Belize

Yleistä

Belize sijaitsee Keski-Amerikassa Karibianmeren rannalla. Tämä pieni, mutta monipuolinen maa hurmaa matkailijat kauniilla luonnolla, upeilla rantakohteilla sekä kiehtovalla kulttuurillaan. Belize tarjoaa vierailijoilleen upeita luontokohteita, kuten toiseksi suurimman koralliriutan maailmassa, sademetsää, luolia ja mayojen antiikin raunioita.

Maa on tunnettu myös ulkoilma-aktiviteeteistaan, kuten snorklauksesta, sukelluksesta, kalastuksesta sekä linnustuksesta. Rannikolla voi nauttia upeista hiekkarannoista, turkoosista vedestä ja auringonpaisteesta. Maan sisäosissa voi tutustua sademetsän vehreyteen ja ihailla eksoottisia kasveja ja eläimiä.

Belize on täydellinen matkakohde seikkailua ja luonnosta nauttivalle matkailijalle. Maa tarjoaa myös kulttuurikohteita, kuten mayojen antiikin raunioita, värikkäitä kaupunkeja ja perinteisiä kyliä.

Kuvaus

Belize tarjoaa matkailijoilleen upeita maisemia, luontoelämyksiä ja seikkailua. Matkailijat voivat tutustua merenpinnan alaisen maailman kauniisiin koralliriuttoihin, jossa voi snorklata tai sukeltaa ja ihailla värikkäitä kaloja ja koralleja. Toisin kuin monissa muissa Karibian kohteissa, Belize ei ole vielä saavuttanut massaturismin tasoa, joten sen luonto on säilynyt lähes koskemattomana.

Maan sisäosat tarjoavat upeita luontoseikkailuja ja mahdollisuuden tutustua mayojen antiikin raunioihin. Belize on myös tunnettu sademetsästään, jossa voi vaeltaa ja ihailla eksoottista kasvillisuutta ja eläimiä, kuten trooppisia lintuja, apinoita ja jaguaareja.

Mikä tekee Belizestä poikkeuksellisen matkakohteen, on sen monikulttuurinen väestö. Maa koostuu monista eri alkuperäiskansoista, kuten mayoista, garifunasta ja mennoniiteista. Tämän ansiosta Belize tarjoaa myös mielenkiintoisia kulttuurikohteita, kuten perinteisiä kyliä ja värikkäitä kaupunkeja.

Historia

Belize on ollut asuttu jo k

Belize Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mitä kieliä puhutaan Belizessä? Pääkielenä on englanti, mutta myös espanja, kreoli ja maya ovat yleisesti puhuttuja kieliä.
Missä Belize sijaitsee? Belize sijaitsee Keski-Amerikassa, Karibianmeren rannalla.
Tarvitaanko Belizeen viisumia? Suomalaiset turistit voivat matkustaa Belizeen ilman viisumia korkeintaan 30 päivän ajaksi.
Mikä on Belizen pääkaupunki? Belizen pääkaupunki on Belmopan.
Mitä aktiviteetteja Belize tarjoaa? Belizessa voi harrastaa muun muassa sukeltamista, snorklausta, rantalomailua, viidakkoelämysten kokemista ja maya-temppeleiden tutkimista.
Onko Belize turvallinen matkailukohde? Belize on suhteellisen turvallinen matkailukohde, mutta matkailijoita kehotetaan olemaan varovaisia erityisesti kaupungeissa ja turistialueilla.
Milloin on parasta matkustaa Belizeen? Paras aika matkustaa Belizeen on kuiva kausi marraskuusta toukokuuhun.
Tarvitaanko Belizessä rokotuksia? Belizessä suositellaan rokotuksia muun muassa hepatiittia ja keltakuumetta vastaan. Tarkista ajan tasalla olevat rokotesuositukset ennen matkaa.
Mitä Belizessa kannattaa maistaa? Kannattaa maistaa belizeläistä keittiötä, joka sisältää vaikutteita englantilaisesta, espanjalaisesta, intialaisesta, mayasta ja karibialaisesta ruokakulttuurista. Kokeile esimerkiksi belizeläistä riisi- ja papuruokaa (rice and beans) tai mereneläviä.
Millainen on Belizen ilmasto? Belizen ilmasto on trooppinen, ja siellä on kaksi pääkausia: kuiva kausi marraskuusta toukokuuhun ja sadekausi kesä- ja syyskuun välillä.
Tarvitaanko jänniteadapteria Belizessa? Belizessa käytetään samanlaista sähköjännitettä ja pistorasioita kuin Yhdysvalloissa. Tarvittaessa tarvitaan jänniteadapteri.
Voiko Belizessa juoda hanavettä? Suositeltavaa on juoda pullotettua vettä, sillä hanavesi ei ole juomakelpoista Belizessa.
Onko Belizessa hyttysiä? Kyllä, Belizessa voi olla hyttysiä erityisesti sadekauden aikana. Suojaa itsesi hyttyskarkotteella ja pitkillä vaatteilla.
Tarvitaanko Belizessa matkavakuutus? Vahvan matkavakuutuksen hankkimista suositellaan ennen matkaa Belizessa.
Mitä rahayksikköä Belizessa käytetään? Belizen virallinen rahayksikkö on Belizen dollari (BZD).
Mistä löytää tietoa Belizen nähtävyyksistä? Voit löytää tietoa Belizen nähtävyyksistä esimerkiksi matkaoppaista, matkailusivustoilta ja Belizen virallisen matkailutoimiston verkkosivuilta.
Tarvitaanko Belizessa matkavakuutus? Vahvan matkavakuutuksen hankkimista suositellaan ennen matkaa Belizessa.
Mitä rahayksikköä Belizessa käytetään? Belizen virallinen rahayksikkö on Belizen dollari (BZD).
Mistä löytää tietoa Belizen nähtävyyksistä? Voit löytää tietoa Belizen nähtävyyksistä esimerkiksi matkaoppaista, matkailusivustoilta ja Belizen virallisen matkailutoimiston verkkosivuilta.