Sharm el-Sheikh

Sijainti ja ilmasto

Egyptin lomakohteet houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa upeiden rantojensa, historiallisten nähtävyyksiensä ja kiehtovan kulttuurinsa vuoksi. Yksi suosituimmista lomakohteista on Sharm el-Sheikh, joka sijaitsee Etelä-Sinain niemimaalla Punaisenmeren rannalla.

Sharm el-Sheikhin sijainti on ihanteellinen, sillä se tarjoaa upeat näkymät Punaisellemerelle ja lähialueiden kauniille koralliriutoille. Monet matkailijat suuntaavatkin Sharm el-Sheikhiin nauttimaan auringosta, merestä ja hiekkarannoista.

Ilmasto Sharm el-Sheikhissä on tyypillinen Välimeren ilmasto, mikä tarkoittaa kuumia ja kuivia kesäkuukausia sekä leutoja talvia. Kesäisin lämpötilat voivat kohota jopa 40 asteen tietämille, kun taas talvisin ne voivat laskea noin 20 asteeseen. Matkailijoiden kannattaa ottaa tämä huomioon suunnitellessaan vierailua Sharm el-Sheikiin ja valita sopivat vaatteet ja aurinkosuojatuotteet.

Rantalomaa parhaimmillaan

Sharm el-Sheikhin hiekkarannat ovat kuin suoraan postikortista. Valkohiekkaiset rannat ja turkoosi merivesi houkuttelevat matkailijoita rentoutumaan ja nauttimaan lomastaan. Rannat tarjoavat myös erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten snorklausta ja vesihiihtoa, joiden avulla voi tutustua Punaisenmeren maailmaan.

Sharm el-Sheikhin lomakohteissa on myös monia hyvin varusteltuja hotelleja, jotka tarjoavat vierailleen kaiken tarvittavan loman viettoon. Rantahotellit tarjoavat usein all inclusive -paketteja, jolloin matkailijat voivat nauttia herkullisesta ruoasta ja virvokkeista ilman huolta laskuista.

Lähialueilla on myös runsaasti ostosmahdollisuuksia, joten matkailijat voivat tehdä ostoksia ja hankkia matkamuistoja lomansa ajaksi. Sharm el-Sheikhistä löytyy useita moderneja kauppakeskuksia, joissa voi ostaa paikallisia käsitöitä, koruja, vaatteita ja muita matkamuistoja.

Sukeltajan paratiisi

Sharm el-Sheikh on myös suosittu sukelluskohde Punaisenmeren maailmanluokan sukelluskohteidensa ansiosta. Meren pohjaan muodostuneet koralliriutat tarjoavat upeat puitteet sukellukselle ja snorklaukselle.

Sukelluskeskukset järjestävät retkiä eri puolille Punaisenmeren aluetta, ja matkailijat voivat ihailla värikkäitä koralleja, kauniita kaloja ja muita merenalaisia eläimiä. Eri koralliriutat tarjoavat vaihtelevia maisemia ja eläinlajeja, joten jokainen sukellusretki on ainutlaatuinen.

Sharm el-Sheikhin sukelluskeskuksissa on myös ammattitaitoisia sukellusoppaita, jotka pitävät huolen siitä, että sukellusretket sujuvat turvallisesti ja nautinnollisesti. Sukelluksen lisäksi matkailijat voivat myös kokeilla muita vesiaktiviteetteja, kuten vesihiihtoa, purjelautailua ja kalastusta.

Kaiken kaikkiaan Sharm el-Sheikh tarjoaa matkailijoille upeat mahdollisuudet nauttia rantalomastaan, tutustua Punaisenmeren värikkääseen maailmaan ja kokea Egyptin ainutlaatuinen kulttuuri. On helppo ymmärtää, miksi Sharm el-Sheikh on suosittu lomakohde ympäri maailmaa.

Aktiviteetit ja harrastukset

Sharm el-Sheikh on yksi Egyptin suosituimmista lomakohteista, ja se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia matkailijoille. Rannat ovat ehdottomasti yksi alueen vetonauloista, ja Sharm el-Sheikhissä voi nauttia upeista hiekkarannoista ja kristallinkirkkaasta vedestä.

Sukellus on yksi suosituimmista aktiviteeteista Sharm el-Sheikhissä, sillä Punainenmeri on tunnettu upeasta koralliriutastaan ja monipuolisesta merenelävästään. Alueella on useita sukelluskeskuksia, joilta voi vuokrata varusteet ja osallistua sukelluskursseille. Myös snorklaus on suosittu tapa tutustua Punaisenmeren vedenalaiseen elämään.

Lisäksi Sharm el-Sheikh tarjoaa monia muita vesiaktiviteetteja, kuten vesihiihtoa, vesiskootterilla ajelua ja purjelautailua. Rannoilla on myös mahdollisuus rentoutua aurinkotuolissa, nauttia hieronnasta tai osallistua rantalentopalloon.

Kulttuurikohteet lähellä

Sharm el-Sheikhin lähellä sijaitsee useita kulttuurikohteita, joiden tutkiminen on ehdottomasti kannattavaa. Yksi suosituimmista kohteista on Sinainvuori, jonne voi tehdä retkiä esimerkiksi kamelilla tai maastopyörällä. Vuoren huipulta avautuvat upeat näkymät ympäröivälle alueelle.

Muita kiinnostavia kohteita ovat esimerkiksi St. Catherine’s -luostari ja Moses-vuori, jotka sijaitsevat lähistöllä. St. Catherine’s -luostari on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista luostareista ja se tunnetaan muun muassa kuuluisasta Siinain käsikirjoituskokoelmastaan. Moses-vuori taas on uskonnollinen paikka, jossa Raamatun mukaan Mooses sai Kymmenen käskyä.

Sharm el-Sheikhin lähellä sijaitsee myös takaisinvalloituspatsas, joka muistuttaa Egyptin ja Israeliin vuonna 1956 käydyn Suezin kanavan sodan tapahtumista. Tämä historiallinen monumentti tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen alueen menneisyyteen.

All inclusive -hotellit

Sharm el-Sheikhissä on runsaasti all inclusive -hotelleja, jotka tarjoavat majoitusta, ruokailua ja erilaisia palveluita saman katon alla. Tällainen hotellimajoitus sopii erityisesti perheille ja lomaa rannalla nauttiville matkailijoille.

All inclusive -hotelleja on eri hintaluokissa, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Useimmissa hotelleissa on myös oma uima-allasalue ja rantapalvelut, joten lomailijoiden ei tarvitse poistua hotellialueelta viihtyäkseen.

All inclusive -hotelleissa on usein myös erilaisia aktiviteetteja ja ohjelmaa, kuten lastenkerhoja, vesiliikuntaa ja iltaesityksiä. Näin lomailijat voivat viettää aikaa hotellilla ja nauttia erilaisista palveluista koko lomansa ajan.

Lentoyhteydet Suomesta

Egypti on suosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa ja lentoyhteydet Suomesta Egyptiin ovatkin hyvät. Useat lentoyhtiöt, kuten Emirates, Finnair ja Turkish Airlines, tarjoavat suoria lentoja Helsingistä Sharm el-Sheikhiin. Lentoaika kestää noin 5-6 tuntia, riippuen koneesta ja reitistä.

Helsingin lisäksi on mahdollista lentää Egyptiin myös muista suomalaisista kaupungeista, kuten Tampereelta tai Oulusta, vaihtamalla konetta esimerkiksi Istanbulissa tai Dubai’ssa. Tämä voi pidentää matka-aikaa hieman, mutta tarjoaa lisää joustavuutta matkasuunnitelmiin.

Sharm el-Sheikhissä sijaitseva kansainvälinen lentoasema tarjoaa hyvät yhteydet eri puolille Egyptiä ja myös muihin suosittuihin lomakohteisiin Punaista merta ympäröivillä alueilla.

Turvallisuus ja matkustustiedotteet

Egyptin turvallisuustilanne on vuosien varrella vaihdellut, ja matkailijoiden on suositeltavaa seurata matkustustiedotteita ennen matkaa. Ulkoministeriön matkustustiedotteista löytyvät ajankohtaiset tiedot ja suositukset koskien Egyptiä ja sen eri alueita.

Sharm el-Sheikhissä turvallisuustilanne on yleisesti ottaen hyvä, ja siellä liikkuu paljon turisteja ympäri vuoden. On tärkeää olla tietoinen ympäristöstään ja noudattaa paikallisia sääntöjä ja lakeja. Turisteille annetaan usein ohjeet säilyttää passinsa ja arvotavaransa hotellin tallelokeroissa sekä välttää julkisiin mielenosoituksiin ja poliittisiin tapahtumiin osallistumista.

Myös hygieniasta on tärkeä pitää huolta matkan aikana, ja juomaveden tulisi olla pullotettua tai muuten varmistettua. Lisäksi hyttysten torjuntaan kannattaa varautua esimerkiksi hyttyskarkotteilla tai pitkähihaisilla ja -lahkeisilla vaatteilla.

Vinkit lomailuun Sharm el-Sheikhissä

Sharm el-Sheikh on suosittu lomakohde erityisesti sukeltamisesta ja vesilajeista kiinnostuneiden keskuudessa. Kaupungissa on useita sukelluskeskuksia, jotka tarjoavat kursseja sekä sukellus- ja snorklausretkiä Punaista merelle.

Rantaelämä on myös Sharm el-Sheikhin valtti, ja kaupungin läheisyydessä sijaitsevat myös upeat koralliriutat. Monet hotellit tarjoavat omat ranta-alueensa ja vesipuistot, ja alueella on myös yleisiä rantoja, joissa voi rentoutua auringon alla ja nauttia merestä.

Kaupungissa on myös hyvät mahdollisuudet shoppailuun, ja turistialueelta löytyy runsaasti souvenir-myymälöitä ja ostoskeskuksia. Suositut basaarit, kuten Old Market ja Naama Bay, tarjoavat laajan valikoiman paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

Sharm el-Sheikhissä on myös paljon ravintoloita, joissa voi nauttia niin perinteisiä egyptiläisiä herkkuja kuin kansainvälisiä makuja. Alueella on tarjolla monipuolinen valikoima ruokapaikkoja, joten jokainen löytää varmasti jotain omaan makuunsa.

Lomailu Sharm el-Sheikhissä tarjoaa upeita elämyksiä ja rentoutumista kauniin luonnon ja hyvien palveluiden keskellä. Matkan suunnittelussa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon matkustustiedotteet ja huolehtia turvallisuudesta matkan aikana.