haluaakin ikuistaa tämän ainutlaatuisen luonnonilmiön valokuviin.

Boholin toinen upea luontonähtävyys on Tarsier Conservation Area, jossa voi tutustua tarsiereihin eli kääpiötiikereihin. Nämä pienet, herkän ekosysteemin omaavat nisäkkäät ovat ainutlaatuisia ja uhanalaisia. Tarsier Conservation Area tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nähdä tarsiereita luonnollisessa ympäristössään ja oppia lisää niiden elämästä ja suojelusta.

Boholin läheisyydessä sijaitsee myös upea Panglao Island, joka houkuttelee matkailijoita kauniiden hiekkarantojensa ja kristallinkirkkaan veden ansiosta. Alueella on mahdollisuus rentoutua auringossa, nauttia vesiliikuntalajeista tai tehdä veneretkiä läheisille saarille. Panglao Islandilla voi myös vierailla pyhiinvaelluskohteena tunnetussa Bohol Bee Farmissa, jossa voi tutustua paikalliseen maatalouteen ja nauttia herkullisista luomuruoista.

Rantalomailu

Boholin alueen rannat tarjoavat upeat puitteet rantalomailuun. Alueelta löytyy lukuisia hiekkarantoja, jotka ovat osa laajempaa Panglao Islandin kokonaisuutta. Näillä rannoilla voi rentoutua auringossa, nauttia rantaelämästä ja kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten snorklausta tai sukellusta.

Alueen kuuluisin ranta on Alona Beach, joka on täynnä ravintoloita, baareja ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Täällä voi viettää päivän auringossa, nauttia herkullisesta ruoasta ja kokeilla erilaisia aktiviteetteja, kuten veneretkiä tai purjelautailua.

Toinen suosittu ranta Boholilla on Dumaluan Beach, joka on hieman rauhallisempi vaihtoehto Alona Beachiin verrattuna. Tällä upealla rannalla voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista ilman suurta turistimassaa. Dumaluan Beachilla voi myös vuokrata snorklaus- tai sukellusvarusteet ja lähteä tutkimaan alueen värikkäitä koralliriuttoja.

Sukellus ja snorklaus

Bohol on erinomainen paikka sukellus- ja snorklausaktiviteeteille, sillä alueella on upeat koralliriutat ja runsaasti meren elämää. Panglao Islandin lähellä sijaitsevat Balicasag Island ja Pamilacan Island tunnetaan erityisesti upeista sukelluskohteistaan.

Balicasag Islandilla voi sukeltaa muun muassa Turtle Pointissä ja Black Forestissa, joissa voi nähdä upeita merikilpikonnia sekä runsaasti erilaisia koralleja ja kaloja. Pamilacan Islandilla puolestaan voi nähdä muun muassa delfiinejä ja valaita.

Boholissa on myös useita sukelluskouluja ja -keskuksia, jotka tarjoavat sukelluskursseja kaikentasoisille sukeltajille. Näillä kursseilla voi oppia sukelluksen perusteet tai kehittää jo olemassa olevia taitojaan. Snorklaus on myös helppo ja suosittu tapa tutustua alueen upeisiin koralliriuttoihin ja värikkäisiin kalojen maailmaan.

Bohol on todellinen paratiisi sukeltamisesta ja snorklaamisesta kiinnostuneille matkailijoille. Alueen upeat merenpohjat ja monipuolinen merielämä tarjoavat unohtumattomia elämyksiä vedenalaisessa maailmassa.

Luontokohteet

Bohol on yksi Filippiinien upeimmista luontokohteista. Saari tunnetaan erityisesti Chocolate Hills -nimisestä luonnonihmeestä, joka koostuu yli 1700 kukkulasta. Nämä kukkulat ovat symmetrisiä, kartiomaisia muodostelmia, jotka muistuttavat kuppikakkuja. Maisema on uskomaton näky, ja se onkin yksi Filippiinien suosituimmista matkailunähtävyyksistä.

Bohol tarjoaa myös upeat dyynit, joissa voi nauttia auringonlaskusta tai tehdä hiekkarannalla kävelyretkiä. Dyynit ovat hiekasta muodostuneita suuria töyhtöjä, jotka ovat syntyneet tuulen vaikutuksesta. Niissä on miellyttävä lämpötila ja monia hiekkarantoja. Tämä tekee niistä erinomaisen paikan rentoutumiselle ja aurinkoa ottamiselle.

Lisäksi Bohol on kuuluisa sen monista vesiputouksista. Tiettyjä suosittuja putouksia ovat esimerkiksi Dimiao Twin Falls ja Kawasan Falls. Näissä vesiputouksissa voi uida tai vain rentoutua niiden ympärillä. Ne tarjoavat myös uskomattoman näyn, kun vesi valuu alas jyrkänteiltä läpi metsän vihreiden lehtien. Vesiputouksilla on rauhoittava vaikutus ja ne ovatkin ihanteellinen paikka paeta kaupungin melua ja nauttia luonnon rauhasta.

Valaiden ja delfiinien tarkkailu

Bohol on myös suosittu kohde valaiden ja delfiinien tarkkailusta. Täällä on mahdollista osallistua veneretkelle, jonka aikana voi nähdä näitä upeita mereneläviä luonnollisessa elinympäristössään. Alueella elää useita valaslajeja, kuten pilottivalaita ja minkkivalaita, sekä erilaisia delfiinilajeja.

Useimmat retket järjestetään Boholin etelärannikolla sijaitsevaan Pamilacanin saareen. Retkellä matkustajat voivat nähdä valaslaumoja ja delfiinejä, ja joskus jopa uida niiden kanssa. Tämä kokemus on todella ainutlaatuinen ja ikimuistoinen.

Historialliset paikat

Boholissa on myös monia historiallisia paikkoja, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa saaren menneisyydestä. Yksi näistä on Blood Compact Site, jossa espanjalaiset ja filippiiniläiset intiaanijohtajat solmivat ystävyyssopimuksen juomalla veren seosta. Tämä seremonia symboloi ensimmäistä ”liittoa” siirtomaaisäntien ja paikallisten heimojen välillä. Tämä tapahtui 1600-luvulla ja sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä hetkistä Filippiinien historiassa.

Toinen mielenkiintoinen paikka on Baclayonin kirkko, joka on yksi vanhimmista kirkkorakennuksista Filippiineillä. Tämä barokkityylinen kirkko rakennettiin espanjalaisten toimesta 1700-luvulla ja se on tärkeä osa maan kristillistä historiaa. Kirkolla on myös pieni museo, jossa on esillä uskonnollisia esineitä ja artefakteja.

Boholin lomakohteet tarjoavat upeat mahdollisuudet luonnon ja kulttuurin yhdistämiseen. Luontokohteet, kuten Chocolate Hills, dyynit ja vesiputoukset, tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden rentoutumiseen. Valaiden ja delfiinien tarkkailu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä näitä mahtavia mereneläviä lähietäisyydeltä. Historialliset paikat, kuten Blood Compact Site ja Baclayonin kirkko, puolestaan tarjoavat mahdollisuuden tutustua saaren menneisyyteen ja historiallisiin tapahtumiin. Kokonaisuutena Bohol tarjoaa matkailijoille monipuolisia elämyksiä ja unohtumattomia kokemuksia.

Risteilyt

Bohol on yksi Filippiinien suosituimmista lomakohteista, ja saaren ympäröivät upeat vesistöt tarjoavat upeat mahdollisuudet risteilyille. Yksi suosituimmista risteilykohteista Boholilla on Loboc-joen risteily. Loboc-joen varrella on upeat maisemat ja vihreät maisemat, ja risteilymatkalla voit nauttia paikallisista perinne-esityksistä ja herkullisesta lounaasta.

Toinen suosittu risteilykohde on Panglao Island, joka sijaitsee Boholin rannikolla. Risteilyt Panglao Islandilla tarjoavat upeat maisemat merelle, kristallinkirkkaat vedet ja mahdollisuuden tutustua saaren upeisiin koralliriuttoihin. Voit myös päästä lähelle delfiinejä ja valaita, jotka ovat yleisiä näillä vesillä.

Aktiviteetit

Bohol tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka tekevät lomasta unohtumattoman. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on sukellus ja snorklaus. Boholin ympärillä on upeat koralliriutat ja monet sukelluskohteet, joissa voit tutustua värikkääseen merenalaiseen elämään. Panglao Island on erityisen suosittu sukelluskohde, ja siellä on useita sukelluskeskuksia, jotka tarjoavat kursseja aloittelijoille ja kokeneille sukeltajille.

Bohol on myös tunnettu upeista luonnonnähtävyyksistään, ja yksi suosituimmista käyntikohteista on Chocolate Hills. Nämä pyramidimaiset kukkulat saavat nimensä siitä, että ne muuttuvat ruskeiksi kuivalla kaudella, muistuttaen suklaakumpuja. Voit ihailla näitä ainutlaatuisia luonnonmuodostelmia näköalapaikalta ja ottaa upeita valokuvia.

Lisäksi Boholissa on mahdollisuus vierailla Tarsier Conservation Area -puistossa, jossa voit nähdä harvinaisia ja sulavia tarsiereita. Nämä pikkuiset otukset ovat maailman pienimpiä apinoita ja ovat uhanalaisia. Puistossa voit oppia lisää näistä suloisista eläimistä ja heidän suojelutoiminnastaan.

Paikallinen ruoka

Kun vierailet Boholissa, et voi jättää maistamatta paikallisia herkkuja. Yksi kuuluisimmista Boholin herkuista on taro-juusto, joka on makea leivonnainen, täytetty juustomassalla. Tämä herkullinen leivonnainen on täydellinen välipala tai jälkiruoka.

Toinen suosittu herkku on paksiw, joka on Filippiinien tapaan valmistettu ruokalaji. Paksissa käytetään yleensä sianlihaa tai kalaa, joka marinoidaan etikassa ja mausteissa ja keitetään miedolla lämmöllä pitkään. Tämä ruokalaji on täynnä makua ja mausteita ja se tarjoillaan yleensä riisin ja vihannesten kanssa.

Boholissa on myös useita merenelävien ravintoloita, joissa voit nauttia tuoreita äyriäisiä ja kalaa. Suosituimpia merenelävien ruokia Boholissa ovat sinigang, joka on hapan keitto, jossa on äyriäisiä ja vihanneksia, sekä kinilaw, joka on paikallinen versio cevichasta ja sisältää raakaa kalaa, vihanneksia ja etikkaa.

Bohol tarjoaa upeat nähtävyydet ja elämykset risteilyjen, aktiviteettien ja paikallisen ruoan parissa. Riippumatta siitä, mitä etsit lomalta, Boholin monipuolinen tarjonta varmasti tyydyttää jokaisen matkailijan tarpeet.