Thaimaa

Thaimaa on kasvanut viime aikoina suomalaisten ja lähes kaikkien muidenkin eurooppalaisten ykkös matkakohteeksi. Edullinen hintataso, ystävälliset ihmiset ja lämmin ilmasto tekee siitä ihanteellisen matkakohteen. Kaiken lisäksi Thaimaassa on lämmintä ja aurinkoista silloin kun Suomessa on talvi. Oikeastaan siellä on aina lämmintä. Suomen kesän aikana Thaimaassa on sadekausi. Silloinkin Thaimaa on erinomainen matkakohde.

Perustietoja Thaimaasta:

Rahayksikkö on Baht (100 Bahtia on noin 2 euroa).
Pääkaupunki on Bangkok.
Valtiomuoto on perustuslaillinen monarkia.
Tärkeimpiä turistikohteita ovat: Pattaya, Phuket, Krabi, Hua Hin ja pääkaupunki Bangkok.

Hyvä tietää Thaimaasta:

  • Kuningasperhe on Thaimaassa hyvin suosittu ja kuninkaan kuvia pitää kohdella kunnioittavasti
  • Keltainen väri on kuninkaallinen väri.
  • Ihmistä ei saa koskea päähän. Jalkapohjalla osoittaminen koetaan erittäin epäkohteliaaksi.
  • Rahan päälle ei saa astua (koska siinä on kuninkaan kuva)
  • Thaimaalaiset ovat Buddhalaisia
  • Thaimaassa asuu paljon kiinalaisia osa jo kiinan kielen unohtaneina
  • Muista olla kohtelias ja hymyillä ihmisille.
  • Käyttäydy aina rauhallisesti äläkä milloinkaan menetä malttiasi. Menetät silloin kasvosi.

 

Yleistä

Thaimaa on suosittu matkakohde, sillä se tarjoaa upeita rantoja, mielenkiintoista kulttuuria, herkullista ruokaa ja ystävällistä väestöä. Tämä Kaakkois-Aasian maa sijaitsee Malesian niemimaan eteläpuolella ja sen naapurimaita ovat Laos, Burma, Kambodža ja Malesia.

Thaimaalla on trooppinen ilmasto, ja suurimman osan vuodesta maassa on lämmintä ja kosteaa. Suosituinta matkustusaikaa Thaimaassa ovat talvikuukaudet marraskuusta helmikuuhun, jolloin lämpötilat ovat hieman viileämmät ja sateita on vähemmän. Keväällä ja kesällä lämpötilat voivat nousta hyvinkin korkeiksi, ja sadekausi kestää toukokuusta lokakuuhun.

Kuvaus

Thaimaa tarjoaa matkailijoilleen monipuolista ja jännittävää tekemistä. Koh Phi Phi -saarilla voi nauttia upeista rannoista ja sukeltaa koralliriutoilla, Chiang Main kaupungissa voi tutustua buddhalaisiin temppeleihin ja kokea thaipainia, ja Bangkokin vilkas kaupunki tarjoaa shoppailumahdollisuuksia ja herkullista katukeittiötä.

Thaimaassa voi lähteä myös retkille upeisiin kansallispuistoihin, kuten Khao Yaihin ja Erawaniin, joissa voi ihailla harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja. Lisäksi moni matkailija suuntaa Pohjois-Thaimaahan tutustumaan pikkukyliin, jossa aika tuntuu pysähtyneen. Thaimaa tarjoaa myös mahdollisuuksia aktiviteetteihin, kuten veneretkiin, melontaan, vaelluksiin ja joogatunteihin.

Historia

Thaimaalla on rikas ja mielenkiintoinen historia, joka ulottuu tuhansien vuosien taakse. Maa oli aiemmin osa kuningaskuntia, jotka taistelivat keskenään vallasta. Vuonna 1238 Thai-muinaiskuningas perusti Sukhothai-kuninkaan kaupungin, joka oli Thai-kulttuurin ja -kielen keskus.

Thaimaa sai vaikutteita myös Intiasta, Kiinasta ja Khmerican (nykyisen Kambodžan) valtakunnasta. Brittien uhka Itä-Intian kauppakomppanian kautta vaikutti Thaimaan läheisiin suhteisiin länsimaisten maiden kanssa. Thaimaa onnistui säilyttämään itsenäisyytensä ja on ainoa Kaakkois-Aasian maa, joka ei ole koskaan ollut siirtomaa.

Liikkuminen

Thaimaahan matkustaminen on mukavan vaivatonta, sillä maassa on hyvä julkinen liikenneverkosto ja kansainväliset lentokentät. Suosituimmilla turistialueilla on helppo liikkua jalkaisin tai vuokraamalla polkupyörän tai skootterin. Jos haluaa tutustua laajemmin maan eri osiin, voi harkita junamatkailua tai bussilla matkustamista.

Thaimaan liikenne on värikästä ja vilkasta, ja paikalliset kuljettajat voivat ajaa varsin rohkeasti. Taksimatkat ovat edullisia, mutta kannattaa varmistaa, että taksi käyttää taksamittaria, jotta hinta pysyy kohtuullisena. Bangkokissa voi myös liikkua kätevästi tuk-tukeilla, jotka ovat pieniä moottoroituja ajoneuvoja.

Ruoka ja juoma

Thaimaassa ruoka on erittäin tärkeä osa kulttuuria, ja matkailijalla onkin mahdollisuus nauttia monipuolisista ja herkullisista aterioista. Thaimaalainen ruoka on tunnettu tuoreista raaka-aineista, mausteisuudesta ja runsaista mausteista. Yleisiä aterioita ovat esimerkiksi pad thai, tom yum keitto ja vihreä curry.

Thaimaassa on myös runsaasti katukeittiöitä, joissa voi maistella erilaisia herkkuja, kuten grillaatua lihaa, katkarapuja ja paikallista mango sticky rice -jälkiruokaa. Myös tuoreet hedelmät, kuten mango ja durian, ovat suosittuja herkkuja Thaimaassa.

Lasten kanssa matkustaminen

Thaimaa on erinomainen matkakohde myös perheille, sillä maassa on paljon tekemistä ja nähtävää lapsille. Rannat tarjoavat lapsille turvallisia uimapaikkoja ja vauhdikkaita vesileikkejä, kuten vesiliukumäkiä ja vesipuistoja.

Monet hotellit tarjoavat myös lastenkerhoja ja aktiviteetteja lapsille. Thaimaan eläintarhat ja delfinaariot ovat myös suosittuja lapsiperheiden keskuudessa. Lisäksi lasten kanssa voi tutustua puistoalueisiin, kuten Lumpinin puistoon tai Nong Noochin trooppiseen puutarhaan.

Hintataso

Thaimaan hintataso on yleisesti ottaen edullinen verrattuna moniin muihin matkakohteisiin. Matkailija voi hyvin nauttia hyvästä ruoasta, yöpyä mukavissa hotelleissa ja tehdä retkiä kohtuullisin kustannuksin. Ruoka kadulla ja paikallisissa ravintoloissa on edullista, ja matkailija saa paljon vastinetta rahalleen.

Hintataso vaihtelee hieman eri alueiden ja turistikohteiden välillä. Suurkaupungeissa ja suositummilla turistialueilla hinnat voivat olla hieman korkeammat kuin syrjäisemmillä alueilla. On myös hyvä huomata, että Thaimaassa on edullista ostaa paikallista ruokaa ja palveluita, kun välttää turistialueiden hintoja.

Thaimaa Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mikä on Thaimaan pääkaupunki? Bangkok.
Mitä kieltä Thaimaassa puhutaan? Tai kieli eli thai.
Mikä on Thaimaan valuutta? Thaimaan bahti.
Millainen on Thaimaan ilmasto? Thaimaassa on trooppinen ilmasto, jossa on kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi ja sadekausi.
Milloin on parasta matkustaa Thaimaahan? Paras aika matkustaa Thaimaahan on marraskuusta huhtikuuhun, jolloin on kuiva kausi ja vähemmän sateita.
Tarvitseeko Thaimaahan matkustaessa viisumin? Riippuu maasta. Monet maat voivat matkustaa Thaimaahan viisumitta enintään 30 päivän ajan.
Millaisia aktiviteetteja Thaimaassa voi harrastaa? Thaimaassa voi harrastaa esimerkiksi rantojen rentoutumista, sukellusta, snorklausta, joogaa, ruoanlaittokursseja, temppelien tutkimista ja retkiä luontoon.
Mitkä ovat Thaimaan tunnetuimmat nähtävyydet? Thaimaan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Sukhothai-historiallinen puisto, Wat Arun -temppeli, Ayutthaya-historiallinen puisto, Phang Nga Bay, Erawanin kansallispuisto ja Ko Phi Phi.
Onko Thaimaa turvallinen matkakohde? Kuten missä tahansa matkakohteessa, kannattaa Thaimaassa pitää huolta omasta turvallisuudestaan ja noudattaa paikallisia lakeja ja tapoja.
Tarvitseeko Thaimaassa juomavettä suodattaa? Suositeltavaa on juoda pullovettä tai suodattaa juomavesi ennen sen käyttöä.
Onko Thaimaassa hyvä julkinen liikenne? Thaimaassa on monipuolinen ja kehittynyt julkinen liikenne, joka sisältää muun muassa junat, bussit, metrojärjestelmät ja taksit.
Miten terveydenhuolto Thaimaassa toimii? Thaimaassa on sekä julkista että yksityistä terveydenhuoltoa. Suurissa kaupungeissa ja turistikohteissa on hyvät terveydenhuoltopalvelut, mutta maaseudulla ne voivat olla rajalliset.
Mitä tulisi ottaa huomioon Thaimaahan matkustaessa? Thaimaahan matkustettaessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi paikalliset uskomukset ja perinteet, pukeutumis- ja käyttäytymissäännöt, sekä terveysasiat kuten rokotukset ja matkavakuutus.
Miten Thaimaan matkakuumeen voi välttää? Thaimaahan matkustettaessa kannattaa huolehtia hygieniasta, välttää ravintoloita ja ruokia, jotka näyttävät epäilyttäviltä, ja pestä kädet huolellisesti.
Mikä on tyypillistä thaimaalaisessa ruokakulttuurissa? Thaimaalainen ruokakulttuuri koostuu monipuolisista mauista ja mausteista. Yleisesti ruokalajeissa käytetään esimerkiksi chilipeppereitä, sitruunaruohoa, korianteria ja kalakastiketta. Tunnettuja ruokia ovat muun muassa pad thai, vihreä curry ja tom yum -keitto.
Tuleeko Thaimaassa neuvotella hinnoista? Thaimaassa voi tulla neuvotella hinnoista esimerkiksi toreilla ja markkinoilla, mutta suurimmissa kaupoissa ja tavarataloissa hinnat ovat yleensä kiinteitä.
Mitä tulisi pakata mukaan Thaimaahan matkustaessa? Mukaan kannattaa pakata esimerkiksi kevyitä vaatteita, aurinkosuojatuotteita, hyttyskarkotteita, mukavat kengät kävelyretkiä varten, sekä muuta matkustamiseen tarvittavaa kuten passi ja matkavakuutustiedot.
Missä Thaimaassa voi viettää aktiivilomaa? Thaimaassa on monia paikkoja, joissa voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja kuten sukellusta, snorklausta, vaellusta, melontaa, joogaa, kiipeilyä ja golfausta. Suosittuja kohteita aktiivilomalle ovat esimerkiksi Ko Tao, Krabi, Chiang Mai, Koh Samui ja Hua Hin.
Ovatko thaimaalaiset ystävällisiä? Thaimaalaiset ovat yleensä ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä.
Onko Thaimaassa paljon turisteja? Thaimaa on suosittu matkakohde ja siellä voi olla paljon turisteja erityisesti suosituissa turistikohteissa ja lomasaarilla.

 

Thaimaa sivuja:

Thaimaa matkailusivut Kuvausta Thaimaan eri matka kohteista ja tietoa Thaimaan hintatasosta, tavoista ja kulttuurista.
Matkalippu palvelun Thaimaa sivut Suositun matkalippu sivuston Thaimaa teema sivut.
pattaya.com ”Virallinen” Pattaya sivu. (Englanniksi tai Thaiksi)
Thaimaa tietoa Melko uudet ja miellyttävät Thaimaa sivut.
Thaimaa sivut Tietoa Thaimaasta ja sen matkakohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *