Australia

australia
Australia on sekä manner että valtio. Australian mantereella ei ole muita valtioita. Australia yhdessä Uuden Seelannin kanssa lasketaan kuuluvaksi Oseanian alueeseen.

Australian pääkaupunki on Canberra ja se on siitä merkillinen pääkaupunki, että sinne ei tehdä lainkaan kansainvälisiä lentoja. Se onkin vain pieni hallinnollinen pääkaupunki. Merkittävimpiä ovat eri osavaltioiden pääkaupungit. Suurin kaupunki on Sydney, joka on kuuluisa oopperatalostaan. Toiseksi suurin kaupunki on Victorian osavaltiossa sijaitseva Melbourne. Muita kaupunkeja ovat itärannikolla Brisbane ja mantereen luoteiskulmassa sijaitseva Perth.
Australia koostuu kahdeksasta osavaltiosta jotka ovat Victoria, New South Wales, Queensland, Etelä-Australia, Länsi-Australia, Pohjoisterritorio ja Tasmania. Merkittävimpiä näistä ovat kaakkoisrannikolla sijaitseva pieni vehreä Victoria (”Garden State”). Siellä sijaitsee Melbournen kaupunki ja alue on melko tiheään asuttua. Toinen merkittävä alue on New South Wales pohjoiseen Victorian osavaltiosta. Siellä sijaitsee Australian merkittävin kaupunki Sydney. Australian keskiosat ovat lähestulkoon asumatonta autiomaata.
Australia on valtavan suuri maa ja siellä turisti liikkuu parhaiten vuokra-autolla. Pientä päänvaivaa aiheuttaa vasemman puoleinen liikenne.

One thought on “Australia

  1. Pingback: Matkailijan Must-See: 10 Kohdetta – Olen käänynnä vaikka missä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *