Pittock Mansion

Historia

Portlandin merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluva Pittock Mansion on rakennettu vuonna 1914 Henry Pittockin ja hänen vaimonsa Georgenien käyttöön. Henry Pittock oli The Oregonian -lehden perustaja ja omistaja, ja pariskunta halusi rakentaa itselleen upean huvilan Portlandin kukkuloiden päälle.

Pittock Mansionin tarina juontaa juurensa Portlandin kehityksen alkuvaiheisiin. Henry Pittock muutti perheineen Portlandiin 1850-luvulla ja onnistui rakentamaan menestyksekkään uran lehden kustantajana. Pittockit nousivat nopeasti Portlandin johtavien perheiden joukkoon ja heidän vaikutuksensa kaupunkiin oli merkittävä.

Rakentamisesta vastasi arkkitehti Edward Foulkes, jolla oli kokemusta huviloista ja kartanoista. Pittock Mansionista haluttiin arkkitehtoninen helmi, joka istuisi kauniisti luonnon ympäröimässä ympäristössään. Rakennus toteutettiin Georgian tyyliin, ja siinä hyödynnettiin monia eri materiaaleja.

Rakennus

Pittock Mansion on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus, joka erottuu Portlandin maisemasta. Se sijaitsee 305 metrin korkeudessa West Hills -kukkuloiden rinteellä, mistä avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Rakennuksessa on kolme kerrosta ja 23 huonetta. Se on valmistettu harkoista, kivestä, tiilestä ja puusta, ja julkisivu on koristeltu kauniilla veistoksilla ja yksityiskohdilla. Pittock Mansionin aikakaudelle tyypillinen työhuone on sisustettu antiikkikalusteilla ja muilla yksityiskohdilla, jotka auttavat vierailijoita näkemään, millaista elämä oli 1900-luvun alun hienostoperheessä.

Rakennuksen suurin vetonaula on sen kaunis puutarha. Puutarhassa on monia eri kasvilajeja, kivinikkareita ja rauhallisia kävelyreittejä. Puutarha tarjoaa vierailijoille täydellisen paikan rentoutumiseen ja maisemien ihailemiseen.

Näyttelyt

Pittock Mansion tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia näyttelyitä ja ohjelmia, jotka avautuvat Portlandin ja Pittockin perheen historiasta. Historiallisessa näyttelyssä voi tutustua Portlandin kehitykseen ja kaupungin keskeisiin hahmoihin.

Lisäksi Pittock Mansionissa järjestetään säännöllisesti vaihtuvia taidenäyttelyitä, jotka esittelevät paikallisten taiteilijoiden teoksia. Näyttelyt tarjoavat vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua Oregonin alueen taide- ja kulttuuritarjontaan.

Pittock Mansionissa on myös kahvila ja museokauppa, joista voi ostaa matkamuistoja ja nauttia virvokkeita vierailun aikana. Lisäksi Pittock Mansionin pihapiirissä järjestetään erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden, kuten konsertteja ja retkiä.

Portlandin Pittock Mansion on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, sillä se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja nauttia upeista näkymistä.

Puutarha

Pittock Mansionin upeaa puutarhaa ympäröivät vuoristomainen maisema ja kauniit kukkaistutukset. Puutarha on suosittu vierailukohde niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa. Kullanruskeat polut johdattavat vierailijat läpi vehreän ja viihtyisän puutarhan, jossa on yli 5 000 kasvilajia.

Puutarhan korkeimmalta kohdalta avautuu upea näköala yli Portlandin kaupungin ja sen ympäröivän luonnon. Puutarhan eri osissa on erilaisia istutuksia ja teemallisia alueita, kuten ruusutarha ja japanilainen puutarha. Puutarhassa voi viettää aikaa rauhassa kävellen, istuen penkillä tai nauttien piknikistä.

Näköalat

Pittock Mansion sijaitsee 305 metrin korkeudella West Hills -vuoristossa, joten sieltä avautuvat upeat näköalat yli Portlandin kaupungin ja sen ympäröivän alueen. Lähes 270 asteen näkymä on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Näköalapaikoilta voi ihailla kaupungin korkeita pilvenpiirtäjiä, Willamette-joen mutkia ja vihreitä metsiä. Erityisen upeat näköalat ovat auringonlaskun aikaan, kun kaupunki kylpee kullanhohteessa ja vuoret muuttuvat purppuran ja oranssin sävyihin.

Museokauppa

Pittock Mansionin museokaupasta voi ostaa muistoja vierailusta tai lahjoja ystäville ja perheelle. Kaupasta löytyy laaja valikoima tuotteita, kuten postikortteja, avaimenperiä, kirjoja ja käsityötuotteita. Museokaupan tavarat ovat paikallisesti valmistettuja ja usein ne kuvaavat Pittock Mansionin historiaa tai Portlandin kaupunkia.

Museokaupasta löytyy myös erilaisia opastettuja kierroksia ja tapahtumia, joiden avulla voi oppia lisää Pittock Mansionista ja sen merkityksestä Portlandin historiassa. Museokauppaan kannattaa tutustua vierailun päätteeksi ja viedä mukanaan palanen Portlandin historiaa kotiin vietäväksi.

Opastetut kierrokset

Pittock Mansion on yksi Portlandin merkittävimmistä nähtävyyksistä, ja sen historia ulottuu yli sata vuotta taaksepäin. Tämä upea kartano tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Portlandin menneisyyteen ja ihailla upeita näkymiä kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Yksi parhaista tavoista tutustua Pittock Mansioniin on osallistua opastetulle kierrokselle. Kierroksilla ammattitaitoiset oppaat johdattavat kävijät kartanon huoneisiin ja kertovat mielenkiintoisia tarinoita sen asukkaista ja historiasta. Oppailla on syvällistä tietoa Pittockin perheen vaikutuksesta Portlandin kehitykseen, ja he osaavat valaista kartanon arkkitehtuuria ja sisustusta.

Opastetuilla kierroksilla pääsee tutustumaan kartanon kaikkiin huoneisiin, kuten makuuhuoneisiin, saliin, ruokasaliin ja kirjastoon. Kierroksen aikana oppaat kertovat myös mielenkiintoisista yksityiskohdista ja tarinoista, jotka liittyvät kartanon alkuperäiseen rakentamiseen ja sen muutoksiin vuosien varrella.

Opastetut kierrokset ovat erinomainen tapa oppia enemmän Portlandin historiasta ja saada syvällinen käsitys siitä, millaista elämä oli kartanossa Pittockin perheen aikana. Kierrokset kestävät yleensä noin tunnin, ja ne järjestetään säännöllisesti päivittäin. Kannattaa tarkistaa aikataulu etukäteen ja varata paikka kierrokselle, sillä ne voivat olla suosittuja erityisesti kesäkuukausina.

Tapahtumat

Pittock Mansion ei ole pelkästään upea historiallinen nähtävyys, vaan kartanon tiloissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja ohjelmia ympäri vuoden. Näitä tapahtumia ovat esimerkiksi kesäkonsertit, joissa paikalliset muusikot esittävät eri musiikkityylejä kartanon puutarhassa. Konsertit tarjoavat loistavan tilaisuuden nauttia kauniista musiikista upeissa maisemissa.

Lisäksi Pittock Mansionissa järjestetään erityisiä tapahtumia ja ohjelmaa erityisesti lapsille. Esimerkiksi pääsiäisen aikaan järjestetään hauskoja pääsiäisen metsästyskisoja, joissa lapset voivat etsiä pihalta piilotettuja kätköjä ja saada pieniä palkintoja. Myös erilaisia työpajoja ja käsityöaktiviteetteja järjestetään säännöllisesti.

Tapahtumat ja ohjelma Pittock Mansionissa tarjoavat monipuolisia kokemuksia ja aktiviteetteja eri ikäisille kävijöille. On hyvä tarkistaa tapahtumakalenteri etukäteen ja suunnitella vierailu sellaiseen aikaan, jolloin kartanossa on meneillään erityinen tapahtuma tai ohjelma.

Pääsymaksut

Pittock Mansioniin pääseminen vaatii pääsylipun ostamista, mutta vierailu kartanoon on ehdottomasti jokaisen Portlandiin matkaavan näkemisen arvoinen. Pääsyliput sisältävät opastetun kierroksen, jonka aikana pääsee tutustumaan kartanon huoneisiin ja kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita sen historiasta.

Pääsymaksun hinta vaihtelee kausittain, ja on suositeltavaa tarkistaa voimassa olevat hinnat ennen vierailua. Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat yleensä alennusta pääsymaksusta. On myös mahdollista ostaa vuosijäsenyys, joka tarjoaa rajoittamattoman pääsyn Pittock Mansioniin ja erilaisiin tapahtumiin ja ohjelmiin.

Pääsymaksu Pittock Mansioniin on kuitenkin pieni hinta upeasta kokemuksesta ja mahdollisuudesta tutustua yhteen Portlandin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Kannattaa varata riittävästi aikaa vierailulle ja tutustua myös kartanon ympärillä oleviin upeisiin puutarhoihin ja näköalapaikkoihin, jotka tarjoavat upeat maisemat Portlandiin ja sen ympäristöön.