Yleistä

Intia on monipuolinen ja värikäs matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen unohtumattomia elämyksiä. Maa sijaitsee Etelä-Aasiassa ja se on maailman toiseksi väkirikkain valtio Kiinan jälkeen. Intia on tunnettu rikkaasta kulttuuristaan, värikkäistä festivaaleistaan ja upeista historiallisista nähtävyyksistään.

Intian uskontojen kirjo on laaja, ja maahan tutustuessa voi kohdata hindulaisuutta, buddhalaisuutta, islamia ja sikhilaisuutta. Uskonto näkyy vahvasti intialaisessa arkipäivässä ja kulttuurissa. Intialaiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä, jotka ottavat mielellään turistit vastaan.

Intian luonto tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä, kuten Himalajan vuoriston, Ganges-joen ja monia kansallispuistoja. Intian kaupungit ovat värikkäitä ja vilkkaita, ja niiden kaduilla voi kokea todellisen elämänmenon. Intia on myös tunnettu mausteistaan, ja maan ruoka on herkullista ja maustettua.

Kuvaus

Intia tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia elämyksiä. Maan kaupungit ovat täynnä värikkäitä markkinoita, temppelikomplekseja ja upeita arkkitehtuurisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Delhin Punainen linna, Agraan sijaitseva Taj Mahal ja Jaisalmerin kultaisten hiekkakivitalojen kaupunki ovat suosittuja vierailukohteita.

Intian maaseutu on myös näkemisen arvoinen. Maan kansallispuistot tarjoavat mahdollisuuden ihastella upeaa eläimistöä ja trooppisia maisemia. Esimerkiksi Ranthamboren kansallispuistossa voi jopa nähdä tiikereitä. Himalajan alue tarjoaa upeat vuoristomaisemat ja mahdollisuuden retkeillä upeissa vaelluskohteissa.

Intialainen ruoka on maailmankuulu herkullisesta maustaan. Intiassa voi maistella erilaisia curryja, tandoori-ruokia ja muita mausteisia herkkuja. Intialainen ruoka on usein tulista, mutta maasta löytyy myös miedompia vaihtoehtoja. Intialaiset juomat, kuten chai-teetä ja lassis-maitodrinksuja, kannattaa myös ehdottomasti maistaa.

Intiassa kannattaa myös kokea värikkäät festivaalit, kuten Holi ja Diwali. Festivaalit tarjoavat mahdollisuuden tutustua intialaiseen kulttuuriin, musiikkiin ja tanssiin. Intian shoppailumahdollisuudet ovat myös huippuluokkaa, ja maasta voi ostaa esimerkiksi koruja, mausteita ja tekstiilejä.

Historia

Intian historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Maan alueella on ollut monia kuningaskuntia ja valtioita, ja eri aikakausina Intia on ollut osa suurvaltoja ja valloittajien kohteena. Intian historiasta voi löytää vaikutteita muun muassa brittiläisestä siirtomaavallasta, Mughal-imperiumista ja buddhalaisesta kulttuurista.

Intian historiassa on myös ollut merkittäviä hahmoja, kuten Mahatma Gandhi, joka johti maan itsenäisyystaistelua. Gandhi tunnetaan pasifismistaan ja väkivallattomasta vastarinnastaan. Intia itsenäistyi Iso-Britanniasta vuonna 1947, ja nykyään maalla on maailman toiseksi suurin väestö.

Intian historialliset nähtävyydet, kuten Punainen linna ja Taj Mahal, kertovat maan menneisyydestä ja sen kulttuurisesta rikkaudesta. Intian historia on monimuotoinen ja se näkyy sekä maan arkkitehtuurissa että kulttuurissa.

Liikkuminen

Intian liikkuminen voi olla haastavaa, mutta samalla antoisaa. Maan suurimmissa kaupungeissa on hyvät joukkoliikenneverkostot, kuten raitiovaunut, metrot ja bussit. Kaupungista toiseen matkustettaessa voi käyttää myös junia, jotka kulkevat hyvin ympäri maata.

Intiaan matkustettaessa lentäen, useimmat kansainväliset lennot saapuvat Delhin tai Mumbain lentokentille. Maan sisällä matkustettaessa lentomatkailu on myös suosittua, koska Intia on erittäin suuri maa ja maaseudulla sijaitseville nähtävyyksille lentäminen on kätevin tapa päästä perille.

Intian kaupungeissa voi liikkua myös tuk-tukeilla, jotka ovat pieniä kolmipyöräisiä kulkuneuvoja. Tuk-tukit ovat edullinen ja joustava tapa liikkua kaupungissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että Intiassa liikenteen säännöt voivat poiketa länsimaista, joten liikkumista on hyvä suunnitella etukäteen.

Maaseudulla matkustettaessa voi käyttää bussi- tai junavaihtoehtoja. Junailu Intiassa on suosittua, mutta paikkoja kannattaa varata etukäteen, sillä junat voivat täyttyä nopeasti. Lisäksi Intiassa kannattaa ottaa huomioon eri alueiden vuoristoiset tiet, jotka voivat aiheuttaa haasteita tietynlaisille liikkumisvälineille.

Ruoka ja juoma

Intialainen ruoka on maailmankuulu sen monipuolisuudesta ja mausteisuudesta. Maassa tarjoillaan erilaisia curryja, biryaneja, tandoori-ruokia ja monia muita maukkaita herkkuja. Intialainen ruoka on usein tulista, mutta maasta löytyy myös miedompia vaihtoehtoja.

Intiassa kannattaa ehdottomasti maistaa erilaisia curryja, joita löytyy sekä kasvis-, kala- että lihavaihtoehtoina. Curryissa maistuvat valkosipuli, inkivääri, chili, korianteri ja monet muut mausteet. Biryani on intialainen mausteinen riisiruoka, johon voi lisätä esimerkiksi kanan tai lampaan.

Intiassa juodaan paljon teetä, etenkin maitoteetä eli chai:ta. Chai on makeaa ja mausteista mustaa teetä, jota voi nauttia maidon kanssa. Intiassa kannattaa myös maistaa lassis-maitodrinksejä, joita tarjoillaan usein hedelmien kanssa. Lassis voi olla makeaa tai maustamatonta ja se viilentää hyvin kuumina päivinä.

Intian ruokakulttuurissa riisi ja leipä ovat perinteisiä ruokalajeja, mutta yleisesti Intiassa syödään käsin. Ruokaa nautittaessa kädet pestään perinteisesti ennen syömistä. Intian ruokakulttuuri on värikästä ja monipuolista, ja sitä kannattaa ehdottomasti kokea matkalla.

Lasten kanssa matkustaminen

Intia voi olla sopiva matkakohde myös lasten kanssa. Intiassa lapset ovat perinteisesti tärkeitä ja heihin suhtaudutaan lämpimästi. Maan suurissa kaupungeissa on monia lapsiystävällisiä nähtävyyksiä, kuten eläintarhoja ja huvipuistoja.

Maaseudulla voi olla haastavampaa matkustaa lasten kanssa, mutta esimerkiksi kansallispuistot tarjoavat mahdollisuuden nähdä eläimiä ja luontoa. On kuitenkin hyvä muistaa, että Intian ilmasto voi olla kuuma ja kostea, joten lasten kanssa matkustettaessa tulee varmistaa riittävä nesteytys ja aurinkosuojan käyttö.

Intiassa lapset voivat kokea värikkäitä festivaaleja ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Intiassa kannattaa myös tutustua intialaiseen keittiöön, joka voi tarjota uusia makuelämyksiä myös lapsille.

Lasten kanssa matkustettaessa on hyvä ottaa huomioon myös terveysasiat. Intian vedenlaatu voi olla heikompi kuin Suomessa, joten juomaveden saatavuus ja gujarat ovat tärkeitä. Lasten rokottaminen ennen matkaa voi olla suositeltavaa.

Hintataso

Intian hintataso on yleisesti ottaen edullinen, mutta se voi vaihdella alueittain ja kaupungeittain. Suurissa kaupungeissa, kuten Delhissä ja Mumbaissa, hinnat voivat olla korkeammat kuin maaseudulla.

Majoituksen hinta Intiassa vaihtelee suuresti riippuen hotellin tasosta ja sijainnista. Maassa on tarjolla niin ylellisiä luksushotelleja kuin halpoja majataloja ja hostelleja. Ruoka ja juoma ovat yleisesti ottaen edullisia Intiassa, ja paikallisissa ravintoloissa voi saada maistuvan aterian muutamalla eurolla.

Liikkuminen Intiassa voi olla edullista, jos käyttää esimerkiksi julkista liikennettä ja paikallisia kulkuneuvoja, kuten busseja ja junia. Taksien ja yksityisten kuljetusten hinta voi olla korkeampi, varsinkin suurissa kaupungeissa.

Matkailija voi myös tehdä hyviä ostoksia Intiassa, sillä maassa on laaja valikoima edullisia tekstiilejä, koruja, mausteita ja muita tuliaisia. Kaupankäyntiin kannattaa lähteä avoimin mielin ja osata hieman neuvotella hintoja.

Kokonaisuudessaan Intia tarjoaa matkailijalle hyvän vastineen rahoille. Edullisen hintatason ansiosta budjettimatkaaja voi saada paljon vastinetta matkalleen ja kokea monipuolisen kulttuurin ja historian Intiassa.

Intia Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)
Intian matkakohteen UKK

Kysymys Vastaus
Mitä valuuttaa käytetään Intiassa? Intian rupia (INR)
Tarvitseeko Intiaan viisumin? Kyllä, useimmat matkailijat tarvitsevat viisumin
Mikä on Intian pääkaupunki? New Delhi
Milloin on paras aika matkustaa Intiaan? Riippuu alueesta, mutta yleisesti ottaen talvi (marraskuusta helmikuuhun) on miellyttävin aika välttääkseen kuuman sään
Mitä kannattaa maistaa Intiassa? Intialaista ruokaa, kuten curryja, naaneja ja briyaneja
Miten pääsee Intiaan? Intiaan voi lentää useista eri maista tai matkustaa maateitse naapurimaista
Tarvitaanko Intiassa rokotuksia? Kannattaa tarkistaa ajantasaiset rokotussuositukset ja keskustella matkailulääkärin kanssa
Onko Intiassa turvallista matkustaa? Intia on turvallinen matkakohde, mutta matkailijoiden kannattaa noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita
Kuinka paljon aikaa kannattaa varata Intian matkalle? Riippuu matkasuunnitelmasta, mutta useimmiten suositellaan vähintään kahden viikon mittaisia matkoja
Mitä vierasmaalaisen kannattaa ottaa huomioon Intiassa? Kunnioita paikallista kulttuuria, pukeudu sopivasti ja ole valmis kohtaamaan erilaisia ilmiöitä ja nähtävyyksiä
Mitä kieltä Intiassa puhutaan? Intian viralliset kielet ovat hindi ja englanti, mutta maassa puhutaan myös satoja muita kieliä ja murteita
Onko Intiassa hyvä julkinen liikenne? Kyllä, Intiassa on hyvin kehittynyt julkinen liikenneverkosto, kuten junat, bussit ja metro
Tarvitaanko Intiassa sähköadapteria? Kyllä, Intiassa käytetään kolmipäistä pistoketta, joten tarvitaan adapteri
Voiko hanaveden juoda Intiassa? Ei suositella juomaan hanavettä, vaan pullovettä kannattaa käyttää
Mikä on Intian lipun väri? Intian lipun värit ovat saffranin, valkoisen ja vihreän sävyjä
Mitä kannattaa ostaa matkamuistoksi Intiasta? Intiasta voi ostaa esimerkiksi käsitöitä, tekstiilejä, mausteita ja koruja
Voiko Intiasta löytää halpoja hotelleja? Kyllä, Intiasta löytyy monen hintaisia hotelleja, myös edullisia vaihtoehtoja
Tarvitaanko Intiassa matkavakuutus? Matkavakuutus on suositeltavaa hankkia ennen matkaa, jotta matkailijat ovat suojassa odottamattomilta tilanteilta
Tuleeko Intiassa tipata? Tippaaminen on yleistä Intiassa, mutta vapaaehtoista
Mitä nähtävyyksiä Intiassa kannattaa käydä katsomassa? Intiassa on monia upeita nähtävyyksiä, kuten Taj Mahal, Jaipurin palatsit, Goan rannat ja Keralan takavedet