Paraguay

Yleistä

Paraguay sijaitsee Etelä-Amerikan sydämessä, ja se on luonteeltaan hyvin monipuolinen matkakohde. Maa tarjoaa vierailijoilleen upeita luontonähtävyyksiä, vilkasta kaupunkielämää ja mielenkiintoista kulttuuria. Paraguayn pääkaupunki on Asunción, ja maa onkin poliittisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti merkittävä Etelä-Amerikan alueella.

Paraguay tunnetaan myös nimellä ”Sydänmaa” duun Costaño sen sijainnin vuoksi. Maa on suhteellisen pieni, mutta tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Sen pinta-ala on noin 400 000 neliökilometriä, ja se rajoittuu Argentiinaan, Boliviaan ja Brasiliaan. Paraguayssa on myös suuri määrä kauniita järviä, joista suurin on Itaipu-järvi Parana-joen varrella.

Paraguayn väestö on monimuotoinen ja siinä kohtaavat alkuperäiskansat, eurooppalaiset ja afrikkalaiset juuret. Kulttuurin kirjo on laaja, ja tämä näkyy muun muassa paikallisissa perinteissä, musiikissa ja käsityötaidoissa. Paraguayn kansa on ystävällistä ja vieraanvaraisia, ja vierailijat voivat odottaa erinomaista palvelua ja lämpimää vastaanottoa.

Kuvaus

Paraguay on upea matkakohde, joka vie vierailijat syvälle Etelä-Amerikan sydämeen. Maa tarjoaa monia hienoja nähtävyyksiä sekä kauniita luontokohteita että historiallisia ja kulttuurisia kohteita.

Yksi Paraguayn suosituimmista matkailukohteista on Asunciónin kaupunki, joka tarjoaa vierailijoilleen vilkkaan kaupunkielämän ja mielenkiintoisen kulttuuritarjonnan. Kaupungissa on lukuisia museoita, teattereita ja gallerioita, jotka esittelevät maan historiaa ja taidekulttuuria. Asunciónissa voi myös tutustua Paraguayn perinteisiin tansseihin ja musiikkiin.

Luontokohteista erityisen suosittu on Pantanal Wetland, joka on yksi maailman suurimmista kosteikoista. Alueella voi ihailla upeaa eläimistöä ja kasvillisuutta sekä kokea jännittäviä ekoseikkailuja.

Historiallisten kohteiden ystäville Paraguay tarjoaa myös paljon nähtävää. Esimerkiksi Jesuiittojen Raakel-vuosisato on UNESCOn maailmanperintökohde, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Paraguayn historiaan ja kulttuuriin lähemmin.

Paraguay Usein Kysyttyjä Kysymyksiä (UKK)

Kysymys Vastaus
Mikä on Paraguayn pääkaupunki? Asunción
Mikä on Paraguayn virallinen kieli? Guaraní ja espanja
Mitä raha yksikköä Paraguay käyttää? Paraguayn guarani (PYG)
Mitä aikavyöhykettä Paraguay kuuluu? GMT -4
Mitä uskontoa enemmistö paraguayalaisista harjoittaa? Katolisuus
Mikä on Paraguayn väkiluku? Noin 7 miljoonaa
Missä Paraguay sijaitsee? Etelä-Amerikassa
Mitä muita kieliä Paraguayssa puhutaan? Portugali, italia, saksan kieli
Mitä matkailijan tulisi tietää Paraguaysta ennen matkaa? Tarkista viisumi- ja rokotusvaatimukset
Millainen on Paraguayn ilmasto? Subtropiikka, kuuma ja kostea kesä, viileä talvi
Mitä eläimiä Paraguayssa voi nähdä? Kapibara, jaguaari, tapiri, orava
Onko Paraguay turvallinen matkakohde? Kohtalaisen turvallinen, mutta varovaisuutta suositellaan
Mikä on Paraguayn tunnetuin nähtävyys? Iguaçu Falls -vesiputoukset
Onko Paraguayssa hyvät ostosmahdollisuudet? Kyllä, erityisesti käsityön tuotteet ja nahkatuotteet ovat suosittuja souveniireja
Mitä perinteisiä ruokia Paraguayssa kannattaa maistaa? Sopa paraguaya (maissileipä), chipa (juustotikku) ja bife kikehijo (paneroitu naudanliha)
Mitä aktiviteetteja Paraguayssa voi harrastaa? Vesihiihto, uiminen, vaellus, lintujen bongaus
Mikä on Paraguayn kansallislaji? Jääkiekko
Onko Paraguayssa hyvä julkinen liikenne? Kyllä, busseja ja takseja on saatavilla
Tarvitseeko Paraguayssa matkustaa rokotuksia varten? Tarkista ajantasaiset suositukset lääkäriltäsi
Mitä paikallisia tapoja on hyvä kunnioittaa Paraguayssa matkustaessa? Vältä liiallista fyysistä koskettamista ja pidä jalkapohjasi lattiaa tai sänkyä kohti