Oregon Zoo

Historia ja perustaminen

Oregonin eläintarha, tuttavallisemmin Oregon Zoo, on yksi Portlandin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Eläintarhan historia juontaa juurensa vuoteen 1888, jolloin Portlandin parkinneuvosto päätti perustaa kaupunkiin eläintarhan. Eläintarha avattiin yleisölle vuonna 1889 ja oli alun perin koti pienelle kokoelmalle kotieläimiä.

Vuonna 1959 eläintarha sai uuden nimen, Portland Zoological Gardens. Sen jälkeen eläintarha on kasvanut ja kehittynyt vuosi vuodelta. Vuonna 1976 eläintarha avasi ensimmäisen kerran ovensa ympäri vuoden, mikä mahdollisti vierailut myös talvikaudella.

Nykyisin Oregon Zoossa asustaa yli 2 600 eläintä 215 eri lajista. Eläinten hyvinvointi ja suojelu ovat aina olleet eläintarhan tärkeimpiä tavoitteita. Eläinten hyvinvoinnin lisäksi eläintarha pyrkii myös edistämään luonnonsuojelua ja tarjoamaan opetuksellisia kokemuksia vierailijoilleen.

Eläinlajit ja näyttelyt

Oregon Zoo tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman eläinlajeja eri puolilta maailmaa. Eläintarhassa voi tutustua esimerkiksi afrikkalaisiin suurkissoihin, kuten leijoniin ja gepardeihin, tai vierailla Australasian alueen kasvissyöjien joukossa.

Eläintarhassa on myös paljon kotieläinlajeja ja eläintenhoitajat järjestävät päivittäin erilaisia ruokintanäytöksiä ja muita tapahtumia, joiden aikana vierailijat voivat oppia lisää eläimistä ja niiden elintavoista. Eläintarhassa on oma delfiini- ja hyljeshow, joita voi seurata säännöllisesti.

Yksi eläintarhan suosituimmista näyttelyistä on Elephant Lands, jossa asustaa Aasian elefantteja. Näyttelyalue on suuri ja tarjoaa elefanteille mahdollisuuden liikkua, uida ja sosialisoitua toisten lajitovereiden kanssa. Vierailijat voivat seurata elefanttien elämää ja oppia samalla niiden suojelusta.

Suositut nähtävyydet eläintarhassa

Oregon Zoossa vieraillessa kannattaa käydä tutustumassa erityisesti seuraaviin nähtävyyksiin: Great Northwest, Pacific Shores, Amazon Flooded Forest, Primate Forest ja Red Ape Reserve.

Great Northwest -alueella voi tutustua alueen luontoon ja eläimistöön. Siellä asustaa esimerkiksi harvinaisia lumileopardeja ja punapandoja. Pacific Shores -alueella taas voi ihailla erilaisia merinisäkkäitä, kuten hylkeitä ja merileijonia. Näyttelyyn on rakennettu myös suuri vesiallas, jossa pingviinit pääsevät uimaan ja sukeltamaan.

Amazon Flooded Forest ja Primate Forest ovat molemmat trooppisen sademetsän teemalla. Amazon Flooded Forest -näyttelyssä voi tutustua sademetsän eri kerroksiin ja ihastella sen monimuotoista eläimistöä, kuten krokotiileja ja villasikoja. Primate Forest -alueella asustaa erilaisia apinalajeja ja vierailijat voivat seurata apinoiden touhuja useista eri näkökulmista.

Red Ape Reserve on paikka, jossa voi tutustua Borneon orangien elämään ja suojeluun. Näyttelyalueella asustelee myös muita uhanalaisia eläinlajeja, kuten siamilaisia krokotiileja ja sarvikuonoja.

Oregonin eläintarha on paikka, jossa voi viettää mukavan päivän tutustuen eri eläimiin ja niiden elinympäristöihin. Eläintarha tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden oppia uutta ja samalla tukea luonnonsuojelutyötä. Onkin hyvä juttu, että tällaisia eläintarhoja on olemassa, sillä ne edistävät eläinten hyvinvointia ja auttavat suojelemaan uhanalaisia lajeja.

Lasten suosikit eläintarhassa

Portlandin Oregon Zoo on suosittu kohde erityisesti lapsiperheille. Eläintarhassa on paljon erilaisia eläimiä, jotka saavat lapset innostumaan.

Yksi suosituimmista nähtävyyksistä lapsille on pandatalo. Oregon Zoon pandatalo on koti upeille jättiläispandoille. Lapset voivat nähdä nämä veikeät karhut läheltä ja seurata niiden touhuja lasin takaa. Pandatalossa on myös monia opetusnäyttelyitä, joissa pääsee oppimaan enemmän näistä uhanalaisista eläimistä.

Toinen lasten suosikkieläin on afrikkalainen norsu. Oregon Zoossa asuu kaksi afrikkalaista elefanttia, Lily ja Sam. Eläintarhalla on erikseen suunniteltu alue, jossa norsut saavat merkittäviä hoitopalveluita ja -toimintoja. Tämä alue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia näiden jättimäisten mutta lempeiden eläinten elämästä.

Lisäksi lasten suosikkeihin kuuluvat kissapetojen näkeminen. Oregon Zoossa voi nähdä jaguaareja, panttereita ja monia muita kissaeläimiä. Lapsilla on mahdollisuus nähdä nämä mahtavat pedot lähietäisyydeltä ja oppia niiden elämäntavoista.

Ravintolat ja ruokailumahdollisuudet eläintarhassa

Oregon Zoon alueelta löytyy useita ravintoloita ja ruokailupaikkoja, joissa voi nauttia herkullisia aterioita ja virkistäviä juomia.

Flock and Stock on yksi eläintarhan suosituimmista ravintoloista. Tämä ravintola tarjoaa monipuolisen valikoiman tuoreita salaatteja, täytettyjä leipiä, burgereita ja muita herkullisia vaihtoehtoja. Lisäksi ravintolassa on laaja valikoima virvokkeita, kuten limonadeja ja virvoitusjuomia.

Toinen suosittu ruokapaikka on Cascade Grill, josta saa maukasta grilliruokaa. Ravintolassa tarjoillaan muun muassa hampurilaisia, hot dogeja, ranskalaisia perunoita ja muita suosittuja grilliruoan herkkuja. Cascade Grillin terassilta voi nauttia aterian aikana upeasta näköalasta eläintarhan alueelle.

Eläintarhan alueella on myös useita kahviloita ja piknik-alueita, joissa voi nauttia omia eväitä. Jos haluaa kokea eläintarhan tunnelmaa luonnon keskellä, voi hankkia eväät kotiin ja istua piknik-paikoilla katsomaan eläimiä samalla.

Opastetut kierrokset ja aktiviteetit

Oregon Zoossa järjestetään päivittäin opastettuja kierroksia ja aktiviteetteja, joiden avulla voi oppia lisää eläimistä ja niiden elinympäristöstä.

Yksi suosituimmista aktiviteeteista on eläinten ruokkiminen. Eläintarhan henkilökunta näyttää, miten eri eläinlajit ruokitaan ja mitä niiden ravinnossa käytetään. Lapset voivat osallistua ruokintaan ja oppia samalla lisää eläinten ruokailutottumuksista.

Lisäksi eläintarhassa järjestetään esityksiä ja luentoja eläinten käyttäytymisestä. Näissä tilaisuuksissa asiantuntijat kertovat mielenkiintoisia tarinoita eläimistä ja opettavat lapsille tietoa niiden elämästä ja tavasta selvitä luonnossa.

Eläintarhan omalla verkkosivustolla voi tarkistaa päivittäisen aktiviteettikalenterin ja varata paikan haluamaansa opastettuun kierrokseen. Aktiviteetit vaihtelevat vuodenajasta ja vierailijoiden kiinnostuksen kohteista riippuen, joten kannattaa tarkistaa ajan tasalla olevat tiedot ilmoittautumista varten.

Kokonaisuutena Oregon Zoo tarjoaa paljon aktiviteetteja ja elämyksiä lapsille sekä mahdollisuuden oppia lisää erilaisista eläimistä. Eläintarha kannustaa myös vastuullisuuteen luonnon ja eläinten suhteen, ja pyrkii edistämään luonnonsuojelua.

Eläintarhan koulutus- ja kasvatusohjelmat

Oregon Zoon eläintarhalla on pitkät perinteet koulutus- ja kasvatusohjelmien tarjoamisessa paikallisille asukkaille. Tarha tarjoaa erilaisia koulutusohjelmia kaikenikäisille, aina lapsista aikuisiin.

Eläintarhan koulutusohjelmiin kuuluu muun muassa erilaisia eläinaiheisia työpajoja, joissa kävijät voivat oppia eläinten käyttäytymisestä ja hoidosta. Näiden työpajojen tarkoituksena on kasvattaa ihmisten tietoisuutta eläinten hyvinvoinnista ja luonnonsuojelusta.

Eläintarhalla on myös ohjelmia, joissa lapset ja nuoret voivat tutustua eläintenhoitajan ammattiin. Tällaiset ohjelmat tarjoavat nuorille opiskelijoille mahdollisuuden oppia eläinten ruokinnasta, terveydenhoidosta ja hoitotoimenpiteistä ammattilaisten johdolla.

Lisäksi eläintarha järjestää erilaisia tapahtumia ja retkiä koululaisille ja päiväkoti-ikäisille lapsille. Nämä tapahtumat tarjoavat lapsille mahdollisuuden oppia eläimistä ja niiden elinympäristöstä osallistuvalla ja interaktiivisella tavalla. Eläintarha pyrkii edistämään lasten luontoyhteyden syntymistä ja tarjoamaan heille tietoa luonnon monimuotoisuudesta.

Vierailevat näyttelyt ja tapahtumat

Oregon Zoon eläintarha järjestää säännöllisesti erilaisia vierailevia näyttelyitä ja tapahtumia. Näyttelyt tarjoavat kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eri eläimiin ympäri maailmaa.

Yksi suosituimmista vierailevista näyttelyistä on Butterfly Jungle, jossa kävijät voivat tutustua eksoottisten perhosten maailmaan. Näyttelyssä on monia erilaisia perhoslajeja ja kävijät voivat seurata niiden elämänkiertoa aina munasta perhoseksi asti.

Eläintarha järjestää myös erilaisia tapahtumia ja tempauksia, kuten eläinten syntymäpäiviä, teemapäiviä ja erikoisnäyttelyitä. Näissä tapahtumissa kävijät voivat oppia lisää eläimistä ja niiden elämästä erilaisten esitysten, kierrosten ja aktiviteettien kautta.

Vierailevat näyttelyt ja tapahtumat ovat suosittuja erityisesti perheiden keskuudessa, sillä ne tarjoavat viihdykettä ja opetusta samassa paketissa. Ne ovat myös hyvä tapa houkutella uusia kävijöitä eläintarhaan ja levittää tietoisuutta eläinten suojelusta.

Yhteistyö muiden eläintarhojen ja tutkimuslaitosten kanssa

Oregon Zoo tekee tiivistä yhteistyötä muiden eläintarhojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyön tavoitteena on edistää eläinten hyvinvointia, luonnonsuojelua ja tieteen kehitystä.

Eläintarha osallistuu erilaisiin tutkimusprojekteihin ja konservaatiosuojelun ohjelmiin yhdessä muiden laitosten kanssa. Esimerkiksi zoo-to-zoo-yhteistyöohjelman avulla eläintarhat jakavat tietoa ja resursseja toistensa kanssa parantaakseen eläinten hoitoa ja hyvinvointia.

Lisäksi Oregon Zoo tukee ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin luonnonsuojeluhankkeisiin ympäri maailmaa. Eläintarha tekee yhteistyötä kansainvälisten luonnonsuojelujärjestöjen kanssa, jotta uhanalaiset eläinlajit ja niiden elinympäristöt voivat säilyä tuleville sukupolville.

Yhteistyö muiden laitosten ja järjestöjen kanssa on tärkeää eläinten hyvinvoinnin ja luonnonsuojelun edistämisessä. Oregon Zoo pyrkii jatkuvasti kehittämään ja laajentamaan yhteistyötä ja osallistumista erilaisiin projekteihin ja ohjelmiin tavoitteenaan edistää luonnon monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä.