Alexandria

Rantaelämää

Alexandria on yksi Egyptin suosituimmista lomakohteista, ja siellä voi nauttia upeista rannoista ja aurinkoisesta säästä. Kaupungissa on useita upeita hiekkarantoja, joista suosituimpia ovat Maamoura Beach ja Montaza Beach.

Maamoura Beach on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa, ja siellä voi nauttia uimisesta kirkkaassa vedessä ja rentoutua auringonottoalueella. Rannalla on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia virkistäviä juomia ja herkullista ruokaa.

Montaza Beach puolestaan on suuri hiekkaranta, joka sijaitsee upean Montazan palatsin vieressä. Rannalla on paljon tilaa levittää pyyhkeen ja nauttia auringosta. Montazassa on myös ravintoloita, joista voi nauttia merenherkuista ja paikallisista herkullisista ruoista. Lisäksi rannalla on myös monia aktiviteetteja, kuten vesihiihtoa, snorklausta ja purjelautailua.

Museot ja kulttuuri

Alexandria on rikas historiallinen kaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa kulttuurin ystäville. Kaupungissa on useita museoita, jotka tarjoavat kiinnostavaa tietoa Egyptin historiasta ja kulttuurista.

Yksi suosituimmista museoista on Egyptin kansallismuseo, joka sijaitsee Aleksandrian keskustassa. Museossa on laaja kokoelma muinaisia esineitä, kuten patsaita, koruja ja maalauksia. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Egyptin muinaiseen historiaan ja arkeologiaan.

Lisäksi Alexandria Library eli Bibliotheca Alexandrina on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Tämä upea rakennus toimii sekä kirjastona että kulttuurikeskuksena. Siellä voi tutustua Egyptin kirjoitushistoriaan ja lukea harvinaisia kirjoja ja käsikirjoituksia. Rakennuksen arkkitehtuuri on myös vaikuttava, ja sen upeat näkymät Välimerelle tarjoavat vierailijoille ikimuistoisen kokemuksen.

Venematkailua

Alexandria tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia upeista näkymistä Välimerelle ja tutustua kaupunkiin risteilyllä. Venematkat ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa, ja ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä Alexandinian kauniit rannat ja merinäkymät eri näkökulmasta.

Yksi suosituimmista venematkoista on risteily Cleopatran saarelle. Tällä saarella sanotaan olleen egyptiläisen kuningatar Kleopatran suosikkikylpylä. Saaren ympäristö on upea, ja siellä voi nauttia kauniista hiekkarannoista ja kirkkaasta vedestä. Venematka Cleopatran saarelle tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua Egyptin historiaan ja nauttia kauniista luonnosta.

Alexandria tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja rantalomailuun, kulttuurin tutkimiseen ja venematkailuun. Kaupungin upeat rannat, mielenkiintoiset museot ja merimatkat tarjoavat matkailijoille unohtumattoman loman kokemuksen. Egyptin lomakohteena Alexandria on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja tarjoaa monipuolista tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille matkailijoille.

Alexandria Citadel

Alexandria Citadel on yksi Egyptin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä, ja se sijaitsee Aleksandrian vanhassa kaupungissa. Linnoitus perustettiin 1400-luvulla osmanien aikana, mutta sen historia juontaa juurensa paljon pidemmälle ajassa taaksepäin. Linnoitus tarjoaa upean näköalan Välimerelle ja sen ympäristöön, ja sen upeat tornit ja historialliset rakennukset tekevät siitä näkemisen arvoisen paikan.

Linnoituksen suosituimpia nähtävyyksiä on Aleksandrian kansallismuseo, joka sijaitsee sen alueella. Museossa voi tutustua Egyptin muinaiseen historiaan ja siihen, miten Aleksandria on kehittynyt vuosisatojen aikana. Museossa on myös laaja valikoima antiikin ajan taidetta, pronssiveistoksia ja muumioita.

Toinen linnoituksen kohokohta on sen maanalainen luola, joka tunnetaan nimellä Naukratisin kaivo. Luolan pääsee tutkimaan opastetulla kierroksella, ja sen uskotaan olevan yli 2000 vuotta vanha. Luolaan johtaa pitkä käytävä, joka laskeutuu syvälle maan alle.

Alexandria Citadelissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, kuten taide- ja arkeologianäyttelyitä. Linnoituksen alueelle voi myös osallistua erilaisiin työpajoihin ja kursseihin, joissa voi oppia esimerkiksi muinaisia käsityötaitoja tai perinteistä egyptiläistä ruoanlaittoa.

Montaza-palatsi

Montaza-palatsi sijaitsee Aleksandrian kauniilla rannikolla ja on yksi kaupungin suosituimmista lomakohteista. Palatsin alueella on upeat puutarhat, joissa voi kävellä ja nauttia kauniista maisemista. Alueella on myös tenniskenttiä, golfkenttiä ja muita urheilumahdollisuuksia.

Palatsi rakennettiin alun perin kuningas Faroukin käyttöön 1930-luvulla, mutta nykyään se toimii museona ja matkailukohteena. Palatsin sisällä on upeita antiikin ajan taideteoksia, pronssiveistoksia ja historiallisia esineitä. Palatsin opastettujen kierrosten avulla voi oppia lisää Egyptin rikkaasta historiasta ja kuninkaallisesta perinteestä.

Montaza-palatsissa voi myös nauttia rannan läheisyydestä ja osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten snorklaukseen ja sukellukseen. Alueella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella perinteistä egyptiläistä ruokaa ja nauttia merinäköalasta.

Tahririn aukio

Tahririn aukio sijaitsee Kairossa, Egyptin pääkaupungissa, ja se on tullut tunnetuksi poliittisten mielenosoitusten ja vallankumouksen keskipisteenä vuonna 2011. Aukio on myös tärkeä historiallinen ja kulttuurinen paikka, ja siellä sijaitsee useita tärkeitä monumentteja ja museoita.

Aukion keskellä kohoaa Egyptin kansallismuseo, joka on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä muinaisen Egyptin kokoelmista. Museossa on yli 120 000 esinettä, kuten faaraoiden aarteita, muumioita ja antiikin ajan taidetta. Museossa voi tutustua Egyptin muinaisiin kulttuureihin ja oppia lisää maan rikkaasta historiasta.

Tahririn aukiolla sijaitsee myös Gizan suuri pyramidi, joka on yksi Egyptin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Pyramidin vieressä on sfinksi, joka on muinainen patsas, jolla on ihmisen pää ja leijonan ruumis. Pyramidin ja sfinksin läheisyydessä on useita muita muinaisjäännöksiä, kuten temppeli ja muumiohauta.

Tahririn aukio on myös suosittu paikka paikallisten asukkaiden keskuudessa. Aukiolla voi istua puistossa ja nauttia piknikistä tai tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ostaa perinteisiä käsitöitä ja matkamuistoja paikallisilta markkinoilta. Aukio tarjoaa myös upean näköalan Kairon kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Pompeiuksen pylväs

Pompeiuksen pylväs on yksi Alexandrian kuuluisimmista maamerkeistä. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on ollut osa Rooman maailmanlaajuista imperiumia. Pylvään korkeus on noin 25 metriä ja siitä päälle jäänyt osa on graniittiaukio, joka koristeli Pompeiuksen cerealkumia, kauppahallia.

Pylväs rakennettiin 300-luvulla eaa. miehityksestä, kun Rooman joukot asettuivat Aleksandriaan ja ottivat sen hallintaansa. Se on tärkeä historiallinen muistomerkki, joka kertoo Rooman vaikutuksesta Egyptiin.

Koska pylväs on yksi parhaiten säilyneistä Rooman aikaisista rakennuksista Alexandriassa, se on suosittu nähtävyys turisteille. Pylvään lähellä on myös muutama museo, jotka esittelevät Alexandrian antiikin historiaa. Tämä tekee paikasta suositun matkakohteen historiaa ja arkeologiaa rakastaville vierailijoille.

Qaitbayn linnoitus

Qaitbayn linnoitus on toinen Alexandrian ikonisista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kaupungin pohjoisrannikolla ja on rakennettu vanhan Aleksandrian majakalle. Linnoitus rakennettiin vuonna 1477 Egyptin mamelukkisulttaani Qaitbayn toimesta, joka halusi suojata kaupungin merirosvoilta.

Linnoitusta pidetään yhtenä parhaiten säilyneistä merensuojalinnakkeista maailmassa. Se edustaa upeasti islamilaisen arkkitehtuurin ja Egyptin historiallisen perioidin sekoitusta, joka tekee siitä mielenkiintoisen vierailukohteen paikallisille ja ulkomaille vieraille.

Qaitbayn linnoituksessa on useita museoita ja näyttelytiloja, jotka esittelevät Alexandrian historiallista ja kulttuuriperintöä. Siellä voit oppia merkittävistä tapahtumista linnoituksen historiassa sekä ihailla upeita näkymiä Välimerelle.

El-Mursin moskeija

El-Mursin moskeija on yksi Alexandrian suurimmista ja tärkeimmistä moskeijoista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on omistettu syyrialaiselle suufimystikolle Muhammad Abduhille, joka oli yksi Egyptin vaikutusvaltaisimmista uskonnollisista johtajista 1800-luvulla.

Moskeija on rakennettu uusgoottilaiseen arkkitehtuuriin ja sen koristeena on arabialaista käsialaa sekä islamilaisia kuvioita. Se on myös tunnettu suuresta kultaisesta kupolista ja kauniista minareetistaan.

El-Mursin moskeija on pyhä paikka muslimeille, mutta myös mielenkiintoinen vierailukohde kaikille matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita Egyptin kulttuurista ja uskonnosta. Se on myös lähellä muita tunnettuja nähtävyyksiä, kuten Alexandrian yliopistoa ja Kheiruddeenin moskeijaa.

Egyptin lomakohteena Alexandria tarjoaa matkailijoille monipuolisen ja kiehtovan kokemuksen. Pompeiuksen pylväs, Qaitbayn linnoitus ja El-Mursin moskeija ovat vain muutamia esimerkkejä kaupungin historiallisista ja kulttuurisista nähtävyyksistä. Näiden kohteiden yhdistelmä tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Egyptin rikkaaseen menneisyyteen ja nykyaikaiseen elämäntapaan.