Aasia

Tietoa Aasian valtioista ja matkakohteista. Vinkkejä ja linkkejä. Asukasluvultaan Aasian suurin valtio on Kiina. Toiseksi suurin on Intia ja kolmantena seuraa Indonesia. Matkailun ”suurvalta” Aasiassa on Thaimaa.

Aasia on maailman maaosista ylivoimaisesti välirikkain. Pinta-alaltaan Aasian suurin valtio on yllättäen Venäjä. Toiseksi suurin on Kiina ja kolmas on Intia.
Alueena Aasia rajoittuu Euroopan puolella Ural vuoristoon, Mustaan mereen, Bosporin salmeen ja Välimereen. Afrikan ja Aasian erottaa Suezin kanava ja Punainen meri. Etelässä Aasia rajoittuu Intian valtamereen ja ylettyy Australian rannikolle. Lännessä vastaan tulee Tyyni eli Iso valtameri ja pohjoisessa Jäämeri. Kaksi valtiota Venäjä ja Turkki kuuluvat sekä Euroopan että Aasian puolelle.
Maanosista Aasia on kaikkein heterogeenisin ja sen eri alueet poikkeavat runsaasti toisistaan. Sieltä löytyvät niin maailman kylmimmät (Siperia) kuin kuumimmat (Lähi-itä) alueet. Niin sateisimmat (Kaakkois-Aasia) kuin kuivimmatkin paikat (Gobi, Saudi-Arabia).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *