Singapore

Yleistä

Singapore on kaupunkivaltio ja saarivaltio Kaakkois-Aasiassa. Se sijaitsee Malesian niemimaan eteläosassa ja on yksi maailman pienimmistä valtioista sekä yksi maailman tiheimmin asutetuista paikoista. Singaporen kaupunki on moderni metropoli, jossa yhdistyvät itäinen ja läntinen kulttuuri.

Singapore tunnetaan myös ”Lion City”-nimellä. Kaupungin lempinimensä se on saanut vanhasta malaijilaisesta legendaarisesta leijonasta. Singapore on maailman johtavia finanssikeskuksia ja sen talous perustuu pääosin teollisuuteen, palveluihin ja kauppaan. Kaupungin maisemaa hallitsevat korkeat pilvenpiirtäjät, futuristiset liikennevälineet ja modernit ostoskeskukset.

Singapore on myös tunnettu puhtaudestaan ja hyvästä turvallisuudestaan. Kaupunkivaltioon on panostettu paljon ympäristön siisteyteen ja turvallisuuteen liittyviin tekijöihin. Singaporen kaduilla on harvinaista nähdä roskaa, ja julkisilla paikoilla liikkuminen on turvallista.

Kuvaus

Singaporen kaupunki tarjoaa valtavan määrän nähtävyyksiä ja aktiviteetteja kaikenikäisille matkailijoille. Kaupunki on täynnä houkuttelevia ostoskeskuksia, ravintoloita, puistoja ja kulttuurikohteita. Marina Bay Sands on yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä, jossa voi ihailla upeita maisemia, uida samettisissa altaissa ja kokeilla onneaan kasinolla. Gardens by the Bay on toinen suosittu vierailukohde, jossa näkee upeita kasvihuoneita ja kävelee vehreissä puutarhoissa.

Singaporen kulttuurissa näkyy monien eri kansallisuuksien vaikutus. Kaupunki koostuu pääasiassa kiinalaisista, malaijilaisista ja intialaisista asukkaista, mikä näkyy myös ruokakulttuurissa. Singaporen kaduilla voi maistella herkullisia paikallisia ruokia, kuten kana-risottoa, laksa-keittoa ja chili-krabua. Kadunvarsikojut ja hawker centerit ovat täynnä erilaisia ruokakojuja, joista voi nauttia edullisesti paikallista ruokaa.

Singaporen ilmasto on trooppinen ja lämmin ympäri vuoden. Välttääkseen sateisimman ja kuumimman ajan kannattaa välttää matkustamista huhtikuusta heinäkuuhun, jolloin sateita on eniten. Kaikki nähtävyydet ja aktiviteetit ovat kuitenkin avoinna ympäri vuoden ja voi nauttia kaupungin tarjonnasta myös sadesäällä.

Historia

Singaporen historia ulottuu takaisin yli tuhannen vuoden päähän. Kaupungin alueella on asunut intialaisia, kiinalaisia ja malaijeja jo ennen kuin saarivaltio siirtyi eurooppalaisten hallintaan. Eurooppalaiset saapuivat Singaporeen 16. vuosisadalla, kun Singaporesta tuli osa Portugalin, Hollannin ja Britannian valtakuntia.

Modernin Singaporen perusti brittiläinen kauppakomppania vuonna 1819. Saarivaltiosta tuli nopeasti tärkeä kauppapaikka ja sen satama veti puoleensa kauppiaita eri puolilta maailmaa. Singaporen kaupunki kehittyi nopeasti ja siitä tuli merkittävä taloudellinen keskus.

1800-luvun lopulla Singaporesta tuli osa Brittiläistä Malaijien niemimaata. Saarivaltio liittyi Malesian liittovaltioon sen itsenäistymisen jälkeen, mutta erosi siitä pian kansallisten erimielisyyksien takia. Vuonna 1965 Singapore itsenäistyi ja siitä tuli yksinomainen valtio.

Singaporen itsenäisyyden jälkeen kaupunki on kokenut valtavan taloudellisen kehityksen. Se on muuttunut köyhästä siirtomaasta yhdeksi maailman vauraimmista valtioista. Singaporen menestys perustuu sen poliittiseen vakauden, koulutetun työvoiman ja vakaan taloudellisen ilmaston ansiosta.

Singapore Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Milloin on paras aika vierailla Singaporessa? Paras aika vierailla Singaporessa on kuiva kausi, joka kestää marraskuusta maaliskuuhun.
Tarvitsenko viisumin matkustaessani Singaporeen? Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Singaporeen, jos oleskelu kestää alle 90 päivää.
Mikä on Singaporen virallinen valuutta? Singaporen virallinen valuutta on Singaporen dollari (SGD).
Mitä kieliä puhutaan Singaporessa? Singaporessa puhutaan neljää virallista kieltä: englantia, mandariinikiinaa, malajia ja tamilia.
Mitä nähtävyyksiä Singaporesta löytyy? Singaporesta löytyy monia nähtävyyksiä, kuten Gardens by the Bay, Merlion-patsas ja Singapore Flyer.
Kuinka kauan matka Singaporeen kestää? Matka Singaporeen kestää noin 12 tuntia suoralla lennolla Helsingistä.
Turvallista matkustaa Singaporeen? Singapore on yksi maailman turvallisimmista maista matkustaa. Se noudattaa tiukkoja lakeja ja järjestystä pitäviä käytäntöjä.
Miten liikkua Singaporessa? Singaporessa on hyvin kehittynyt joukkoliikennejärjestelmä. Voit käyttää metroa, busseja tai taksia liikkumiseen.
Kannattaako Singaporeen matkustaa lapsen kanssa? Kyllä, Singapore on lapsiystävällinen matkakohde. Siellä on paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsille.
Mitä Singaporesta voi ostaa tuliaisiksi? Singaporesta voi ostaa tuliaisiksi esimerkiksi elektroniikkaa, vaatteita, koruja ja kuuluisaa Singaporen chiliä.
Millaista ruokaa Singaporesta saa? Singaporessa voi nauttia monipuolista ruokaa, kuten kiinalaista, malesialaista, intialaista ja singaporelaista keittiötä.
Mitä juomavettä Singaporesta? Singaporessa juomavesi on turvallista juoda suoraan hanasta.
Tuleeko Singaporessa juoda tippiä? Ei ole tapana juoda tippiä Singaporessa, sillä palvelumaksu sisältyy yleensä laskuun.
Onko Wi-Fi saatavilla hotelleissa ja julkisissa paikoissa Singaporessa? Kyllä, useimmissa hotelleissa ja julkisissa paikoissa Singaporesta löytyy maksuton Wi-Fi-yhteys.
Tarvitaanko Singaporeen matkustettaessa rokotuksia? Rokotuksia ei yleensä tarvita Singaporeen matkustettaessa, mutta kannattaa tarkistaa ajantasaiset tiedot omasta rokotusklinikalta.
Kuinka paljon rahaa kannattaa varata päiväbudjettiin Singaporeen matkustaessa? Singaporessa päiväbudjettiin kannattaa varata noin 100-200 SGD (69-138 euroa) ruokaan, majoitukseen ja aktiviteetteihin.
Mitä kulttuurierikoisuuksia tulisi ottaa huomioon Singaporeen matkustaessa? Singaporessa kannattaa noudattaa paikallisia tapoja ja kunnioittaa muiden kulttuureja. Esimerkiksi temppelialueilla tulee pukeutua peittävästi ja kenkiä ei saa käyttää sisätiloissa.
Tarvitaanko Singaporesta matkalla takaisin Suomeen paluumatkalippu? Jos matkustat turistina, sinun tulee tavallisesti esittää paluumatkalippu Singaporessa saapuessa.
Onko Singaporessa malarian esiintymistä? Singaporessa ei yleensä ole malarian esiintymistä, mutta kannattaa tarkistaa ajantasaiset tiedot omasta rokotusklinikalta ennen matkaa.
Miten Singaporesta voi lähteä jatkamaan matkaa muihin kohteisiin Kaakkois-Aasiassa? Singaporesta voi lentää helposti muihin Kaakkois-Aasian kohteisiin, tai jatkaa matkaa junalla tai bussilla Malesian tai Indonesian puolelle.