Matkavinkit Taiwanin Kiertomatkoille

Taipei

Taipei, Taiwamin pääkaupunki, on ehdottomasti matkan arvoinen kohde. Kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa, joka varmasti tyydyttää jokaisen matkailijan tarpeet. Ensinnäkin, aivan kaupungin keskustassa sijaitsee kuuluisa Taipei 101 -rakennus, joka oli aikoinaan maailman korkein rakennus. Sieltä voi ihailla upeita näkymiä ympäröivään kaupunkiin. Lisäksi kaupungissa on useita historiallisia temppeleitä, kuten Longshanin temppeli, jossa voi kokea perinteisen taiwanilaisen uskonnollisen rituaalin. Tämän lisäksi Taipei tarjoaa myös loistavia ostosmahdollisuuksia, kuten Shilinin yömarkkinat, joilta voi löytää kaikenlaisia ​​paikallisia herkkuja ja muuta viihdykettä. Kaiken kaikkiaan Taipei on jännittävä ja monipuolinen kohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa matkailijoille.

Taroko Gorge

Taroko Gorge, Taroko-rotko, sijaitsee Itä-Taiwanissa Hualienin maakunnassa ja se on yksi Taiwamin upeimmista luonnonihmeistä. Taroko-rotko on kuuluisa upeista kalkkikivikalliostaan, joita virtaava Liwu-joki on muovannut vuosituhansien ajan. Rotkossa on myös monia vesiputouksia ja luolia, joita matkailijat voivat tutkia. Rotkon komeimmat nähtävyydet ovat kuitenkin Baiyangin vesiputous ja Taroko-kaari, joka on kallioseinämä, joka on saanut nimensä sen muotosta. Kävijöille on tarjolla myös monia erilaisia patikointireittejä, joita pitkin voi tutustua alueen upeaan luontoon. Taroko Gorge on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, joka tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden kokea maagisen luonnonkauneuden.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake, Auringon ja Kuun järvi, on yksi Taiwanin kauneimmista järvistä ja suosittu matkakohde sekä paikallisten että ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Järvi sijaitsee Nantouin maakunnassa ja se on ympäröity upeilla vuoristomaisemilla. Sun Moon Lake on paikka, jossa voi rentoutua ja nauttia rauhasta ja kauneudesta. Järven kristallinkirkas vesi heijastaa ympäröiviä vuoria, mikä luo upean visuaalisen maiseman. Lisäksi järven läheisyydessä on muutamia temppeleitä, kuten Wenwun temppeli, joka on omistettu sotilaalle, joka puolusti aluetta Taiwanese alkuperäistä väestöä vastaan. Sun Moon Lake tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja, kuten veneretkiä, pyöräilyä ja patikointia, joilla matkailijat voivat tutustua alueen luontoon ja kulttuuriin. Järvi on todellinen paratiisi luonnon ystäville ja rauhaa kaipaaville matkailijoille.

Kaiken kaikkiaan Taiwan on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa upeita maisemia, jännittävää kulttuuria ja herkullista ruokaa. Olit sitten kaupunkilomailija tai luonnonystävä, Taiwanilla on tarjota jotain jokaiselle matkailijalle. Olipa matkakohteesi Taipei, Taroko-rotko tai Sun Moon Lake, varmista, että vietät aikaa tutkien ja nauttien tämän upean saarivaltion tarjoamista unohtumattomista kokemuksista.

Jiufen

Jiufen on viehättävä pikkukaupunki Taiwanin pohjoisosassa, noin tunnin ajomatkan päässä Taipeista. Se on erityisen tunnettu vanhoista kiinalaisista teehuoneistaan ​​ja kapeista kujistaan, jotka on täynnä paikallista käsityötä ja herkullisia herkkuja. Kaupunki on myös inspiroinut monia elokuvantekijöitä ja sen arkkitehtuuri heijastaa perinteistä kiinalaista tyyliä.

Yksi Jiufenin tunnetuimmista nähtävyyksistä on sen monipuolinen ruokatarjonta. Voit nauttia tuoreista merenelävistä valmistetusta ruoasta tai kokeilla paikallisia herkkuja, kuten stir-fried noodles tai pork dumplings. Et voi myöskään jättää väliin maailmankuulua tarjoiluaan teetä ja makeita leivonnaisia ​​yhdessä kaupungin lukuisista teehuoneista. Jiufenin kaupunginosa on nimittäin tunnettu myös siitä, että se on inspiroinut Studio Ghiblin maineikkaan elokuvan ”Henkien kätkemä” kaupungin maisemaa.

Toinen suosittu nähtävyys Jiufenissa on sen kapeat kujat ja kauniisti säilytetyt perinteiset kiinalaiset rakennukset. Kujat ovat täynnä käsityöpajoja, putiikkeja ja pikkumyymälöitä, joissa voit ostaa paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja. Voit myös vierailla monissa temppeleissä, kuten Qingshanin temppelissä, joka on omistettu merenkulkijoiden suojeluspyhimykselle.

Vaikka Jiufen itsessään on pieni ja helposti kierrettävissä, kaupungin ympärillä on myös kauniita luontokohteita tutkittavaksi. Voit kävellä Si Shi-kadun kävelykadulle saadaksesi upeat panoraamanäkymät kaupungista ja sitä ympäröivistä rannikoista. Voit myös vierailla Yeliu Geoparkissa, jossa voit ihailla meren huuhtomia kalliomuodostelmia ja ottaa upeita valokuvia.

Kenting National Park

Kenting National Park sijaitsee Taiwanin etelärannikolla ja se on maan suosituin kansallispuisto. Se tarjoaa upeita rantoja, upeaa luontoa ja monia ulkoilma-aktiviteetteja. Alue tarjoaa erilaisia ​​nähtävyyksiä kaikille kiinnostuksen kohteille, olitpa sitten rantalomailija, luonnon ystävä tai seikkailunhaluinen matkailija.

Kenting National Parkin ehdoton tähti ovat sen upeat rannat. Alueella on useita hiekkarantoja, joista suosituimpia ovat Baisha Beach, Nanwan Beach ja Jialeshui Beach. Voit rentoutua auringon alaisella hiekkarannalla, uida kristallinkirkkaissa vesissä tai jopa kokeilla erilaisia ​​vesiurheilulajeja, kuten surffausta ja snorklausta.

Jos pidät luonnosta, Kenting tarjoaa myös upeita näköalapaikkoja ja patikointireittejä. Voit vaeltaa Dajian-vuorelle palkitsevilla näkymillä tai tutkia kalkkikivimuodostumia ja luolia Longluansiin. Jos olet kiinnostunut eläimistä, voit vierailla Kentingin mereneläinmaailmassa, joka tarjoaa erilaisia merieläimiä, kuten hait, kilpikonnat ja korallit.

Kenting National Park tarjoaa myös elävää kulttuurikokemusta Taiwanista. Voit vierailla Houbihu Fishing Harborissa, jossa voit kokea paikallisten kalastajien elämää ja maistella tuoreita meren antimia. Voit myös tutustua Luonaan aboriginaalikylään, jossa voit oppia Taiwanin alkuperäiskansojen kulttuurista ja perinteistä.

Tainan

Tainan on historiallinen kaupunki Etelä-Taiwanissa ja se on maan vanhin kaupunki. Se on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, värikkäitä temppeleitä ja kauniita linnoituksia. Kaupunki tarjoaa myös herkullisen ruoan ja kiinnostavia museoita, joten se on loistava kohde kaikille kulttuurin, historian ja gastronomian ystäville.

Tainanin suurin vetonaula on sen historialliset nähtävyydet. Voit vierailla Chihkan Towerissa, joka oli alun perin hollantilainen linnoitus 1600-luvulla, ja ihailla sen kauniita kiinalaisia arkkitehtuuria. Voit myös tutustua Anpingin linnoitukseen, joka on rakennettu alun perin hollantilaisille ja on yksi Taiwanin tärkeimmistä historiallisista kohteista. Lisäksi voit vierailla Confucius temppelissä, joka on yksi Taiwanin vanhimmista ja suurimmista temppeleistä, tai Koxinga-muistomerkillä, joka on omistettu Taiwanin historialliselle sankarille.

Tainan tunnetaan myös maan herkkuruuistaan. Voit kokeilla kuuluisia Tainanin lihanuudeleita tai paikallisia herkkuja, kuten osteritortilloja tai kuuluisaa Tainanin maitotorttua. Voit myös vierailla paikallisilla yömarkkinoilla, joilla on tarjolla herkullista katukeittiötä.

Kaupungissa on myös useita mielenkiintoisia museoita. Voit vierailla National Museum of Taiwan Historyssa, jossa voit oppia Taiwanin historiasta ja kulttuurista. Voit myös tutustua Chimei Museumiin, joka on yksi Taiwanin suurimmista taidemuseoista ja joka tarjoaa kattavan kokoelman Länsi-taiteesta ja muusta kulttuurista.

Tainan on kaunis ja monipuolinen matkakohde Taiwanissa, joka tarjoaa paljon nähtävää ja tehtävää. Sen historiallinen arkkitehtuuri, herkullinen ruoka ja kiinnostavat museot tekevät siitä erinomaisen paikan tutustua Taiwanin kulttuuriin ja historiaan.

Alishan

Alishan on yksi Taiwanin suosituimmista luontokohteista, ja se sijaitsee noin 2 000 metrin korkeudessa. Se on kuuluisa upeista maisemistaan, vihreistä metsistään ja pilvimetsistään. Alueella on myös monia kävelyreittejä, jotka tarjoavat vaellusmahdollisuuksia kaikenlaisille retkeilijöille.

Alishanilla on oma rautatie, joka kulkee vuoren huipulle. Junamatka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan ja se onkin yksi suosituimmista tavoista tutustua alueeseen. Vuoren huipulla on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla auringonlaskua tai aamunkoittoa.

Alishanin alueella on myös monia temppeleitä, joista suosituin on Alishanin temppeli. Se on buddhalainen temppeli, joka on omistettu Ma Guanin jumalalle. Temppelillä on pitkä historia ja se on yksi tärkeimmistä uskonnollisista paikoista Taiwanissa.

Alishanissa kannattaa myös tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ruokaan. Alueella on useita teeviljelmiä, joissa voi tutustua teen valmistusprosessiin ja maistella paikallisia teelaatuja. Alueella on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä tai nykyaikaisia taiwanilaisia ruokia.

Kaohsiung

Kaohsiung on Taiwanin toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee saaren lounaisosassa. Se on moderni kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Kaohsiungissa on kauniita puistoja, rantoja, ostoskeskuksia ja kulttuurikohteita.

Yksi Kaohsiungin suosituimmista nähtävyyksistä on Love River. Se on kaupunginjoki, jota pitkin voi tehdä veneretkiä. Joki tarjoaa upeat näkymät kaupungin siluettiin ja sen varrella on myös paljon ravintoloita ja kahviloita.

Kaohsiungissa on myös useita puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta. Yksi suosituimmista puistoista on Lotus Pond, jossa on kauniita lootuskukkia ja värikkäitä temppeleitä. Puistossa on myös mahdollista vuokrata polkuvene ja tutustua järvelle.

Kaohsiungissa on myös paljon ostosmahdollisuuksia. Kaupunki on tunnettu omista ostosalueistaan, kuten Liuhe Night Market. Markkinoilta voi ostaa erilaisia ​​paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Kaupungissa on myös useita ostoskeskuksia ja tavarataloja, joista voi ostaa tunnettujen Designers’ Weekends malleja olevia tuotteita.

Luodong Night Market

Luodong Night Market on yksi Taiwanin suurimmista ja vilkkaimmista yömarkkinoista. Se sijaitsee Luodongin kaupungissa, joka sijaitsee Luodongin laaksossa ja se on suosittu kohde niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Luodong Night Market on tunnettu monipuolisista ruokakojuistaan, joissa voi maistella erilaisia ​​paikallisia herkkuja. Valikoima on laaja ja sisältää esimerkiksi keittoja, grillattua ruokaa, mereneläviä ja makeisia. Markkinoilta voi myös ostaa vaatteita, kenkiä, asusteita ja käsitöitä. Markkinoilta löytyy myös huvipuistolaitteita, pelejä ja viihdettä lapsille ja nuorille.

Luodong Night Market on myös hyvä paikka tutustua taiwanilaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Markkinat ovat vilkkaita ja eläväisiä, ja paikalliset tulevat tänne viettämään aikaa ystäviensä kanssa ja nauttimaan hyvästä ruoasta ja seurasta. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Taiwanin paikallista ilmapiiriä ja elämäntyyliä.

Luodong Night Market on avoinna iltaisin ja se on suosittu paikka viettää iltaa tai tutustua paikalliseen kulttuuriin. Se on myös hyvä paikka tehdä edullisia ostoksia ja maistella paikallista ruokaa. Markkinoiden tunnelma on vilkas ja iloinen, ja ne tarjoavat unohtumattoman elämyksen Taiwanin matkailijoille.