Ecuador
Ecuador

Matkakohde: Ecuador

Yleistä

Ecuador sijaitsee Etelä-Amerikassa, ja se on yksi maailman monipuolisimmista matkakohteista. Tässä pienessä maassa on tarjolla kaikkea aina upeista vuoristomaisemista ja sademetsistä rannikon hiekkarantoihin ja eksoottiseen eläimistöön. Ecuadorin pääkaupunki on Quito, joka on myös Andeilla sijaitseva korkein pääkaupunki maailmassa. Galápagossaarilla pääsee tutustumaan ainutlaatuiseen eläimistöön, joka on innoittanut Charles Darwinia kehittämään evoluutioteoriaansa.

Kuvaus

Ecuador on valtava luonnon monimuotoisuuden lähde, ja siellä voi kokea kaiken aina jäätiköistä trooppisiin sademetsiin. Maassa on 24 kansallispuistoa ja suojelualuetta, jotka tarjoavat upeita retkeilymahdollisuuksia. Ecuadorin rannikolla voi rentoutua kauniilla hiekkarannoilla, ja Galápagossaarilla voi nähdä jättiläiskilpikonnien ja merileijonien elävän luonnollisessa ympäristössään. Ecuadorista löytyy myös maailmanperintökohteita, kuten historiallinen keskusta Quitossa ja Cuenca, joka on tunnettu arkkitehtuuristaan.

Historia

Ecuadorin historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja alueella on asunut ihmisiä jo noin 10 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Siitä lähtien maa on ollut asuttuna eri intiaaniheimojen toimesta. Ecuadorista tuli itsenäinen valtio vuonna 1830, kun se erosi Kolumbiasta. Maata on hallinnut useat eri hallitsijat ja poliittiset voimat, ja siellä on käyty useita sotia. Nykyään Ecuador on suhteellisen vakaa maa, ja se on yksi Etelä-Amerikan taloudellisesti edistyksellisimmistä maista.

Liikkuminen

Ecuadorissa on hyvin kehittynyt julkinen liikennejärjestelmä, joka helpottaa matkustamista ympäri maata. Bussit ja taksit ovat suosittuja kulkuvälineitä, ja niiden avulla pääsee helposti suurimpiin kaupunkeihin ja paikallisiin nähtävyyksiin. Junamatkat ovat myös suosittuja, sillä niiden avulla pääsee ihailemaan upeita maisemia Andeilla. Jos haluaa tutustua Galápagossaariin, on parasta matkustaa lentäen. Ecuadorin sisällä liikkuminen on yleensä halpaa, ja matkat ovat suhteellisen lyhyitä.

Ruoka ja juoma

Ecuadorin ruokakulttuuri on monipuolinen ja mielenkiintoinen. Yksi tunnetuimmista ruuista on ceviche, joka on raakakalasta valmistettu herkullinen lime-marinadi. Maassa tarjoillaan myös paljon perinteistä ruokaa, kuten empanadas (täytetyt leivonnaiset), llapingachos (perunapannukakuat) ja hornado (paistettu porsaanliha). Ecuadorissa juodaan paljon guayusa-teetä, joka on perinteinen juoma Andeilta. Paikallinen olut, Pilsener, on myös suosittua. Ecuadorin ruokakulttuuri on hyvin maistuvaa ja tarjoaa paljon herkkuja maistettavaksi.

Lasten kanssa matkustaminen

Ecuador on hyvä matkakohde myös lasten kanssa matkustaville perheille. Maassa on paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat kaikenikäisille. Esimerkiksi Amazonin sademetsässä voi tutustua villieläimiin ja tehdä retkiä heimokyliin. Galápagossaarilla lapset voivat oppia paljon luonnosta ja eläimistöstä. Ecuadorissa on myös useita teemapuistoja ja eläintarhoja, jotka tarjoavat viihdykettä koko perheelle. Lasten kanssa matkustaessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon esimerkiksi hyttysiin tarttuvat sairaudet ja korkeat vuoristokorkeudet.

Hintataso

Ecuador on suhteellisen edullinen matkakohde. Ruoka, majoitus ja kuljetukset ovat yleensä halpoja verrattuna moniin muihin matkakohteisiin. Hintataso vaihtelee kuitenkin alueittain, ja suurimmissa kaupungeissa hinnat voivat olla korkeammat. Ecuadorin virallinen valuutta on Yhdysvaltojen dollari, joten matkustajien ei tarvitse vaihtaa rahaa. Oleskelu Ecuadorissa voi olla edullista, jos matkustaa paikallisen tavan mukaan ja nauttii paikallisista herkuista. Muistakin varata matkaan riittävästi käteistä rahaa, sillä kaikkialla ei välttämättä ole mahdollisuutta maksaa kortilla.


Ecuador Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
1. Mikä on Ecuadorin pääkaupunki? Quito
2. Mikä on Ecuadorin virallinen kieli? Esopnja
3. Mihin maanosaan Ecuador kuuluu? Etelä-Amerikka
4. Mikä on Ecuadorin valuutta? Yhdysvaltain dollari
5. Mitkä ovat Ecuadorin suosituimmat nähtävyydet? Galápagossaaret, Cotopaxi-tulivuori, Cuenca
6. Milloin on paras aika matkustaa Ecuadoriin? Joulukuusta toukokuuhun
7. Tarvitseeko Suomen kansalainen viisumin matkustaessaan Ecuadoriin? Kyllä
8. Onko Ecuador turvallinen matkakohde? Kyllä, mutta tulee noudattaa tavanomaista varovaisuutta
9. Miten liikkua Ecuadorissa? Taksi, bussi, junat
10. Voiko Ecuadoriin juoda hanavettä? Ei suositella
11. Mitkä ovat Ecuadorin kansallisruokia? Ceviche, sopat, empanadas
12. Millainen on Ecuadorin ilmasto? Trooppinen ilmasto, mutta vaihtelee vuoristosta rannikolle
13. Kuinka paljon juomarahaa tulee jättää ravintoloissa Ecuadorissa? Noin 10% – 15% laskun summasta
14. Mitä terveysriskejä matkustaja kohtaa Ecuadorissa? Korkean ilmankosteuden aiheuttamia sairauksia, hyönteisten levittämiä tauteja
15. Onko Ecuadorissa hyttysiä? Kyllä, erityisesti rannikoilla ja viidakoilla
16. Kuinka paljon matka Ecuadoriin yleensä maksaa? Riippuu matkan pituudesta ja tyylistä, mutta keskimäärin noin 2000-3000 euroa
17. Voiko Ecuadorissa käyttää luottokorttia? Kyllä, suurissa kaupungeissa ja turistikohteissa
18. Mitkä ovat Ecuadorin kansallisia juhlapäiviä? Independence Day (24. toukokuuta), National Day (10. elokuuta)
19. Mikä on Ecuadorin aikaero Suomeen nähden? -7 tuntia Suomen aikaa
20. Onko Ecuadorissa hyvää ostettavaa? Kyllä, esimerkiksi koruja, tekstiilejä ja käsitöitä