Filippiinit

Yleistä

Filippiinit, virallisesti Filippiinien tasavalta, on saarivaltio Kaakkois-Aasiassa. Se koostuu yli 7 000 saaresta, joista suurin osa on asumattomia. Manilan pääkaupunki sijaitsee Luzonin saarella, joka on saariryhmän pohjoisin ja suurin saari. Filippiineillä on monipuolinen luonto, upeat rannat, kiehtova kulttuuri ja ystävälliset ihmiset. Maassa puhutaan filippiinienkieltä ja englantia.

Filippiinit tarjoaa matkailijoille valtavasti erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Voit kokea upeita hiekkarantoja, sukeltaa koralliriutoilla, kiivetä tulivuorille, tutustua vanhoihin espanjalaisiin kirkkoihin, vierailla perinteisissä kylissä ja nauttia paikallisesta keittiöstä. Maan kulttuuri on monimuotoinen ja sinut kohtaavat iloiset ja avuliaat ihmiset.

Kuvaus

Filippiinit on tunnettu upeista rannoistaan, joiden hiekka on valkoista ja vesi turkoosia. Alueella on myös useita sukelluskohdeita, kuten Apo Island eli saari, jolla on yksi Filippiinien suosituimmista sukelluskohteista. Mahubay-yhteyden lähistöllä sijaitseva Boracayn saari on Filippiinien suosituin matkailukohde, jossa voi rentoutua rannalla, kokeilla erilaisia vesilajeja tai osallistua rantajuhliin.

Filippiineillä on myös useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Intramuros, vanha espanjalainen linnoitus Manilassa, ja Chocolate Hills, luonnonmuodostelma Boholin saarella. Banaue Rice Terraces, joka on Unescon maailmanperintökohde, tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua paikallisiin riisiviljelmiin.

Kulttuurin ystäville Filippiinit tarjoavat perinteistä tanssia, musiikkia ja taiteita. Voit osallistua paikallisiin festivaaleihin, kuten Sinulogin festivaaliin Cebussa tai Ati-Atihanin festivaaliin Kalibossa. Filippiinien ruokakulttuuri on myös monipuolinen ja herkullinen, joten kannattaa ehdottomasti maistaa paikallisia herkkuja, kuten adoboa (liharuokaa) ja sinigangia (hapankeitto).

Historia

Filippiinit oli siirtomaavaltiona useiden vuosisatojen ajan. Alueelle saapuivat ensin espanjalaiset vuonna 1521 ja he perustivat siirtomaavaltion, joka kesti yli 300 vuotta. Espanjalaiset vaikuttivat voimakkaasti maan kulttuuriin, uskontoon ja arkkitehtuuriin. Vuonna 1898 Yhdysvallat anasti Filippiinit Espanjalta, mutta Filippiinien itsenäisyysjulistus vuonna 1946 päätti Yhdysvaltojen siirtomaavallan.

Toisen maailmansodan aikana Filippiinit joutuivat Japanin miehityksen alle, mutta vuonna 1945 Yhdysvaltain joukot vapauttivat maan. Tämän jälkeen Filippiinit olivat pitkään autoritaarisen hallinnon alla, kunnes vuonna 1986 tapahtunut kansannousu johti hallituksen kaatumiseen ja demokraattisen hallinnon perustamiseen.

Liikkuminen

Liikkuminen Filippiineillä on yleisesti ottaen helppoa ja edullista. Saaria yhdistävät lentoyhteydet, lauttayhteydet sekä maanteitse kulkevat bussit ja taksit. Maan sisäiset lennot ovat usein nopein tapa matkustaa saaren sisällä, ja lentoyhtiöt kuten Cebu Pacific ja Philippine Airlines tarjoavat hyviä yhteyksiä eri kohteiden välillä. Lauttamatkoilla voi nauttia upeista maisemista ja saada aitoa saarielämän tunnelmaa.

Suurissa kaupungeissa kuten Manilassa, Cebussa ja Davaossa on hyvät julkisen liikenteen verkostot. Paikallisbussit, jeepneyt ja taksit ovat edullisia ja kätevä tapa liikkua kaupungissa. Jos haluat tutustua laajemmin saariin, voit vuokrata moottoripyörän tai skootterin, mutta muista, että liikenne voi olla erittäin vilkasta ja kaupunkien ulkopuolella tiet voivat olla huonokuntoisia.

Ruoka ja juoma

Filippiinien ruokakulttuuri on rikas ja monimuotoinen. Paikalliset ruuat ovat usein mausteisia ja erittäin maukkaita. Suosittuja ruokia ovat muun muassa adoboa, joka on mausteinen liharuoka, sinigang, joka on hapan keitto, ja lechon, joka on paistettu possu. Perinteinen aamiainen sisältää usein pandesal-leipää ja tuyo-kaloja. Paikalliset käyttävät paljon riisiä ruokavaliossaan, ja riisi syödään usein aterian lisäkkeenä. Filippiinien trooppiset hedelmät, kuten mango ja ananas, ovat myös herkullisia ja ravitsevia.

Suosittuja juomia Filippiineillä ovat san miguel, paikallinen olut, ja halo-halo, makea ja värikäs jälkiruoka, jossa on jäämurskaa, makeisia, hedelmiä ja maitotuotteita. Paikalliset juovat myös kookosvettä suoraan kookospähkinästä ja calamansi-mehua, joka on raikas sitrushedelmämehu.

Lasten kanssa matkustaminen

Filippiinit on loistava matkakohde lasten kanssa matkustaville. Saarivaltio tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsille, kuten upeita rantoja, eläinpuistoja ja vesipuistoja. Boracayn saari on erityisen suosittu perheiden keskuudessa, sillä sieltä löytyy paljon lapsiystävällisiä hotelleja ja aktiviteetteja.

Muista kuitenkin ottaa huomioon perusasiat matkustaessa lasten kanssa, kuten riittävä suoja auringolta, hyttyskarkotteet ja tarpeeksi vettä. Keskustele lastesi kanssa myös paikallisista kulttuuri- ja tapakäytännöistä, jotta matkasta tulee opettavainen ja kunnioittava kokemus.

Hintataso

Filippiineillä matkustaessa budjetti voi vaihdella riippuen siitä, millaisia aktiviteetteja ja majoitusta suunnittelee. Yleisesti ottaen Filippiinien hintataso on edullisempi kuin länsimaissa. Halvimmillaan voi yöpyä yksinkertaisessa majatalossa tai retkeilymajassa, ja ruoka on edullista etenkin paikallisissa ravintoloissa ja katukojuissa.

Suuremmissa kaupungeissa ja suosituissa matkailukohteissa hotellit ja ravintolat voivat olla hieman kalliimpia. Myös lentomatkat saaren sisällä ja saarten välillä voivat nostaa matkabudjettia. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Filippiineillä on paljon ilmaisia tai edullisia aktiviteetteja, kuten rantojen ja luonnon nähtävyyksien tutkiminen.

Filippiinit Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Filippiinit UKK

Kysymys Vastaus
Mikä on Filippiinien pääkaupunki? Manila
Mitä kieltä puhutaan Filippiineillä? Filippiinien kielillä, joista yksi virallinen kieli on filipino ja toinen englanti
Mikä on Filippiinien kansalliseläin? Karabaw
Missä sijaitsee kuuluisa Filippiinien riisiportaat? Banauessa, Luzonin saarella
Mitä liikennevälinettä usein käytetään kaupunkien välisessä matkustamisessa? Jeepneyt
Kuinka monta saarta Filippiineillä on? Yli 7 600 saarta
Mitä lajia julistetaan usein Filippiinien kansallislintuna? Philippine eagle
Onko Filippiineillä merirosvousta? Kyllä, erityisesti Mindanaon saarella
Mitä uskontoja Filippiineillä pääasiassa harjoitetaan? Roomalaiskatolisuus ja islam
Milloin Filippiinit itsenäistyivät Espanjasta? 12. kesäkuuta 1898
Mitä eläimiä suojelee Filippiinien kansallispuisto? Tarsiereita
Missä sijaitsee Boracayn saari? Visayas-alueella
Mikä on tyypillinen Filippiinien ruokalaji? Adobo
Minkälainen on tyypillinen Filippiinien kulttuuri? Monikulttuurinen, yhdistetty indonesialaiseen, malesialaiseen, kiinalaiseen, espanjalaiseen ja amerikkalaiseen kulttuuriin
Mitä kiehtovaa tekemistä Filippiineillä voi kokea? Sukellusta, saaristolautailua, vesiputouksia, riisiportaita, upeita vuoristomaisemia
Onko Filippiineillä kuumaa ympäri vuoden? Kyllä, sillä sijainti päiväntasaajan lähellä
Miten pukeutua Filippiineillä? Kevyt ja mukava vaatetus, mieluiten valmistaudu sadetakkiin tai sateenvarjoon sadekauden aikana
Tuleeko Filippiineillä juoda vain pullovettä? Kyllä, suositellaan juomaan pullotettua vettä välttääkseen vatsatauteja
Mikä on Filippiinien kansalliseläin? Karabaw
Tarvitseeko Filippiineillä viisumin? Riippuu kansalaisuudestasi, tarkista asianmukaiset viisumivaatimukset ennen matkaa
Onko Filippiineillä turvallista matkustaa? Yleisesti ottaen turvallista, mutta on syytä olla varovainen erityisesti isoissa kaupungeissa ja eräillä saarilla